Pagini

miercuri, 26 august 2009

Medicamentele..erau odata

Zeci de farmacii din Capitală nu mai eliberează reţete compensate iar bolnavii sunt nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a putea să se trateze. Situaţia este cu atât mai dramatică cu cât cei mai mulţi dintre bolnavi sunt pensionari iar medicamentele pentru afecţiuni grave pot depăşi chiar şi cuantumul pensiei.

Soţul meu suferă de inimă şi are nevoie de tratament. Caut de două zile o farmacie să-şi elibereze medicamente compensate dar nu găsesc. Dacă nu voi găsi va trebui să plătesc 250 de lei pe ele”, a spus Mariana Grigore, o pensionară care ieşea dezamăgită, azi-dimineaţă, pe uşa unei farmacii din Rahova
Sursa: Adevarul

Unde vom ajunge? Medicamente nu mai găsim, bani pentru ele nu avem..la doctori dacă nu "cotizăm" nu suntem băgaţi în seamă, deci..numai de bine. Se va termina oare şi vom ajunge şi noi, oameni "normali"?

4 comentarii:

  1. Experimentez chiar acum aceasta situatie trista...mama mea trebuie sa caute un anumit tip de medicament in strainatate pentru ca in Romania nu exista...este destul de grava situatia pentru ca mama trebuie sa ia acest medicament zi de zi-fara el nu poate trai-si varianta romaneasca a medicamentului nu este la fel de buna ca cea fabricata in strainatete.
    Tot ce pot sa fac este sa sper ca vor incepe sa importe iarasi pastilele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau :( Iti tinem pumnii ca toate sa se rezolve si sa gasesti ceea ce ii este necesar mamei tale! Multa sanatate

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc...sa speram ca vor importa iarasi acele pastile.

    RăspundețiȘtergere
  4. se vor gasi solutii pentru toate, trebuie doar sa avem rabdare. Multa multa sanatate, inca o data

    RăspundețiȘtergere