Pagini

vineri, 21 august 2009

Popcornul previne cancerul

Consumul de floricele de porumb şi de cereale previne cancerul şi bolile de inimă, conform studiilor unor cercetători americani.

S-a descoperit că delicioasele gustări conţin mulţi antioxidanţi benefici sănătăţii, denumiţi polifenoli.

Aceştia au ca efect reducerea riscului afecţiunilor cardiace şi se găsesc în fructe şi legume, dar spre surprinderea tuturor, nivelul cantităţii este mult mai ridicat în popcorn şi cereale.

Studiul a fost realizat de chimistul Dr. Vinson de la Universitatea Scranton din Pennyslvania care susţine că cei ce servesc la micul dejun cereale au un aport mai mare de polifenoli.
Dintre toate gustările testate, floricelele de porumb conţin cei mai mulţti antioxidanţi.
Sursa: Libertatea
Nu prea mănânc frecvent cereale dimineaţa, popcorn cu atât mai puţin..întâmplarea a făcut că azi dimineaţă am mâncat nişte popcorn cu caramel, dar oricum e bine de ştiut pentru viitor, nu?

7 comentarii:

  1. Minunata veste, ar fi ideal ca ea sa fie pur profilactica si preventiva impotriva caracatitei canceroase, si mai putin de natura reclamei comerciale.
    Cred ca foarte importanta este calitatea si tipul uleiului folosit la "inflorirea" porumbului de popcorn (daca e sau nu presat la rece, deci neindustrializat si mai mult ca sigur ca nu e special).
    Normal, detalii de culise... :)
    Oricum, chiar imi propusesem sa achizitionez doua pungi uriase de popcorn cu sare pentru acest week-end, mai ales ca merg de minune langa o bere rece.
    Anne draga, pofta buna la popcorn si cereale cu sucuri naturale! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc draga mea, si tie la fel! Un weekend cat se poate de frumos iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca uleiul si sarea folosite la prepararea floricelelor au un efect mult mai nociv, nu mai zic daca punem si berea care merge ca unsa langa floricele:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar interesant...si eu credeam ca nu sunt cine stie ce...chiar pot sa zic ca le evitam uneori;))

    RăspundețiȘtergere
  5. ATY dar daca le facem la microunde? :)
    Eu mananc popcorn in special la filme seara, si tare bune sunt :P

    Rapp acum e timpul sa le mananci :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga mea,n-as crede una ca asta!! Sunt atatea cereale grozave,crede-ma! De ce tocmai porumbul de floricele?! Atatia antioxidanti?! Nu e plauzibil! O sa ma mai documentez,sa vedem...

    Mereu aproape,
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga mea, o sa te rog sa-mi spui si mie cum e de fapt,*in cazul in care vei gasi ceva in acest sens) pentru ca acea informatie este facuta doar in urma unor studii recente, insa nu stim cat de reale ar fi datele..poate chiar sunt publicate ca sa faca reclama ascunsa la produsele de acest gen, cine stie?

    RăspundețiȘtergere