Pagini

joi, 27 august 2009

Povestea vasului crapat

O femeie bãtrâna din China avea doua vase mari, pe care le atârna de cele douã capete ale unui bãt, si le cãra pe dupã gât. Un vas era crãpat, pe când celalalt era perfect si tot timpul aducea întreaga cantitate de apa.

La sfârsitul lungului drum ce ducea de la izvor pana acasã, vasul crãpat ajungea doar pe jumãtate..
Timp de doi ani, asta se întâmpla zilnic: femeia aducea doar un vas si jumãtate de apã. Bineînteles, vasul bun era mândru de realizãrile sale. Dar bietului vas crãpat îi era atât de rusine cu imperfecþiunea sa, si se simtea atât de rãu ca nu putea face decât jumãtate din munca pentru care fusese menit!

Dupã 2 ani de asa zisã nereusitã, dupã cum credea el, i-a vorbit într-o zi femeii lângã izvor: "Mã simt atât de rusinat, pentru ca aceastã crãpãturã face ca apa sa se scurgã pe tot drumul pânã acasã!"

Bãtrâna a zâmbit, "Ai observat ca pe partea ta a drumului sunt flori,
insã pe cealaltã nu?" "Asta pentru ca am stiut defectul tãu si am plantat
seminte de flori pe partea ta a potecii, si, in fiecare zi, în timp ce ne întoarcem, tu le uzi."
"De doi ani culeg aceste flori si decorez masa cu ele. Dacã nu ai fi fost asa, n-ar mai exista aceste frumuseti care împrospãteazã casa."

Fiecare dintre noi avem defectul nostru unic. Însa crãpãturile si defectele ne fac viata împreunã atât de interesantã si ne rãsplãtesc atât de mult! Trebuie sa luam fiecare persoanã asa cum este si sã cãutãm ce este bun in ea.

DECI, pentru prietenii mei: va urez sa aveti o zi bunã si nu uitati sa mirositi florile de pe partea voastrã a drumului!

Morala: Crãpãtura vasului nu înseamnã sfârsitul, ci o posibilitate de a face ceva diferit!

Sursa: mail

11 comentarii:

 1. Da,stiam povestea asta minunata!! Numai ca eu cunosc si parfumul florilor de pe partea ta de drum! El m-a dus la tine...,prin puteri nebanuite! Intelepte istorioare! Iti voi trimite si eu una cel putin la fel de frumoasa,vei vedea!

  Seara frumoasa,draga mea!
  L'automne

  RăspundețiȘtergere
 2. Da ...si eu am primit povestoara de curind de nasa mea ...e grozava !!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Te rog draga mea, trimite-mi daca mai ai..eu nu stiam de existenta acestei povestioare..pana azi cand mi-a trimis o prietena.

  Va pup pe amandoua!

  RăspundețiȘtergere
 4. Frumoasa povestioara...fiecare parte rea are si o particica buna.Multumesc.Ma simt mai bine acum.

  RăspundețiȘtergere
 5. Incerc de o jum de ora sa atasez acea povestioara despre care ti-am zis si...nimic,nu vrea! Nu stiu ce sa aiba,mai incerc! Sper sa reusesc,e f frumoasa! Daca n-o primesti,inseamna ca nu s-a putut face mai mult! E ceva pe undeva,nu se poate...

  Pupici! L'automne

  RăspundețiȘtergere
 6. Printre Ganduri nu ai pentru ce sa-mi multumesti :) Ma bucur ca esti okay. Pup

  L'automne nu te chinui, daca nu vrea..nu vrea, asta e. Nu-ti face griji din pricina asta. Pupici multi si o seara placuta iti doresc

  RăspundețiȘtergere
 7. Chiar si marile defecte ale romanilor au niste parti bune. Abia astept sa le descopar.

  RăspundețiȘtergere
 8. avem de invatat din aceste mici povestioare, trebuie doar sa ne intereseze

  RăspundețiȘtergere
 9. Defectul este o iluzie, precum si perfectiunea. Ce e perfect pentru mine nu inseamana ca e perfect pentru altul, vasul crapat era perfect de fapt pentru ca putea sa ude si florile si cel care nu era crapat era de asemenea perfect pentru ca in el putea duce toata apa de care avea nevoie. Defect - perfectiune, ... nu as baga mana in foc ca sunt antonime...

  RăspundețiȘtergere