Pagini

luni, 17 august 2009

Tratarea infertilitatii

Cuplurile care îşi doresc un copil şi care nu reuşesc din cauza calităţii slabe a spermatozoizilor, ar trebui să se străduiască să facă mai des sex, susţin specialişti australieni care au făcut studii pe mai bine de 100 de bărbaţi.

Această soluţie poate îmbunătăţi calitatea spermei, arată cercetarea făcută de medi cul David Greenin, de la un centru de fertilizare in vitro din Australia.

Doctorul Greening a analizat 118 bărbaţi, a căror spermogramă ieşea prost, şi i-a sfătuit pe bărbaţi să se străduiască să ejaculeze zilnic. Acest sfat i-a ajutat la îmbunătăţirea calităţii spermei. „Cuplurile cu probleme ar trebui să facă sex zilnic, cu o săptămână înainte ca femeia să aibă ovulaţie. Asta va îmbunătăţi calitatea spermei până la momentul oportun şi va creşte şansele femeii să rămână gravidă”, a spus medicul.

Calitatea spermei se poate îmbunătăţi şi dacă bărbatul renunţă la fumat, bea mai puţin alcool, exersează mai mult şi are o dietă bazată pe fructe şi legume, care sunt bogate în antioxidanţi. Însă cel mai mult ajută ejacularea regulată.

Totuşi, sexul practicat zilnic are şi dezavantaje. „Poate aduce presiune suplimentară în cuplu, care şi aşa e stresat din cauza problemei pe care o are”, atrage atenţia medicul Bill Ledger, specialist în obstetrică şi ginecologie la Universitatea Sheffield.

3 comentarii:

  1. Eu stiam ca e bine sa faci o zi da una nu ...
    ca sa ramina ...concentratia de ...alergatori ...si calitatea lor cit mai buna ...
    Oricum ...noi am dat-o in bara ...deocamdata ...
    dar cine stie ...
    acum poti face un bebe si la 69 de ani ...
    sper sa nu bat eu recordu' !!!
    ha ha ha

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact pe dos de cum am invatat la cursuri!! Ori ei sunt nebuni,ori noi am luat-o razna!! Oricum,ultimele "descoperiri" sunt invers decat se stia pana la momentul ala! Nu erau tot savanti si cei care facusera descoperiri si pana atunci?! Peste 10 ani tot trebuie sa se mai schimbe cate ceva,asa ca vor inventa alta chestie sau se va reveni la ce stim acum! Cum sa se imbunatateasca sperma calitativ daca e emisa zilnic? Plus ca ar fi un stres enorm care ar contribui negativ la calitate si nu numai...

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  3. E posibil ca informatia sa fie neclara pentru cei care au citit studiul, si prin traducere..sa apara sub o alta forma decat cea initiala. Am intalnit multe cazuri de acest gen..poate asta sa fie explicatia.

    O zi frumoasa sa aveti fetelor!

    RăspundețiȘtergere