Pagini

luni, 31 august 2009

A venit..toamna

A început să-şi facă simţită prezenţa toamna, anotimpul în care am venit pe lume..anotimp pe care eu il consider ca fiind unul al tristeţii.

E frumos să stai în casă şi să priveşti cum afară plouă, cum se schimbă culoarea frunzelor şi cum totul pare posomorât. Mai neplăcut este când trebuie să ieşi, să mergi la muncă atunci când somnul nu-ţi dă pace, să stai in trafic şi să te gândeşti cum timpul trece fără să faci nimic.

În curând copii vor merge din nou la şcoală, unii chiar pentru prima oară..alţii pentru ultimul an.
Îmi amintesc cum nu voiam să vină ziua mea de naştere, pentru că după aceasta,se termina cu timpul meu mult liber, urma să înceapă şcoala şi trebuia să mă pregătesc. Aveam uniformă nouă, pantofiori şi toate rechizitele posibile pentru a putea merge şi eu la şcoală alături de ceilalţi copii.

Timpul a trecut, pentru mine se cam termină cu şcoala..mai am câteva luni şi îmi voi lua rămas, poate pentru totdeauna de la băncile şcolii, unde mi-am petrecut o parte din viaţă.

Când eşti copil şi nu faci altceva decât să mergi la şcoală şi să te joci, fără a avea alte griji, îţi doreşti să creşti, să fii mare, să fii independent ca să poţi face tot ce-ţi doreşti fără a mai depinde de părinţi. Ulterior, când ajungi la vârsta adolescenţei şi vezi că vine timpul în care să te descurci singur, când trebuie să-ţi pui problema că nu ai unde să locuieşti..trebuie să continui să stai cu părinţii, când te confrunţi direct cu greutăţile vieţii..situaţia începe să se schimbe. Poate ne-am dori să fim din nou copii, să stăm fără a avea nicio grijă...lucruri la care cu siguranţă nu ne gândim atunci când trăim efectiv anii copilăriei, neştiind ce ne aşteaptă.

Vă este dor de vremea copilăriei? Vă amintiţi cu drag de acea perioadă?

.


13 comentarii:

  1. Frumos subiect. Nu poate decat sa-ti aduca un zambet si putina nostalgie. Inca vad strada pe care sta bunica mea si pe care bateam mingea cu copii de dimineata pana seara, sau padurea pe care o bateam in lung si-n lat. :) Multumesc pentru amintire! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ai pentru ce sa-mi multumesc alboosh :) Ma bucur ca ti-am adus aminte de ceva placut ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sunt in ultimul an de liceu...deja cam mare...am aproape 18 ani, si ma simt batran...sau poate nu e termenul potrivit...poate cam trecut prin destule pentru varsta asta...poate ai mai vazut si tu, prin postuletele mele, cata dorinta de a fi copil din nou am...s-a cam terminat brusc si fara sa imi dau seama, copilaria, pe la mine...asta e...mergem mai departe ca intotdeauna si ne aducem aminte cu bucurie de momentele care ne-au facut lumina in suflet:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună!
    Mi-a plăcut postarea. Și pozele cu copacii cu frunze îngălbenite sau ruginii, este nostalgic să vezi cum vine toamna dar e o nostalgie plăcută.
    Și eu mă aflu la acea cumpănă a vieții când devine foarte clar că acei ani fără griji au trecut. Trist...

    RăspundețiȘtergere
  5. da Rapp Cunosc dorinta ta de a fi din nou copil, oricum mai ai cativa ani..nu foarte multi e drept, in care sa stai fara griji. Poate cand vei merge la facultate, si vei pleca de langa parinti o sa inceapa perioada un pic mai grea. Dar te vei obisnui si toate vor trece. Multa bafta iti doresc in ultimul an, care va incepe peste cateva saptamani!

    Not Beautiful Enough Nu avem ce face, viata nu sta pe loc..trebuie doar sa ne bucuram de fiecare clipa si sa avem puterea de a merge mai departe atunci cand intampinam un hop.
    Multumesc pentru vizita si iti doresc o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Off...m-a cuprins nostalgia si dorul cand am vazut fotografiile alea...si nu doar de copilarie...

    Copilaria?

    "Mai stii cand eram copii?
    Si vroiam sa crestem parca a doua zi
    Acum stii,si tu vrei sa fii
    Asa cum eram noi in fiecare zi

    Totusi mi-e dor de copilarie,,mi-e dor de noi
    Mi-e dor de zilele in casa,cand afara erau ploi
    Mi-e dor de tot ce a durut,si acum incepe sa ma amuze
    Caci amintirile-mi pun zambetul pe buze"["Cand eram copii"-Marco]

    "Suntem cei cu sufletul atat de mare dar cu buzunarul gol
    Cand eram copil era usor cat imi e de dor
    Acum nu mai pot sa zbor
    Innocent deasupra tuturor"[Assu&Chriss-"Cand eram copil"]

    Fragmente din doua melodii...cred ca se potrivesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Toamna?! Copilarie?! Visele cele mai frumoase!!!
    Si daca la copilarie putem doar sa visam,avem toamna alaturi...De ce atata tristete,draga mea? Ma intristezi si pe mine...
    Stiu,e plina de melancolii dar e atat de frumoasa,de plina,de rafinata...Are culorile sufletului meu!!!! O ador si-o astept cu-atata infrigurare...Stiu ca ma bantuie,de ceva vreme o simt,e in aer!! In dimineata asta m-a trezit batandu-mi in geam cu degete de frunze si ploaie...Maine,poate...cu daruri de flori nenumarate...

    Sarutari cu aceleasi adieri de...toamna!!!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  8. Ah...acum am vazut greselile de redactare...a gresi e omeneste...
    Ma scuzati.

    RăspundețiȘtergere
  9. Printre Ganduri esti o draguta, ne incanti cu niste versuri superbe..chiar se potrivesc, si sunt foarte adevarate. Multumesc!

    L'automne pentru mine, toamna este un anotimp trist..pentru ca eu sunt asa, iar vremea mohorata imi da starea "potrivita" pentru a fii eu :). Incerc totusi sa zambesc, sa par acel copil vesel si fericit :)).
    te pup cu multa dragoste

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc pentru aprecieri...
    uneori,cand sunt melancolica,mai ascult piesele astea,ma uit zambind,dar totusi cu lacrimi in ochi la fotografii de cand eram mica...si ma gandesc ce repede a trecut timpul...Insa fiecare perioada a vietii are farmecul ei si nu trebuie sa fim tristi!

    RăspundețiȘtergere
  11. Iubire,ce-ai scris tu in raspunsul pt mine...e valabil si in cazul meu! Da,da! La fel! E teritoriul plin cu melancolii pe care-mi desfasor melancoliile mele,cu usurinta! Dar nu transpare afara decat uneori...
    Poate si de-asta te iubesc.....

    Aceeasi,
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  12. Printre Ganduri Trebuie sa ne bucuram de fiecare perioada a vietii, chiar ea si trecuta, am invatat din acei ani..au fost cei de pe urma carora am invatat multe si am inceput sa ne maturizam. Iti doresc sa ai in continuare o viata cat se poate de frumoasa, sa poti privi la batranete cu nostalgie la acesti ani!

    L'automne uneori, datorita melancoliilor mele frecvente, avute in acest anotimp, intristez si lumea din jurul meu..acest lucru nu este placut, nici pt mine nici pt ei, dar cu putin control..sau vointa cel putin, le rezolvam pe toate..sanatosi sa fim :)
    Te pup muult!

    RăspundețiȘtergere