Pagini

vineri, 28 august 2009

Vrei sa sti cand vei muri?

A apărut primul site care poate calcula data morţii, creat de cercetătorii şi studenţii Universităţii americane Carnegie Mellon, anunţă AFP.

Site-ul DeathRiskRankings.com calculează riscurile de deces ale vizitatorilor săi, plecând de la câteva informaţii care trebuie completate. Site-ul face o listă cu principalele cauze ale morţii, după probabilitatea lor şi poate calcula riscul de deces pentru anul viitor sau pentru o perioadă de timp de până la 30 de ani.

"Majoritatea americanilor nu ştiu mai nimic despre propriul risc de mortalitate şi nici despre riscurile specifice", a explicat David Gerard, fost profesor la Universitatea Carnegie Mellon şi unul dintre fondatorii site-ului.

Profesorul Paul Fischbeck, co-fondatorul site-ului, a declarat că se pot face şi comparaţii între riscurile de deces la care sunt supuşi oamenii de aceeaşi vârstă, din diferite ţări.

Riscurile cresc pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă. Astfel, probabilitatea ca un american de 20 de ani să moară este de 0,05%. La 40 de ani însă, aceasta creşte de trei ori, iar la 60 de ani, de 16 ori.
Sursa: Evenimentulzilei

Să fie chiar aşa? Credeţi în lucruri de acest gen? Eu nu, nu cred nici în ghicit, tarot, previziuni sau alte cele.

8 comentarii:

  1. Nici eu...si nu cred ca avem motiv sa ne intereseze...ar trebui sa traim prezentul si sa fim noi:)...ce sens ar mai avea viata daca am sti si cand murim ?

    RăspundețiȘtergere
  2. In urma cu cativa ani,circula pe net un program exact pt acest lucru! Scriai acolo varsta,date personale,ce tip de alimentatie ai,cate kg,daca ai un somn bun,ce medicatie folosesti,ce riscuri genetice mostenesti,cazuri de boli incurabile in fam.,daca esti fumator sau consumator de energizante,etc.,etc. si se calcula instant...data "cotirii" dincolo! Ziua,anul,tot!
    Asa ceva cred ca e si cu programul asta si nu m-as mira deloc...Poate sa prevada cineva toate astea?! Un risc exista atata timp cat te inscrii in cat mai multe subcapitole negative dar...totusi! Rezistenta fiecaruia e diferita! Cazuri si cazuri...

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu vreau sa stiu ...mai am treaba pe aici ...pe pamint ...
    asa ca din cind in cind ...mai beau o bere si fumez o tigare ...sa nu devin perfecta si sa ma ridic la cer...ha ha ha ...
    nu ca as fi cumva ...
    in apropierea perfectiunii ...
    dinpotriva ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Oare mai este cineva in afara de Cel de Sus care stie ziua mortii a fiecaruia dintre noi?

    RăspundețiȘtergere
  5. Rapp asa este, dar mai sunt unii oameni curiosi sau care chiar cred in astea si poate chiar isi coordoneaza activitatile in functie de acest aspect. Atunci cand te astepti sa se intample ceva, cu siguranta reactionezi si te comporti altfel.

    Simion Cristian Chiar este!

    Draga mea L'automne , mereu tu ai dreptate..in cuvantul tau se regaseste mult adevar! Multumim pentru frazele pline de invataminte pe care ni le transmiti

    Pansy tu oricum ai un avantaj, ai putut privi lumea de inaltime in decursul anilor trecuti, prin activitatea desfasurata..si intr-o postura excelenta.
    Ma mai uit uneori la Pro Cinema si arata trupe din diverse tari, atunci ma gandesc la tine..ca si tu poate ai facut ceea ce se chinuie cei de-acolo sa realizeze:)

    Printre Ganduri eu zic ca nu, sau cel putin asa vreau sa cred..nu accept ideea ca nu ar fi asa

    RăspundețiȘtergere