Pagini

joi, 17 septembrie 2009

Cariera, familie sau ambele?

Citeam aici de numarul persoanelor care raman singure din cauza dorintei de ascensiune din punct de vedere profesional, numarul fiind mai mare in randul femeilor.Din pacate, nu este o situatie normala pentru ca in felul asta, la un moment dat vei constientiza ca esti neimplinit, daca alegi sa faci totul numai pentru a avea o cariera. Nu vei putea la nesfarsit sa alergi dupa promovare la locul de munca, sa muncesti mai mult decat fortele omenesti ale fiecaruia, sa fi deplin dedicat ei..suntem oameni si avem nevoie si de alte lucruri pentru bunastarea personala.


La locul de munca nu putem sta non-stop, iar el inafara de satisfactia muncii, care nu apare intotdeauna, si bani, nu ne aduce nimic. Ori ce faci cu banii daca esti singur? Dar cu satisfactia muncii care este trecatoare si nu dureaza mult? Cu cine vei imparti greutatile vietii cand vei ajunge la o varsta inaintata, de ce te vei bucura atunci..doar de amintirile trecutului? Dar asta nu ne ajuta cu nimic, trebuie sa traim clipa prezentului..nu ceea ce am fost in trecut.


Cunosc persoane care sunt trecute de varsta de 30 de ani, si inca nu se gandesc decat la propria persoana, la faptul ca un copil implica responsabilitati si vor avea efecte asupra mamei (nu se va mai putea ingriji ca inainte, nu-si va permite ceea ce inainte facea). Pentru asta prefera cariera, prefera traitul in concubinaj in detrimentul constituirii unei familiii.


Nici daca stai acasa si te dedici in totalitate familiei nu este o solutie, buna este intotdeauna calea de mijloc,nu?



11 comentarii:

  1. avem o idee gresita a ceea ce inseamna sa te dedici trup si suflet,de aceea ne e greu sa ne investim in mai multe lucruri deodata.degajam doar teama si orgolii,dar ne dorim sa fim mai relaxati in ceea ce ne implicam.

    RăspundețiȘtergere
  2. frumos spus, multumesc. O zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai exista si femei care se dedica familiei! Inca mai exista! Bravo lor! Le pretiuesc mai mult decat pe cele care se numesc "femei de cariera",singure,"pretiose",pretentioase si care ajung aproape inumane...
    Satisfactii?? Depinde de la om la om! Fiecare are cate ceva in prim plan,asteptari diferite si pretentii diferite...Acum depinde si de cata evolutie spirituala esti in stare! Daca am putea sa fim perfect echilibrati,ar fi bine!
    Oricum,banii nu sunt totul!

    Seara frumoasa,scumpa!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  4. E complicat ...
    Eu acum muncesc mult mai putin ...
    Dar sotul ...are mult de munca ...
    si asa ne vedem destul de putin ...
    tot timpul e obosit ...
    daca as lucra si eu ...nu cred ca ne-am mai vedea ...
    Da ...bani nu sint tot ...dar din pacate nici fara ei nu se poate ...
    mama lor de bani ...
    Eu incerc sa ma bucur de ce am ...desi
    citeodata ma simt ...in plus ...
    eram obisnuita sa am ...cariera mea ...
    dar asta e viata ...
    trebuie sa invatam sa ne bucuram si sa facem lucrurile cu placere ...chiar daca nu sint usoare ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Era ...
    da ...banii nu sint tot ...

    am mincat un i ...
    ma gindeam la hamburgari ...
    ha ha ha

    RăspundețiȘtergere
  6. Anne, in primul rand nu le poti face pe amandoua la capacitate maxima, asta este clar. Poti doar sa gasesti o cale de mijloc dar familia nu poti sa o ti pe jumatate. Oricum din ce am vazut din postul tau esti de partea familiei. Unii nu gandesc asa si pot si vina cu argumente solide sunt convins. Eu as incerca sa le fac pe amandoua dar cred ca familia trebuie sa aiba prioriate.

    RăspundețiȘtergere
  7. poate pt k femeile sunt din ce in ce mai independente,ca sa-si ofere acest lux muncesc poate si peste program... si atunci mai greu cu timpul liber,de unde si aici singuratate...nu prea ieshi,nu ai cum sa intl oameni. dar sunt si femei ce sunt independente si imbina f bn cariera cu viata personala...Ceea ce iti doresc si tie!:*

    RăspundețiȘtergere
  8. draga mea L'automne cu siguranta banii nu sunt totul, si cu toate astea oricat de mult am putea iubi ceva sa ne dedicam exclusiv lui este okay. Si eu admir femeile care se dedica familiei, nu este asa usor sa intretii si sa ai o familie..cum nu e usor nici sa ajung intr-o pozitie de top in cariera, dar mai bine pe la mijloc pentru a te bucura si de frumusetile vietii, nu?

    Multe sarutari!

    RăspundețiȘtergere
  9. asa este Pansy , iar apoi trebuie sa recunoastem fara nici sacrificii nu putem sa fim fericiti. Numai bine iti doresc!

    Alboosh asa este, pt mine are prioritate familia pentru ca nu-mi doresc sa fiu singura..mai ales cand vin sarbatorile, concediile si toata lumea mea, cred ca e cam grea singuratatea..dar daca alta varianta nu ai, mergi inainte. Insa pentru a nu ajunge acolo, trebuie sa sti cum sa-ti prioritizezi lucrurile in viata, nu?

    Anne-Mary iti multumesc, si eu iti doresc tie la fel :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Intotdeauna m-am simtit ingradita in relatii, asa ca nu-mi doresc decat sa fiu singura. In special de sarbatori. Pentru ca toti au impresia ca nu trebuie sa fiu singura atunci si fac planuri in numele meu, iar eu nu vreau decat sa fiu lasata in pace.

    RăspundețiȘtergere
  11. brontozaurel daca asta este cea ce iti place, e perfect..sunt putine persoane de acest gen, pentru mine e primul caz :) Iti doresc doar sa te faci inteleasa astfel incat sa nu te streseze lumea!

    RăspundețiȘtergere