Pagini

duminică, 20 septembrie 2009

Cersesti online

Pentru ca nu era suficient sa vezi pe strada oameni care cersesc, oameni care poarta adidasi Nike in picioare si intind mana sa ceara un ban...acum s-au dezvoltat, exista posibilitatea sa cersesti online.

Mai exact, au aparut doua site-uri cerseste.ro si dasiprimeste.ro prin intermediul carora poti sa ceri ceea ce iti doresti. Mie sincer nu mi se pare o idee stralucita, mi se par un pic deplasate aceste cereri si sa va spun si de ce. Pai in primul rand, nu ai de unde sa stii daca acea cerere este reala si chiar omul respectiv are nevoie de ajutor. Daca lucrurile vor merge, si lumea va crede in sinceritatea celor care posteaza pe site-urile respective, fenomenul va lua amploare si or sa apara acolo fie cereri la misto de unii care au chef de caterinca (daca nu exista deja), fie numarul persoanelor care vor bani din cer, sau orice alte bunuri va creste pe masura. Pentru ca intotdeauna romanul nostru s-a bagat atunci cand a fost vorba de castiguri fara niciun efort..cum a fost si cu Caritas-ul sau FNI, nu mai zic de lucrurile simple..ca si daca e sa fie o intrare libera pe undeva gratuita, toata lumea da navala..daca e sa imparta cineva pachete la biserica, hop se face imediat coada, si multe alte exemple de acest gen mai exista.

Personal nu sprijin aceste lucruri care de desfasoara. Da, sunt clasica si reticenta daca vreti, prefer sa ajut "personal" un om decat prin intermediul mediului online, iar cersitul nu-l agreez in general. Sunt oameni in suferinta care nu indraznesc nici sa ridice ochii din pamanat pentru a primi un ajutor, iar altii care pretind ca ar avea nevoie de ajutor vin sa-ti ceara si un ban pe un glas duios, si daca nu-i dai te si injura. Prefer sa ii ignor pe cersetori, mai ales daca sunt intregi din punct de vedere fizic si ar putea sa mearga sa depuna un efort pentru a avea venituri.

Intotdeauna o sa fie cautata aceasta "meserie", castiguri mari fara niciun efort neconditionate de nimic, si chiar se vad rezultatele..au trecut de la viata de pe strada, unde tre sa stai in cald/frig in lumea virtuala, ca bani de calculator si conexiune la net nu sunt chiar asa de greu de obtinut.



5 comentarii:

  1. Doamne fereste !
    Asta e prea de tot.
    Ai dreptate in articolul tau.Nu ai de unde sa stii daca celalalt chiar are nevoie de ajutor sau e doar un profitor.
    Daca sunt oameni care vor sa doneze ceva sa aleaga site-ul http://isabellelorelai.wordpress.com ,acolo sunt din nefericire o multime de copii cu afectiuni foarte grave si care chiar au nevoie de ajutorul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii cum e Anne, cand am vazut postarea pe blogul Alinei am crezut in ce spunea pentru ca o cunosteam de pe blog. Daca vin toate cererile de ajutor gramada de la necunoscuti ai tendinta ori sa nu crezi ori sa nu stii ce sa alegi. Ar putea parea mai degraba un concurs cu premii, din pacate... Oricum o mare prostie si o jignire pentru cei care au intr-adevar nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Monica multumesc pentru informatie
    alboosh cazul Alinei e un pic diferit, mai mult sau mai putin o cunoasteam din blogosfera..ne incanta mereu cu postarile ei, nu a aparut dintr-o data doar pentru a solicita ajutor.Cazurile astea nu mi se par in neregula, pentru ca le consider ca fiind cunoscute pe aceste persoane :)
    Ma gandeam ca asta ar putea fi influentat de criza, si fenomenul este in crestere..avand in vedere nr somerilor care e in plina ascensiune.
    O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cersit online?...hai sa fim seriosi!Cine sta sa administreze un site si apoi sa daruiasca tot ceea ce a strans celor nevoiasi?...eu una,NU DAU BANI CERSETORILOR.De ce?pentru ca prin fiecare moneda primita,ii incurajez...e mult mai simplu sa cersesti decat sa muncesti...Daca aflu despre vreo familie care e nevoiasa,si chiar are nevoie de putinul pe care il pot oferi eu,atunci le daruiesc...in rest,NU.

    RăspundețiȘtergere
  5. pai iti dai seama ca o cota parte ii revine si administratorului..ca nimic nu e gratis pe lumea asta :)

    RăspundețiȘtergere