Pagini

miercuri, 23 septembrie 2009

Volumul al doilea din "Pictori de geniu"

Locuiesc in Bucuresti de cand m-am nascut, iar legat de cozile de pe vremea lui Ceausescu nu am prins prea multe..imi amintesc doar ca la un moment dat mergeam sa cumparam lapte si iaurt la sticla si trebuia sa stam mult timp la coada, veneau la cateva zile si atunci era haos..astepta lumea de noaptea, respectiva masina, lasau sticlele la schimb dinainte, poate poate era vreo sansa sa prinda.


O coada suficient de mare cat s-o pot compara cu situatiile in care voiam sa cumparam lactate, era astazi la Libraria Adevarul de langa Cinema Patria. Incepand de la Universitate, eu mergand de la Universitate spre Romana, vedeam oameni cu cel putin 3 carti de la Adevarul. Erau cele din colectia Pictori de geniu, de la Adevarul, aparuta saptamana trecuta, al carei volum (cu Leonardo da Vinci) a fost distribuit la pretul de 12,99 RON, dar nu credeam ca lumea venea de la librarie unde este o imensa coada.
Nu stiu cate exemplare au fost distribuite prin chioscurile de ziare, poate au fost prea putine si lumea nu a reusit sa cumpere, sau poate stocul existent alocat pentru acest canal de vanzare nu a fost suficient, nu stiu..dar cert este ca la librarie era o imensa coada (erau cel putin 100 de persoane) si toata lumea care venea, avea doar ziarul si cartea cu Leonardo da Vinci in foarte multe exemplare.


Mi-a placut sa vad asa aglomeratie si interes pentru aceasta colectie, cu toate ca sigur persoanele care stateau la coada erau dezamagite pentru ca afara era destul de cald si nu cred ca era chiar placuta atmosfera. Dar ce sa faci, merita sacrificiul.

Update:
De curiozitate m-am uitat la ei pe site, si au aparut informatii legate de faptul ca la ora 9:00 nu mai erau exemplare de vanzare la chioscurile din toata tara

Intreg tirajul de 110.000 de exemplare din al doilea volum al colectiei „Pictori de geniu” – „Viata si opera lui Leonardo da Vinci”, distribuit astazi, 23 septembrie, a fost epuizat in toata tara de la primele ore ale diminetii.

Vom retipari fiecare volum pana vom fi siguri ca toti cititorii nostri isi vor completa colectia „Pictori de geniu”. Incepand cu volumul 3 al colecţiei - „Viata si opera lui Picasso”, vom mari tirajul de la 110.000 la 150.000 de exemplare, incercand sa satisfacem cererile cititorilor nostri.
Sursa: Adevarul
Aici veti gasi si locatiile librariilor Adevarul din tara pentru achizitionarea volumelor.

11 comentarii:

  1. Leonardo de Vinci este un mister. Nu stiu in ce consta secretul sau dar e ca un magnet, atrage...
    Leonardo da Vinci si Vincent van Gogh, desi extrem de deosebiti, au ceva care le confera un loc deosebit in lumea artei, ceva unic!

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte interesat ...
    si mie imi plac biografiile.
    cred ca Picasso ar fi foarte Interesant ...a trait....mult ....cu multe ....

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bizar. Am avut această carte acasă dar îmi amintesc de ea de acum 20 de ani. Presupun că e o re-editare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cei care se ocupă de tiraj sunt extrem de neserioşi, primul volum a fost doar de reclamă. Tiraj mare, să vadă cum prinde probabil. Acum nu se mai găseşte nicăieri al doilea volum cu toate că am fost acolo la 5-10 minute după ce au ajuns...vreo 3 cărţi chiar dacă pe abonament sunt vreo 15 persoane care bineînţeles au rămas fără carte. Dezamăgitor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dana am vazut ca esti din Suceava, daca ai drum la Iasi, sau cineva apropiat are, mergi la librarie la ei si vei gasi cu siguranta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da.. plec abia sâmbătă în Iaşi, şi sper să le găsesc acolo măcar. Nici astăzi nu au venit în Rădăuţi cărţile, mă poartă şi mâine pe drumuri :) Sper măcar mâine să se ţină de cuvânt. Oricum strâmbă din nas când cer 2 exemplare (pt. că iau şi pt. prietenul meu) de parcă nu le convine că fac vânzare. Să mor dacă înţeleg!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. S-au pierdut pe drum Dana, trebuie sa ai rabdare :) Multa bafta sa le gasesti!

    RăspundețiȘtergere
  8. Revin cu o întrebare, având în vedere că nu am reuşit să cumpăr decât un volum iar prietenul meu a rămas fără... ştii unde anume în Iaşi găsesc librăria lor??

    RăspundețiȘtergere
  9. Libraria Adevarul din Iasi este pe strada: B-dul Tudor Vladimirescu nr.42-44, etaj 1

    Sper sa-ti fie de ajutor!

    RăspundețiȘtergere
  10. Merci mult :) E şi aproape de mine ;))

    RăspundețiȘtergere