Pagini

miercuri, 9 septembrie 2009

Dam mai mult pe tigari decat pe medicamente

La cei peste 2.500 de lei pe care un roman ii cheltuieste, in medie, pe tigari intr-un an, se adauga si alte costuri, cu implicatii in bugetul intregii tari.

In 2008 s-au cheltuit pe tigari 1,9 miliarde de euro, in timp ce vanzarile de medicamente din Romania au fost, in acelasi an, de 1,8 miliarde de euro. Dintre cei care decid sa schimbe tigarile cu consultatiile medicale si pastile, proces care dureaza de regula 3 luni, 50 la suta au succes, dar, la un an, 20 la suta dintre ei recidiveaza. “Numarul de fumatori se mentine in Romania la 33 la suta din populatie, dar creste deja alarmant numarul de copii si femei care fumeaza”, avertizeaza prof. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.
Sursa: Gardianul

Vedeti, tutunul e bun la toate..nu ne mai trebuie nimic, iar medicamentele ce-s alea..la ce ne folosesc?

7 comentarii:

  1. Medicamente cumparam doar daca suntem bolnavi, pe cand fumatorul, indiferent ce s-ar intampla tot isi cumpara cate un pachet pe zi, sau maxim la 2 zile. De fapt, stirea e imbucuratoare : inseamna ca nu suntem chiar asa de bolnavi, de vreme ce dam putini bani pe medicamente.

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte bine, inseamna ca sunt mai multi oameni care si permit vicii, decat oameni bolnavi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum? Atatia oameni in slujba viciului? De necrezut! Faptul ca sunt mai multi fumatori decat bolnavi...nu implica nicio victorie! Ba cred ca suntem mult mai bolnavi decat mi-am inchipuit....

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  4. Este ca si cum ai da foc banilor.



    *Cred ca avem cuvinte sterse...

    RăspundețiȘtergere
  5. Geocer Imi dai voie sa te contrazic? Medicamentele nu sunt cumparate doar daca suntem bolnavi..nu sunt cumparate mai deloc. Cati dintre noi mergem la doctor atunci cand am racit, nu ne simtim bine sau avem altceva? Asteptam sa ne treaca de la sine, sau luam ce avem prin casa. Cred ca sunt putine persoane care pot spune ca eu sunt sanatos, nu am nevoie de nimic..bag tutun, ca asta ma "mentine" sanatos. Tocmai si fumatul in sine cauzeaza, deci ar duce la consumul de medicamente

    Iulia sa-ti permiti un viciu e chiar foarte bine? Poate si oamenii bolnavi au vicii, si nu au bani si de medicamente si de tigari ..aleg doar tutunul. E okay?

    Draga mea L'automne eu cred ca situatia nu e roz deloc..chiar mama a mers zilele trecute la un spital si nu erau locuri pentru internare, nici macar unul. Cu siguranta nu este singurul loc, si multi dintre noi suferim de multe afectiuni..dar le ignoram,nu ne intereseaza..mergem la doctor, urmam un tratament doar in situatii majore..in schimb pt celelalte gasim bani.
    Te pup cu mult drag

    Offsore asa este, e ca si cum am da foc banilor..dar ne intereseaza asta?

    RăspundețiȘtergere
  6. O fi pe post de medicament pentru cei ce il consuma;))...nu ma intreba, ca mereu ma intreb ce o fi asa "bine" sa fumezi...

    RăspundețiȘtergere
  7. Rapp tutunul are efecte miraculoase asupra sanatatii, numai ca noi nu le cunoastem :D

    RăspundețiȘtergere