Pagini

miercuri, 16 septembrie 2009

De ce unii "fug" de apa

Un amplu studiu efectuat în Statele Unite arată că, din cele 50 de capete de duş analizate, 30 de procente prezentau nivele înalte de Mycobacterium avium- un grup de bacterii care, prin inhalare sau înghiţire, pot provoca numeroase infecţii, scrie Reuters.

Astfel, apa cu care faţa intră în contact în timpul duşului conţine un nivel crescut de Mycobacterium avium, de 100 de ori mai mult decât apa menajeră de la chiuvetă, ceea ce nu este deloc sănătos, spun oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Colorado.

Acest grup de bacterii generează boli pulmonare şi provoacă simptome asemănătoare oboseala cronică. Cele mai expuse infectării sunt persoanele cu un sistem imunitar scăzut, însă nici cei sănătoşi nu sunt feriţi de pericol.

Capetele de duş oferă pe interior un mediu propice dezvoltării bacteriilor care ajung să se se înmulţească foarte repede. Apa care ţâşneşte la duş împrăştie agenţi patogeni care rămân suspendaţi în aer şi pot fi foarte uşor inhalaţi, ajungând până în plămâni.

De aceea, specialiştii spun că cele mai sigure sunt capetele de duş din metal şi recomandă schimbarea acestora cu regulatritate.

Colectoare de germeni sunt şi alte obiecte casnice, cum ar fi umidificatoarele sau răcitoarele care funcţionează pe bază de vapori de apă.
Gata, am gasit explicatia de ce unii oameni folosesc foarte rar apa, acest lucru fiind vizibil in special in timpul verii. Deci, luati exemplu..oamenii stiu ce stiu..nimic nu-i intamplator

2 comentarii:

  1. Stii ca si in filtrele de aer conditionat stagneaza f multe bacterii!!! Si daca ar stagna n-ar fi problema dar reintra in circuit si inhalam tot! E un mare pericol si se trag frecvent semnale de alarma in vederea curatarii sau schimbarii regulate a acestora!

    Sarutari cu drag,Anicika maia!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer eu nu stiam, e prima oara cand aud de asta..dar mai bine mai tarziu decat niciodata,nu?
    Sarutari multe si tie draga mea!

    RăspundețiȘtergere