Pagini

miercuri, 30 septembrie 2009

De nu apreciem ceea ce ni da?

De la inceputul saptamanii am musafiri veniti din Brasov pentru o licitatie ce a avut loc ieri. Tipa are multe afaceri, banii nu sunt o problema la ea..doar lipsa unei persoane cu care sa-si imparta greutatile i-ar trebui, dar asta e alta poveste. In urma unei casatorii esuate, a venit pe lume (inaintea mea) un baiat care acum s-a mutat din casa parinteasca si locuieste alaturi de prietena lui, cu chirie. Asta va ramane asa pentru scurt timp, deoarece mama i-a cumparat apartament acum doua luni si urmeaza sa se mute acolo, cand totul va fi terminat.

Ce este trist, este faptul ca cei care au noroc si ajutor din partea parintilor nu stiu sa le multumeasca si sa se bucure. Apartamentul respectiv, cadoul facut de catre mama, sta singur in asteptarea finalizarii lucrarilor..mai trebuie doar de facut curat si de adunat ce a ramas in urma dupa plecarea mesterilor..dar cine sa faca, daca nu se fac singure?

Mi se pare atat de aiurea, sa ai tu apartamentul tau si sa-l lasi asa, in loc sa profiti de oportunitatea ce ti-a fost data..sa duci treburile la bun sfarsit si sa te muti acolo.
Asa se intampla cand copiii au de toate si nu intampina greutati pentru obtinerea lucrurilor dorite. Daca era vorba de un om necajit, care nu avea unde sa stea..probabil ar fi fost in stare sa ii aduca mamei luna de pe cer, drept multumire pentru efortul depus. Dar atunci cand le primeste pe toate de-a gata, nu te mai intereseaza..nu mai stii sa apreciezi si sa te bucuri, pentru ca totusi un apartament nu este totuna ca si cand ai cumpara o masina de spalat. Corect?

6 comentarii:

  1. Fiecare cu norocul lui ce sa-i faci. Hai sa nu ne mai facem probleme pentru "saracii" oameni. Sunt sigur ca vor gasi o solutie, o firma de curatenie sau ceva. Sa fie sanatosi...

    RăspundețiȘtergere
  2. nasol...si eu stiu oameni din astia care au posibilitati zdravene dar nu stiu sa fie recunoscatori...

    RăspundețiȘtergere
  3. Stii vorba aceea:,, Nemultumitorului i se ia darul..,,Poate nu i se ia chiar darul in sine,dar cand o persoana are o fire vesnic nemultumita...nefericirea se va cuibari in inima sa.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Saracii oameni bogati...Toti se plang,unii ca au,altii ca n-au...Dar cel mai mult mi se pare ca se plang cei carora nu le lipseste nimic! Asa se simt ei cel mai bine.De parca le-ar fi teama sa nu vina cineva sa le ceara. E trist.

    Pupici de seara!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  5. alboosh cu siguranta se vor descurca, nu ne facem griji pentru asta..doar ma gandeam asa, cum o fi sa ai casa ta, primita, si sa nu te intereseze?

    camy cu siguranta se intampla asta pentru ca nu au vazut cum este sa duci lipsa de ceva..ca daca te-ai chinui pentru a dobandi ceva, ai constientiza totul mai bine

    darry asa este si bine ai revenit :)

    Draga mea L'automne , de ar fi asa si cu alte lucruri, inafara de bani/avere. Sa incerce sa faca si altceva pentru ei, si sa considere ca nu este suficient, sa vada ca trebuie depus mai mult efort..
    Mii de sarutari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa se intampla cu copii mamei/tatalui...si eu am multe exemple de gen,care nu apreciaza nimic din "eforturile" parintilor...

    RăspundețiȘtergere