Pagini

joi, 17 septembrie 2009

Inghetata si hamburgerii

Americanii au descoperit în urma unui studiu realizat recent că îngheţata şi hamburgerii sunt două produse care au pus stăpânire pe creier. Potrivit cercetătorilor de la UT Southwestern Medical Center din Dallas, grăsimile regăsite în compoziţia celor două produse transmit un singur semnal către creier şi anume acela de a fi consumate cât mai repede şi în cantităţi cât mai mari.

Odată ce ajung la creier, acestea îl păcălesc şi trimit impulsuri sau mesaje eronate către celulele organismului. Mai exact, corpul este îndemnat să ignore semnalele legate de apetit şi să uite de surplusul de kilograme sau de aportul de zahăr care astfel ajunge în organism.

“În mod normal, corpul nostru este setat să ne spună când ne-am săturat, dar atunci
când consumăm îngheţată sau hamburgeri, două alimente absolut gustoase, acest lucru nu se mai întâmplă”, spune Deborah Clegg, unul dintre cercetătorii institutului din Dallas. “Atunci când creierul nu ne spune să ne oprim din mâncat, noi continuăm să savurăm mâncarea preferată”, a completat aceasta. Acest lucru nu se întâmplă cu toate produsele care ne plac, spun cercetătorii.

Mai exact, este vorba despre o grăsime anume, care se regăseşte doar în carnea de vită, în unt, brânză şi lapte. Astfel, orice conţine unul sau mai multe produse dintre acestea poate controla creierul. Iniţial, studiul a fost realizat pe şoareci, cărora fie li s-au injectat diferite tipuri de grăsimi direct în creier, fie au fost hrăniţi cu acestea printr-un tub care ajungea în stomac. Cantitatea de calorii şi de grăsimi a fost identică pentru toţi şoarecii implicaţi în studiu, doar tipul de grăsime a fost diferit.
Sursa: Cotidianul
In curand nu vom mai manca nimic, fast-food-uri oricum nu mancam..hamburgeri, cheeseburgeri, etc. nu fac parte din produsele pe care eu le consum, dar inghetata DA..imi place sa mananc si uneori, e drept ca nu ma pot opri usor. Dar acum ce sa facem, uneori trebuie sa ne mai si oprim daca vrem sa nu ajungem sa purtam marimi XXXL..stiti doar ca baba la frumusete sufera.
P.S. Baieti nu trebuie sa ne faceti in ciuda, da?

8 comentarii:

  1. Eu mananc orice, oricat si nu ma ingras :)
    Asta imi este metabolismul, arde tot la viteza maxima.

    RăspundețiȘtergere
  2. vai Terra, tu esti o norocoasa..dar ai grija, acum nu trebuie sa mananci toate prostiile, da? Hamburgerii nu-s buni, decat la gust :) Ai grija de tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. nici eu nu ma pot opri cand mananc inghetata, oricat de multa ar fi :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Offf,as manca si eu mai multa inghetata daca as putea...,de fapt daca mi-ar permite gatul!!!!!
    Sunt veri cand de-abia gust...Imi amintesc imediat cate injectii am facut din cauza ei! Si nici macar nu mancasem cine stie cat...Asta e!
    Ador ciocolata dar consum moderat,nu fac abuz! E sanatoasa si in plus elibereaza endorfine - hormonii fericirii...Cum sa nu-ti placa?! Mai ales ca nu exista nici pericolul unei eventuale raceli sau alt efect nedorit,nu?!
    Povestea cineva pe un blog despre vizita intr-o fabrica de ciocolata(Heidi),pe undeva pe langa Bucuresti...Era fascinata!!!!!!!

    Pupicei cu papucei,multi si marunti!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu maninc hamburgari ...
    sint o vicioasa ...
    ha ha ha !!!
    si inghetata ...
    si fac ...cafe - frape cu nes + inghetata + cola =
    colesterol ...zahar ...
    dar nu des ...
    trebuie sa ne mai facem si poftele ...dupa astia ...
    nu mai mincam nimic ...
    ce vrei sa murim de pofta ...sau de foame ...
    Si mie imi fac foarte bine ...
    la "pisi-hic"...
    O TraZnita !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga mea L'automne Nici eu nu prea pot manca inghetata, sau nu puteam..ca in vara asta am mancat si nu am avut probleme din fericire. Dupa ciocolata nu prea ma omor, mananc mai rar
    Mii de sarutari

    Pansy nu prea e buna combinatia aia cu cafe frape, cola etc..nu abuza ca nu-i okay :)
    Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  7. Se pare ca bietul meu creier n-a fost informat de studiul asta aseara cand mi-am pus un castron plin cu inghetata si n-am putut sa mananc nici jumatate. Imi place inghetata la nebunie, dar nu pot sa mananc peste o anumita cantitate, parca se desensibilizeaza papilele gustative si nu mai percep nici un gust care sa ma atraga.

    Hamburgerii... aici nu comentez, ca nu suport nici macar mirosul... yuck!

    RăspundețiȘtergere
  8. mama fetelor ce mi-ar placea si eu sa fiu asa, sa nu asimilez sa am "stop automat"..frumos asa :)

    RăspundețiȘtergere