Pagini

miercuri, 23 septembrie 2009

Mai e doar o saptamana..

...pana plec.

Nu scapati de mine definitiv, nici vorba. Voi pleca intr-o minivacanta in Tusnad, insa este prima oara cand am aceasta destinatie. Astfel, am cautat pe internet ceva posibile atractii turistice si nu am fost asa de incantata de ce am gasit. Asta nu pentru ca nu ar exista nimic de vizitat, ci pentru ca sunt greu accesibile. De exemplu, citeam de Lacul Sf. Ana, incantata fiind sa-l vad, dar am citit parerilor unor oameni care au fost p-acolo si spuneau ca drumul este infernal, sunt numai gropi in care iti faci masina cam praf..ori ce fac...in felul asta, mai bine stau linistita si imi pun "pofta-n cui".

Voi ati fost pe undeva prin aceasta zona unde ati fost multumiti si nu ati intampinat probleme cu drumul, sau alte cele?

12 comentarii:

  1. Vacanta placuta Anne. Din pacate n-am fost niciodata la Tusnad si nu-ti pot recomanda nimic.

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am fost pe acolo, dar iţi recomand să te ajuţi şi de Google Earth ca să îţi stabileşti un traseu. Nu sunt sigur cât de detaliată e harta în zona aia, dar merită încercat zic eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc baieti :) O zi frumoasa va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un ghid de conversaţie româno-maghiar ţi-ar fi de folos ;)
    Acolo nu-i zice Tuşnad ci Tusnádfürdő.
    Sănătate şi distracţie plăcută! sau... Élvez!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ups..cam complicata treaba, stiu ca ei de fapt stiu si romana, dar nu vor sa vorbeasca. Ne descurcam oricum, multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  6. frumos..iti urez distractie placuta p-acolo :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Vacanta cit mai placuta !!!!
    Cred ca e frumos pe acolo !
    Noi am fost la lacul sarat in prahova
    slanic .
    si la cheia ...e frumos dar un piculet periculos ca sin multe tiruri care merg pe A1 parca ii zice .

    RăspundețiȘtergere
  8. In ceea ce priveste ce a spus Pansydra...daca ajungi la Slanic,poti vizita salina,la mica distanta de Slanic,aproape de Slanic,e o localitate numita Zamfira,unde este o manastire ce ii poarta numele,pictata de Nicolae Grigorescu...tot aproape e Valenii de Munte,unde locuiesc eu...aici poti vedea casa Memoriala a lui Nicolae Iorga (si daca vrei poti sa dai o vizita pe la scoala ce-i poarta numele si sa ma vizitezi)si un muzeu de arta religioasa...daca urci spre Cheia,opreste-te la manastirea Crasna,care e un loc superb(de la localitatea Izvoarele se face la stanga,cum mergi spre Cheia,e un indicator pe care scrie Crasna,5 km)...Barajul de la Maneciu(gasesti articole pe blogul lui Rappa_ru',Manastirea Suzana si Manastirea Cheia...Cu tirurile e cam periculos,dar nu foarte...drumul e DN1A,numai ca trece prin centrul multor localitati si stii cum e...Poate te-am convins sa vii pe la noi...sper sa-ti placa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Printre Ganduri iti multumesc tare mult pentru recomandari, am fost prin luna mai la Cheia (la Manastirea Cheia, Suzana, Muntele Rosu, etc.) si nu cred ca voi merge si acum. Oricum iti multumesc pentru intentia de a ma ajuta.
    O zi frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Tusnad e o staţiune semi-părăsită. Intr-adevăr drumul e cam prost până acolo. Asta, depinde şi pe unde mergi. Însă, ai un traseu montan relativ uşor până la la Lacul Sf. Ana. unde e chiar superb. Se poate ajunge şi cu maşina, dar nu ştiu exact pe unde. De preferat este însă traseul pe jos. E mirific, mai ales acum toamna. Se pleacă de la intrare în staţiune. Distracţie faină!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai nu stiu pe unde ar trebui sa merg Marius ca drumul sa fie okay, dar ma descurc :) Multumesc!

    RăspundețiȘtergere