Pagini

marți, 1 septembrie 2009

Nervii..ne mananca zilele

Când ajungem la capătul răbdării şi nu mai putem face rost de calm, că s-a terminat la magazin..putem apela la terapia complementară, mai exact consumul ceaiurilor, decât să urlăm..să ne lăsăm nervii pe alţii care nu au nicio vină de cele ce ni s-au întâmplat nouă.

Sunătoarea, cel mai bun antidepresiv natural, se foloseşte sub formă de infuzie:
o lingură de plantă uscată la o cană cu apă fierbinte. Adulţii şi vârtnicii pot bea până la trei căni pe zi. Copiilor le sunt recomandate două căni pe zi.
"Pentru a contracara gustul amărui, ceaiul se poate îndulci cu miere", precizează specialistul nostru.

Cel mai cunoscut remediu pentru nervozitate este ceaiul de tei. La fel şi levănţica, recomandată însă numai adulţilor şi vârstnicilor, sub formă de infuzie: o linguriţă cu plantă la o cană cu apă fierbinte.

Remediu eficient contra nevrozelor îl constituie şi infuzia de păducel, ne spune doctorul Cristina Bălănescu. Planta are efect vasodilator, scade tensiunea arterială, fiind ideală când nervozitatea este însoţită de palpitaţii. Sedativ puternic este şi passiflora. Aceasta se poate administra sub formă de infuzie, decoct sau tinctură. Se va consuma întotdeauna seara, întrucât creează senzaţia de somnolenţă.

Infuzia din conuri de hamei are acelaşi efect. "Atenţie! Se infuzează unu-două minute. În cazul în care se infuzează mai mult, capătă un uşor rol halucinogen", atrage atenţia specialistul nostru.
Sursa: Jurnalul

10 comentarii:

  1. Anne, mie cred ca mi-ar trebui vreo cativa litri de ceaiuri calmante pe zi... :D
    O zi buna iti doresc si eu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este,draga mea,sunatoarea si teiul sunt indicate in astfel de situatii dar....sunatoarea are si rol constipant! Daca se beau 2-3 ceaiuri....cu scaunul(evacuarea) s-a terminat! De aceea,cea mai buna solutie impotriva scaunelor diareice este sunatoarea! Am recomandat asta intotdeauna cu bune rezultate!
    Ceaiul de tei si laptele cald seara,inainte de culcare au aceleasi efecte linistitoare.
    Cel mai bun preparat naturist ramane tot valeriana!! Si cel mai sigur! Cea mai buna formula este tinctura care se foloseste dupa dozaj! Este excelenta si pt combaterea insomniei si a tulburarilor de somn care apar pe fondul anxietatii dar si contra starilor de teama!
    Pe lista neagra a produselor care agraveaza aceste stari sunt:cofeina,nicotina,alcoolul,aspartamul,ciclamatul,teina(din ceaiul negru),aditivii sintetici(pt gust si miros) si chiar zaharul alb.
    Multe dintre acestea sunt excitante nervoase si trebuie sa fim un pic mai atenti,cat se poate!
    Nu putem ignora total anumite lucruri!
    Foarte,foarte importanta pt sanatatea noastra este rugaciunea! Asigura sufletului nostru liniste si armonie!
    Am scris cat mai pe scurt cateva idei folositoare pt noi toti si pt...nervii nostri de toate zilele...

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  3. ash,mi-ai amintit sa-mi beau ceaiul.o dimineata buna incepe,oricum cu o cana de ceai,o dupa amiaza devine reinvigoranta tot cu o cana de ceai,iar seara,o curatare cu...ceai.ceaiul,un bun detoxifiant!

    RăspundețiȘtergere
  4. "Femeie" e cam grav spus!Prea matur! Mai vreau sa copilaresc...

    Pupici! L'automne

    RăspundețiȘtergere
  5. Leo bea ca este bun ceaiul, in loc de apa da-i cu ceai..rezolvi doua treburi in acelasi timp :)

    Multumesc scumpa mea L'automne pentru informatii si ajutor. Esti o dulceata de papusica! Te pup

    Mihaella daca poti face asa, este perfect..mie imi este incomod cand nu sunt acasa, dar de luni o sa fiu forever asa ca am timp..o sa ma intretin doar cu ceai :D

    RăspundețiȘtergere
  6. gata draga mea, am modificat :) Iti trimit muulte sarutari, dar meriti infinit de multe!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Anne:)...e bine de stiut, pentru ca mai mult ca sigur o sa dau peste asa ceva(si cred eu, destul de frecvent) in timpul acestui an;))

    RăspundețiȘtergere
  8. lasa Rapp, ca iti tinem pumnii sa-l finalizezi cu bine..fara nervi si alte probleme

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Anne:)...dar e sistemul...inevitabil o sa am zile precum multe de anul asta:D...ce nenorocire de an scolar a fost acesta, chiar daca s-a incheiat bine...zile de stres si nervi cam multe:D...dar nu le uitam pe alea bune in care am fost fericit:)...Doamne Ajuta sa fie bine:)

    RăspundețiȘtergere
  10. O infuzie de concediu ar fi perfecta. Spuneam la cineva ca ma duc sa fumez o tigara si m-a intrebat foarte natural: iarba?. Mai stii, poate ca este buna si asta de tratament ca daca te-ai tampit nu mai esti stresat. :D?!

    RăspundețiȘtergere