Pagini

miercuri, 2 septembrie 2009

Nu faceti ca mine

Dacă aveţi ceva probleme, oricât de minore ar fi ele..nu staţi aşa, că mai rău vă chinuiţi, luaţi măsuri din timp pentru ca lucrurile să revină pe cât posibil pe făgaşul normal.

Să vă spun ce mi se întâmplă mie, păi bine..nu mare lucru, doar mă confrunt cu o alergie care-mi dă bătăi de cap în fiecare vară. Întodeauna, vara..am cel putin 4-5 incidente în care mă umplu de multe bubiţe, cu prurit aproape insuportabil şi cu o perioadă îndelungată în care îmi tot apar altele. De bine ce-mi trec, se opreşte explozia de apariţie a bubiţelor..mai trece un pic de timp şi apar din nou.

În anii trecuţi mâncam mai multe "prostii" din comerţ şi erau mai severe stările de erupţie, anul asta..nemâncând mare lucru, adică mai deloc..că d-aia am şi dat jos încât se îngrozesc cunoscuţii mei care nu m-au văzut de ceva vreme, au fost mai uşoare aceste perioade de chin..mi-au apărut un pic mai rar şi mai slăbuţ. Până azi dimineaţă când m-am trezit cu ele, din nou, pe aproape tot corpul, am luat eu repede o tinctură de coacăz negru şi încă nu au apărut mâncărimile, dar mai aşteptam..mai ales noaptea, atunci e de vis.

Trebuie să recunosc, că este doar vina mea..nu am fost la un alergolog să văd de la ce provine alergia în urma căreia mă aleg cu urticarie mereu, şi asta doar vara. Dar parcă nu-mi vine..nu cunosc un medic bun alergolog..şi ca să merg la medicul meu de familie, mai bine stau liniştită acasă că tot nimic nu rezolv.

Aşa că..nu faceţi ca mine, mergeţi la medic atunci când aveţi probleme, altfel..se înrăutăţeşte treaba şi vă este mai greu.

12 comentarii:

  1. Anne, sa mergi la alergolog nu e solutia ultima ! Iti spun si de ce : la sfarsitul anului trecut mi-au aparut niste chestii pe maini. Invizibile de la distanta, dar care ma mancau grozav. Apoi am avut si pe gat, pe urechi. O mancarime ciudata, care se manifesta mai ales noaptea, cum spui si tu. Innebuneam.
    M-am interesat cam ce-ar putea fi si mi-am dat seama - singura - ca e ori o afectiune dermatologica gen eczema, ori o alergie.
    Am fost intai la dermatolog. S-a uitat putin la mine... Si mi-a recomandat niste creme si niste antihistaminice - pentru alergie. Puteam sa mi le recomand si singura ! Si mi-a zis sa ma duc si la alergolog. Asta stiam si eu !
    La alergolog, mi-au facut analize... Si au ajuns la concluzia ca e vorba de o alergie, insa nu se stie la ce. Si mi-au recomandat in continuare antihistaminice. M-a intrebat doctorita : simti o inbunatatire cand iei pastilele ? Da, am raspuns ! Imi venea s-o strang de gat ! Era clar ca e o alergie, meseria ei era sa-mi spuna la ce fac !
    Iar eu ma cam chinui in continuare : nu pot sa spal vase etc si iau antihistaminice din cand in cand...
    Frumoasa poveste, nu ?
    Ma bate gandul sa-mi fac teste mai aprofundate, eu banuiesc ca e ceva legat de aerul conditionat de la munca... Dar, locuind intr-o tara straina, e cam greu de aflat cine imi poate face aceste analize...

    Numai bine, Anne ! Sper sa nu patesti si tu la fel... :D

    RăspundețiȘtergere
  2. off Leo..e chiar neplacuta situatia, la mine e nasol si pentru ca se vad foarte urat..ori cand ma mananca, groaznic de altfel, nu ma pot abtine..deci imi fac rani..asa ca, vara merg in pantaloni lungi..doar mainile sunt la vedere.
    Eu am incercat anu trecut cu o bautura, facuta din sfecla, cartof, morcov, telina parca..date toate pe razatoare, crude, si apoi turnata apa. Mi-a trecut atunci repede, dar nu am mai baut. Daca vrei..iti pot spune si tie exact cum era, daca vrei sa incerci poate te va ajuta.

    Numai bine iti doresc, si sper sa gasesti rezolvarea si sa nu mai ai probleme! Ai grija de tine

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai, sa nu faci ca tine si sa te duci de indata la medic! De oricare fel: dermato, alergo...orice, sa faci niste analize...sa depistezi cauza! Neaparat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ee..nu prea imi place sa merg asa la necunoscuti, pt ca pana acum de cele mai multe ori am fost degeaba. Sunt in cautarea unor medici buni si o sa merg, dar pana atunci..supravietuim asa. Multumesc pentru grija. O seara cat mai frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Iubire,uite cam cum stau lucrurile...
    In cazul in care vrei sa te vada un medic de specialitate,mergi mai intai la medicul de familie pt prescrierea unui bilet de trimitere la specialist,in spetza - alergolog! E important! Ori spui tu institutia la care vrei sa mergi,ori lasi asta la aprecierea medicului tau! Cei mai buni medici alergologi sunt la Spit. Colentina,sectia alergologie,evident! Insa,testele cele mai importante,cele pt alergeni se fac numai la Spit. Malaxa! Si fara testele astea...degeaba mergi la alti medici pt alte analize,intelegi? Deci,vezi cum faci sa ajungi la Malaxa pt testare la gama de alergeni! Se fac pe antebrat! Numai asa vei sti sigur la care dintre ei faci aceste reactii!

    Remedii naturiste iti voi trimite pe mail,cat de curand pot! Ti-ar trebui un detoxifiant,gen cel de la Dacia-Plant,f b zic eu!
    Nu uita,poti face aceste reactii si pe sistem nervos,adica sa debuteze in perioade extrem de stresante pt tine si se manifesta in felul acesta...
    Tinem legatura oricum!

    Noapte buna,draga mea!
    Cu cele mai sincere ganduri,
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  6. Scumpa mea multumesc tare tare mult pentru ajutor. Voi merge la medicul de familie si o sa-mi iau trimitere pentru a-mi face acele teste..acum sunt curioasa daca a stopat eruptia, ca nu am descoperit nimic nou peste noapte, in schimb ieri a fost grav.

    Te pup muult, si iti multumesc din tot sufletul.
    O zi superba sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  7. Offf Anne imi pare rau ...
    Eu am vazut o emisiune pe un canal se numea ...
    ceva de genul ..
    sanatoriu pt boli rusinoase ...
    dar nu erau boli venerice ..
    ha haha
    erau chestii la care medicina moderna nu le dadea de cap ...
    pt ca ei trateaza simptomele si nu cauza ...
    aici am vazut ...era reality show cu englezi ...
    cazati in Spania undeva ...
    ei au invatat sa manince cit mai natural ,
    sa faca miscare , sa isi curete bine nasul sa poata respira corect ,
    faceau si clisme cu cafea pt curatirea colonului
    Dar Cel Mai Important ...
    au aflat cit de rau este sa tii in tine ...
    lucruri care te-au durut la un moment dat ...
    o tinara de 23 de ani avea constipatie ...
    dar rau ...iesea o data pe saptamina ...cu greu ...
    aici la show a vorbit despre divortul parintilor ...
    si cum plingea ea seara in pat ...
    pt a nu le mai produce si ea parintilor
    o neplacere ...
    asta e numai un exemplu ...
    asa ca ... mai mult ca sigur ...
    trebuie sa gasesti o modalitate sa te descarci ...
    de bagajul strins in capsor ...de-a lungul timpului ...
    si poate sa observi mai atent ce alimente nu iti fac bine ...
    Sanatate Draga Mea !
    Si un trifoi cu patru foi ...
    pt Noroc in a gasi cauza !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu zic ca ar trebui sa consulti cat mai repede un specialist ca nu pare sa fie prea ok chestia asta...ai grija ce faci,Anne...e vorba de sanatatea ta in joc:D

    RăspundețiȘtergere
  9. Programeaza-te la Clinica Naturalia din Voluntari unde d-na dr.Madalina duce cu succes mai departe tot ce a construit d-na dr.plecata prea devreme dintre noi,Chirila Maria,renumit cercetator alergolog.
    Mergi cu toata increderea,testele se fac pe loc,pleci cu tratamentul in geanta,cu schema si vei fi sanatoasa.
    Nu iti pot impune,dar,te rog,mergi cu incredere.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Pansy , Rapp , si nu in ultimul rand Mihaela

    RăspundețiȘtergere