Pagini

miercuri, 2 septembrie 2009

Mai daunatoare pentru sanatate decat fumatul si tensiunea arteriala

Ingrijorarile legate de pierderea locului de munca pot fi mai daunatoare pentru sanatatea oamenilor decat somajul in sine, fumatul sau hipertensiunea arteriala, conform unui studiu efectuat in SUA si preluat de Reuters.


In conditiile in care economia americana trece prin cea mai mare recesiune de la Marea Depresie incoace, cercetatorii si-au propus sa afle ce impact au ingrijorarile privind siguranta locului de munca asupra sanatatii angajatilor.


"Studiul sustine ideea ca persistenta nesigurantei locului de munca are un impact negativ asupra sanatatii angajatilor", a declarat Sarah Burgard, de la institutul de cercetari sociale din cadrul Universitatii din Michigan.


Burgard si colegii ei de la University of California au studiat 1.700 de adulti, in perioda 1986-1989 si 1995-2005. In cadrul unui grup, cercetatorii au descoperit ca teama pierderii locului de munca are efecte mai nocive asupra sanatatii decat fumatul sau hipertensiunea arteriala.


Unul dintre cele mai stresante aspecte ale perspectivei de a ramane fara job este pierderea beneficiilor, din care cea mai importanta este asigurarea medicala. Spre deosebire de angajatii din Europa, unde exista un sistem medical public, americanii trebuie sa-si plateasca singuri accesul la serviciile medicale printr-o asigurare de sanatate.

Sursa: Banknews

3 comentarii:

  1. Da este foarte adevarat ...
    totul incepe de la Cap ...
    cum gindim ...
    fricile noastre ...
    prejudecatile...
    faptul ca de multe ori nu stim sa comunicam cu adevarat...
    ca ne inabusim sentimentele si emotiile ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-un fel(daca studiul are dreptate) cred ca asa este...e destul de normal, pentru ca fara locul de munca sigur...e cam greu sa te poti stabiliza si relaxa

    RăspundețiȘtergere