Pagini

marți, 1 septembrie 2009

Premiul Oscar pentru Turism

Trofeul acordat de FIJET (Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme) marchează o premieră mondială, deoarece este pentru prima dată când este atribuit, în acelaşi an, pentru trei destinaţii/personalităţi turistice ale aceleiaşi ţări.

“Oamenii sunt deschişi, primitori ceea ce înseamnă, de fapt, esenţa activităţii turistice. Noi, că organizaţie internaţională a ziariştilor de Turism avem menirea să promovăm şi să încurajăm turismul de pe toate meridianele”, a precizat Tijani Haddad, preşedinte FIJET.

Mărginimea Sibiului, cea mai romantică zonă de ecoturism din lume

Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, Mărginimea Sibiului, considerată de revista Forbes „cea mai romantică zonă de ecoturism din lume” şi Compania Aeriană Blue Air (compania cu cea mai dinamică dezvoltare din Europa de Est) au câştigat pentru România trei trofee prestigioase.

Delta Dunării este cea mai mare rezervaţie de ţinuturi umede din Europa şi una dintre cele mai bine conservate delte europene. Paradisul florei şi faunei, Delta Dunării se întinde de-a lungul celor trei braţe care se vărsa în Marea Neagră. ”Cel mai tânăr pământ al Europei” a fost numit rezervaţie a Biosferei de UNESCO în anul 1990, cu scopul de a o feri de efectele negative ale industrializării.
Mărginimea Sibiului este unul dintre centrele etnografiei romanesti, loc în care tradiţiile locale sunt puse la mare cinste de locuitori. Apropierea de capitala culturală din 2007, Sibiu, favorizează dezvoltarea fenomenului turistic în acesta zonă alcătuită din 18 sate, cu centrul la Săliştea.
Merităm acest premiu, avem o ţară frumoasă..plină cu bogăţii pe care mulţi şi-ar dori să le aibă, însă nu ştim să valorificăm acest potenţial, nu ştim să ocrotim natura cu frumuseţile ei..nu ne dorim să aducem valoare acestor minunăţii pe care le deţinem. Fie că mergem la munte, sau la mare, trebuie să ne lăsăm amprenta..să se ştie că cineva a trecut p-acolo, dar asta nu într-un mod frumos..plantând un copac sau o floare, ci lăsând în urmă resturi menajere, rupând şi degradând frumuseţile din jurul nostru. Păcat...

10 comentarii:

  1. Mare pacat, acesta e un subiect tare fragil pentru mine. Ma doare cand vad ca natura sufera, ca in loc sa ne facem aceasta tarisoara "gura de rai"...Mai bine ma opresc aici ca momentan trec printr-o stare care ma face sa am ganduri de emigrare,trist in orice caz.
    Ma bucur mult de premiu dar realizez ca nu avem din pacate nici un merit...Daiana

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu esti singura care traieste acest sentiment..din pacate nu putem schimba mentalitatea oamenilor, nu putem influenta lipsa de interes pe care o prezinta..

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar trebui sa ne bucure foarte mult acest lucru si sa ne faca mult mai ambitiosi, sa pretuim si sa ne bucuram de tara noastra:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ar trebui Rapp, dar la cati ne pasa, cati stim oare de asta?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai...cred ca foarte putini spre deloc...si din nefericire pentru noi, cei aflati la putere se afla in categoria aia cu cu nepasatul:D

    RăspundețiȘtergere
  6. asta e 100% adevarat, fara nicio ezitare :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma bucur ca am primit aceste premii. Mi-as dori ca acestea sa ne inspire si sa avem muuuult mai multa grija de comorile noastre si sa le valorificam.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ar fi perfect daca ar fi asa A Not So Spotless Mind

    RăspundețiȘtergere
  9. ai dreptate ..si cu frumusetile
    da' si cu ce lasam in urma ...sau mai bine zis ce lasa multi in urma lor ...
    Poate trebuie puse amenzi astronomice ...
    si atunci ...va fi altceva ...

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai degeaba pun amenzi daca nu sunt supravegheati, ca si la mare au pus amenda pentru intrarea pe plaja cu masina..si care-i rezultatul? Niciunul..cu sau fara acea "amenintare" rezultatul este acelasi.
    Dar de ce trebuie sa facem ceva doar daca suntem constransi? Oare noua ne-ar placea daca ar veni cineva in vizita si ar lasa mizeriile prin toata casa? Cine vine sa stranga in urma noastra?
    O zi frumoasa iti doresc Pansy

    RăspundețiȘtergere