Pagini

miercuri, 9 septembrie 2009

Sa dam sfaturi e mult mai usor

De ce sa dam sfaturi este mai usor, decat sa tinem cont personal de ele?

Adeseori, vorbesc cu multe persoane care au nevoie de cateva cuvinte, de cateva minute de atentie si de ascultare pentru a se racori si poate pentru a primi un mic ajutor, daca interlocutorul isi doreste sa ofere sprijin. Imi place sa fac asta cu persoanele care au nevoie de ajutor, imi place sa-mi expun punctul de vedere pentru a oferi sprijin, dar in acelasi timp..uneori si eu sunt cea care cade, suntem oameni, nu?

Aseara am avut o lunga discutie cu o persoana, care consider ca nu era chiar cea potrivita pentru a ma ajuta, acest lucru venind de la ea..nu pentru ca aveam nevoie de sfaturile cuiva, ci pentru ca este binevoitoare si crede ca lucrurile nu merg pe fagasul normal. Asta conteaza mai putin, problema este ca ea, persoana respectiva, se implica in diferite situatii de a putea oferi ajutor celor din jur..cu toate ca nici ea nu o duce bine, chiar deloc as putea spune.

Nu ar fi mai usor daca un om ar putea tine cont de sfaturile care le da, de experienta dobandita pentru a-i fii bine si personal?

7 comentarii:

  1. Stii este un subiect chiar interesant. Ei bine stii de ce nu aplicam sfaturile pe care le dam altora?! Pentru ca noi incercam sa fim obiectivi cand dam sfaturi, in schimb in situatiile noastre suntem subiectivi. De fapt orice problema personala este subiectiva. De afara o cearta in dragoste pare simpla "Las-o ma ca gasesti pe alta". In schimb din interior simti regrete si simti ceva pentru persoana respectiva si nu iti este chiar asa de usor. Voila:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cineva spunea "Cel mai bun sfat este sa nu accepti sfaturile altora"...acum ramane de vazut cum interpretam.
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Depinde cum si din ce unghi e privita problema.Poate uneori aflam mai tarziu unde-am gresit si incercam sa dam semnale cumva si sa atentionam pe altii...Oricum,cazuri si cazuri! Depinde mult si de sfatuitor.Cat de serios e si cat de "interesat"!
    Sunt si oameni care desi te-ar putea ajuta,n-o fac! Pt ca nu vor! Sunt ei de preferat?!
    Sincer,nu cred! Mai bine ascult pareri si deduc daca mi se potrivesc...Apreciez intotdeauna pe cei care trecand printr-o chestie - sunt gata sa impartaseasca cheia rezolvarii!
    Dar repet,conteaza cat de serios e sfatuitorul!

    Cu mare drag!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai daca nu iti asculti propriile sfaturi, eu zic ca degeaba le dai altora...

    RăspundețiȘtergere
  5. hehehe... de cate ori nu ma lovesc si eu de chestiile astea...dar doar pe plan personal...nu sunt singurul of course...ci toata lumea cu ceva cerebel pateste chestia asta...

    pai la mine e simpla treaba... rationalul da roade doar cand am de oferit sfaturi... ca si in cazul tau anne....dar cand vine vb sa ti le acorzi , ce se intampla cu rationalul... automat dispare... si park sfatul care l-ai dat acum ceva vreme... nu te incalzeste cu nik!!!


    u need more than one fucking advice!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. eu spun ca este vorba de incredere.Trebuie sa crezi in sfaturile pe care le dai. Daca sunt doar simple teorii invatate,ajungi sa le spui mecanic.Si da,uneori e mult mai simplu sa ajutam pe altii

    RăspundețiȘtergere