Pagini

sâmbătă, 5 septembrie 2009

Se fura mintile barbatilor in 7 minute

Cercetătorii de la Universitatea Radboud din Olanda au concluzionat că un bărbat îşi pierde concentrarea după 7 minute de dialog cu o femeie atractivă.


Studiul potrivit căruia femile frumoase fură minţile bărbaţilor a fost realizat pe 40 de studenţi care au fost lăsaţi să poarte o discuţie cu femei foarte frumoase. Activitatea cerebrală a acestora a fost monitorizată pe parcursul discuţiilor şi s-a observat că după exact 7 minute bărbaţii nu mai reuşesc să se concentreze, uitând lucruri pe care le cunosc instinctiv cum ar fi numărul personal de telefon sau adresa la care locuiesc.


Oamenii de ştiinţă au descoperit că bărbaţii îşi concentrează instinctiv activitatea neuronală spre a impresiona femeile foarte atractive pentru că le consideră potrivite pentru a face copii cu ele. În prezenţa femeilor mai puţin atractive, bărbaţii sunt mai relaxaţi. Femeile implicate în experiment pe de altă parte, nu au demonstrat că ar avea aceleaşi probleme de concentrare după ce poartă o discuţie cu un bărbat atractiv.


Cercetătorii au concluzionat că rezultatele experimentului pot explica de ce în firmele în care alături de bărbaţi lucrează femei foarte atractive randamentul este mai mic faţă de firmele în care femile sunt mai puţin atractive.

Sursa: Adevarul


Aşa să fie? Eu nu fac parte din categoria de sex masculin, implicit nu pot să spun dacă această informaţie este una corectă sau nu. In schimb, voi apela la ajutorul vostru.

6 comentarii:

  1. Asta a fost buna. Auzi sa-mi uit adresa=)))) Acum ma intreb daca dureaza 7 minute;) Ca eu uit cum ma cheama dupa 10 secunde. Acum nu este imposibila treaba cu randamentul la servici ca tin minte cum furam cate o privire catre o femeie frumoasa:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai noi daca gandim cu doua creiere, nu ne pierdem concentrarea, doar ne mutam activitatea de la un creier la altul:))Oricum, 7 minute de concentrare cu o femeie e un timp bun fata de alte activitati:))

    RăspundețiȘtergere
  3. =))...asta a fost buna...cum sa ne pierdem memoria asa, tac-pac, ca e o femeie frumoasa langa noi in discutie ?...si dupa 7 minute:))...mi se pare cam aiurea...in fine, sunt convins si eu de randamentul de la serviciu, ca na, nu iti mai arde sa lucrezi;))

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de tare! Nu pot sa cred! Ahahahahahahaha!

    RăspundețiȘtergere
  5. alboosh uitatu' dupa 10 secunde e la fel cu retinutul numelui atunci cand faci cunostinta cu cineva (in cazul meu). Doar daca prezinta interes persoana respectiva, chiar retin numele cand se prezinta..altfel, nici 2 secunde nu trec..si nu mai stiu :P

    ATY noroc ca sunteti speciali si aveti doua "capete" :D

    Rapp totul e tac pac pe lumea asta, toate se termina pe cat de repede incep :D

    strongindependentwoman bine ai venit :)

    RăspundețiȘtergere