Pagini

marți, 22 septembrie 2009

Sfaturi pentru autisti

Am inceput ziua cu vesti destul de prost, nici nu am deschis bine ochii si am deschis laptopul. Am gasit cuvintele unei verisoare indurerate de suferinta copilului ei, care se afla singura printre straini si fara putere de a merge mai departe. A gasit in mine un sprijin, si il ofer pe cat pot..dar din pacate inafara de un cuvant pe care il dau, nu pot face nimic.

I s-a spus ca sufletelul ei mic are autism..este uneori vesel, vorbeste, e iubitor, dar nu socializeaza, nu se joaca cu copiii. I s-a recomandat sa faca un tratament, ABA, insa resursele ei financiare nu sunt suficiente pentru realizarea acestui lucru.

Apelez la ajutorul vostru, daca ati avut sau ati auzit de astfel de cazuri cand copiii au suferit sau sufera de aceasta boala, si aveti ceva informatii pe care le-ati putea da mai departe, sa-mi spuneti si mie va rog. Se poate face ceva pentru acesti bieti oameni aflati in suferinta?

Nu vreau sa ma gandesc cat de greu este pentru un parinte sa-si vada copilul in suferinta si sa nu poata face nimic, mai ales ca si mama lui a crescut tare greu..mama ei, bunica copilului, a fost alcoolica si a crescut mai mult singura. Acum nu mai este, a murit in urma cu ceva ani..si sprijinul ei a ramas doar tatal, care este si el bolnav...are ciroza.

Va doresc multa multa sanatate, atat voua cat si celor dragi, si sa nu va loviti niciodata de rau!



13 comentarii:

  1. Ce poveste, inca una. Nu mai vreau sa citesc asa ceva, nu mai pot sa vad atata durere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este greu, foarte greu..din acest motiv incerc si eu pe cat posibil ca macar cu o informatie s-o ajut..d-asta am apelat la ajutorul vostru, pentru ca din experientele celor din jur inveti uneori mai bine, decat un research pe net

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar,autismul e o problema foarte serioasa!!!! Copilasii astia traiesc intr-o lume a lor...dar nu se joaca nu pt ca n-ar vrea ci pt ca nimeni nu vrea sa se joace cu ei,sarmanii...
    ABA este un pas f important si neaparat trebuie sa faca parte din acest program.Este si in Romania dar cu atat mai bine ca este si acolo! Rezultatele sunt remarcabile! Sa nu stea niciun moment pe ganduri mama! E fff important pt copil! Doamne-ajuta!
    Revin cu un mail pe tema asta imediat ce-am sa pot!

    Cu tot dragul,
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea din pacate nu cred ca va urma acest program ABA, pentru ca nu se descurca cu banii, este foarte scump din ce am inteles de la ea, ori singurul venit este cel al tatalui celui mic. Imi este tare mila de ei..dar nu stiu cum sa-i ajut :(
    Multumesc pentru ajutor scumpete!
    Te pup cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da,am auzit ca este f scump! Stiu un caz care cerea ajutor in Formula AS pt o situatie asemanatoare! E cumplit!
    Iti voi trimite tot ce gasesc! Stiu ca se fac anumite slujbe bisericesti,masluri,trebuie sa se poata face ceva...Doamne,atata deznadejde nu e cu putinta!
    Chiar in week-end am vazut o emisiune cu astfel de copii...Mamele lor se intalneau in parc si-si impartaseau parereile.Plangeau,erau asa de indurerate...Copiii erau fantastici,frumosi,jucausi dar...se jucau doar intre ei! Erau sfatuiti sa-si faca un prieten canin! Asa de incantati erau sa se joace cu acei catei...Mie mi s-a parut o portita spre mai bine!

    Cu drag!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa este, se fac multe sluje..la Manastirea Radu-Voda din Bucuresti, exista moastele Sf. Nectarie care este tamaduitor al bolilor..ei se roaga foarte mult, tatal copilului a terminat teologia, iar verisoara mea, de mica a crescut mai mult in biserica..singura lor nadejde este Dumnezeu. Cu rugaciune si multa rabdare, se vor aseza toate, nu?

    Multumesc inca o data! Te pup de muulte ori!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce coincidenta! Si tatal care cerea ajutor in revista era tot preot.....
    Da,Sf Nectarie este de mare,mare ajutor! Sa nu deznadajduiasca nicio clipa! Niciun moment!
    Dumnezeu e mare!!!

    Sanatate intregii familii! Domnul sa fie cu ei si cu noi toti! Doamne-ajuta!
    S-auzim de bine!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc draga mea. Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  9. buna.iti pot recomanda site-ul http://autism.about.com/,dar in ceea ce priveste costul tratamentului,nu cred ca e suportat de cnas,ar putea incerca sa scrie la formula as,sunt foarte multi oameni care citesc si ajuta cazurile din revista.am auzit de cazuri de diagnostic gresit legat de autism,ar trebui sa mearga sa ceara si alta parere,ii doresc copilului si familiei multa multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  10. Camy,sa inteleg ca esti cititoare de Formula AS?? Bravo! Te felicit! Si eu sunt fana cu vechime(peste 10 ani!).

    Salutari!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  11. Camy cred ca au fost la mai multi doctori, pentru ca de mult timp incearca sa vada ce se intampla de fapt cu copilasul. Le voi spune de varianta AS, multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi pare rau pentru copilas si ca nu te pot ajuta cu informatii, din pacate:(. Gandurile mele cele mai bune se indreapta spre el. Sper sa gasiti o solutie cat mai repede.

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc tare mult A Not So Spotless Mind!

    RăspundețiȘtergere