Pagini

joi, 17 septembrie 2009

Soarta?

Vedeti cum este viata asta? Noi omoram multe vietati pentru a ne hrani, de parca altfel nu am putea trai..dar v-ati intrebat vreodata cum ar fi daca ar existenta cineva mai mare ca noi, a carei hrana sa o reprezentam..sa fim crescuti pentru a ne lua viata si a-si satisface nevoia de foame, asa cum procedam si noi.


Azi am incercat sa contactez o persoana si nu mi-a raspuns, dar a revenit cand a avut apelul meu. Am intrebat-o (pe acea persoana) de ce nu mi-a raspuns la telefon, cu ce se ocupa in momentul respectiv, si mi-a zis ca scotea rame din pamant, iar mainile fiindu-i murdare nu putea sa raspunda ca sa vorbeasca cu mine.


Mai in gluma, mai in serios, am intrebat ce are cu acele rame, de ce nu le lasa sa traiasca..le omoara pe ele, ca apoi sa omoare si pestii. Deci practic, dintr-o lovitura sunt doua "greseli", ia viata unor "suflete" care nu i-au facut nimic..absolut nimic. Nu ma asteptam la cine stie ce raspuns, ca nu exista o explicatie pentru asta..sunt lucruri "normale" in perspectiva noastra.


Atunci mi-am amintit de modul de a privi lucrurile cand eram micuta. Pentru ca adeseori ma plictiseam stand la masa, ma uitam in farfurie si ma gandeam ca legumele de acolo erau de fapt fiinte, vietuitoare foarte mici care erau condamnate la moarte..eu le mancam si ele ramaneau fara viata. Ma uitam in lingura, si imi imaginam cum ma roaga sa nu le omor..sa le las sa mai traiasca, vedeam eu ca unii erau copii, altii parintii lor..dar toti ma rugau atunci cand le venea randul, apoi ma intrebam oare cum ar fi daca si cu noi ar face cineva la fel. Cum noi mancam puii, gainile, ratele, porcii, etc. si noi sa constituim sursa de hrana pentru altii.


Ce inseamna soarta asta, unora le este dat sa traiasca pe acest pamant doar pentru a reprezenta sursa de hrana, altii au creier si suflet care nu-l folosesc si se manifesta ca niste animale, altii traiesc foarte putin si de multe ori in suferinta, multe si multe cazuri in care se zice ca asta ti-a fost dat, asta ti-e soarta.

14 comentarii:

  1. Poti sa o numesti soarta, sau poti sa o numesti natura..
    Suntem astfel constituiti incat organismul nostru are nevoie de proteinele din carne pentru a putea functiona optim. Omul nu a vanat din rautate sau din dorinta pura de a ucide. A vanat pentru ca organismul sau a cerut carne!
    Pe parcursul evolutiei, am ajuns la asa o diversitate a hranei, incat aproape ca exista posibilitatea de a inlocui proteinele din carne cu cele din diverse produse(soia, spirulina, etc).
    Nu suntem vinovati fata de natura, pentru ca suntem un produs al ei. Nu doar omul sacrifica vietati pentru a se hrani, ci si animalele carnivore si omnivore.
    Din pacate, vanatoarea s-a extins si ca sport, ceea ce ar putea fi evitabil, pentru ca a distuge vietati doar din dorinta de a le ucide nu e totuna cu a taia o gaina pentru a-ti putea hrani copii, de exemplu.
    Suntem cu totii animale, chiar daca noi ne numim oameni, iar cainii caini, etc. Suntem un tot cu functii vitale, necesitati fiziologice si porniri instinctive. Ceea ce ne deosebeste de restul animalelor este capacitatea noastra de a folosi un limbaj mai complex decat restul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si ca o completare la ce am spus mai sus, nu, nu putem trai fara carne.
    Carnea roşie şi ficatul sînt principalele surse de fier asimilate corect de către organism. Absenţa lor totală pe un termen lung riscă să provoace lipsa de fier sau chiar anemia.
    Absenţa peştelui este regretabilă, deoarece furnizează grăsimi cu efecte protectoare asupra arterelor. Vegetarismul diminuează aportul de grăsimi animale, dar acest lucru nu compensează numeroase inconveniente. Modul de alimentaţie poate avea consecinţe grave la adulţi, dar mai ales la copii. Printre riscuri: o carenţă în aminoacizi indispensabili (elemente de bază ale proteinelor), un aport insuficient de calciu, anemii datorate lipsei de vitamină B12 şi o proastă asimilare a fierului vegetal, un deficit de vitamina A.
    Astea sunt datele.
    Dar ai dreptate in privinta incorectitudinii mersului firesc al lucrurilor. Este crud, este nedrept, dat traim in natura si uite ca sacrificam chiar si viata altora, pentru a o mentine pe a noastra.

    RăspundețiȘtergere
  3. fier poti lua si din legume,spanacul are cea mai mare concentratie de fier,eu nu am mai mancat carne de muulta vreme.Pe blog am un banner peta de pe care se poate descarca o carte de bucate vegetariana,nu a descarcat inca nimeni dar nu-mi pierd speranta.Cand e paste si vad mieii in carlige,ma apuca si plansul.Miel cel putin nu am mancat niciodata,si am 25 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iulia are dreptate dar totusi nu cred ca nu se poate trai fara carne! Nu sunt vegetariana si nici nu tind sa devin! Sunt atatia oameni care au trecut sau nu prin diferite forme de cancer si care au exclus totalmente carnea din alimentatie...Rezultatele pozitive n-au intarziat sa apara! Organismul avea nevoie de fapt de o dezintoxicare si se stie ca aceasta este o sursa reala de toxine.
    Carnea are locul sau in alimentatie dar in consum moderat,ori tocmai asta nu se respecta!
    Gratarele abunda in preparate de acest gen...
    Anicika,tare scumpa esti!! Pai cum sa crezi tu sufletelule ca legumele se supara cand le mancam?! Pentru cine cresc ele frumoase si sanatoase? Nu pt noi? Ele sunt "bucuroase" sa ne fie de folos,chiar si in hrana de toate zilele...Abia asteapta sa fie admirate,alese si hranitoare! Sigur ca altfel stau lucrurile in privinta pasarilor si animalelor...Ele au suflete,sunt vii,te privesc in ochi...N-as putea asista vreodata la astfel de chestii...Offf,atatia miei sacrificati de Pasti!! Multi,prea multi si in neconcordanta cu necesitatile...Sunt asa de dragalasi si de nevinovati!!!!!!!! Toate astea se petrec de parca n-am trai in mileniul III,parca ne-am intoarce in epoca de piatra...si poate ca nici atunci nu era atata jaf...

    Imbratisari stranse!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  5. Uite ce coincidenta! In timp ce scriam,scria si camelcutza tot despre miei...Se gandea si ea la acelasi lucru!
    Frumos ai zis,Camelcutza! Mare dreptate ai!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu numai carnea, ci totul in exces devine daunator.
    Pozitia mea nu vrea sa ii apere pe cei care mananca carne, pentru ca eu nu mananc carne deloc, deja de vreo 6 ani, dar nu din considerente religioase sau morale, ci pur si simplu pentru ca nu pot sa mananc asa ceva.
    Exista oameni care trec prin anumite traume, cum ar fi asistarea la un accident cu victime umane, sange, bucati de carne de om, sau pur si simplu asistarea la sacrificarea unui animal, care, dupa acel moment nu mai pot manca asa ceva.
    Sa zicem ca un om perfect sanatos poate trai fara carne in alimentatia sa.
    Dar carnea, in cantitati moderate, este necesara si de neinlocuit pentru organsim, orice ar fi. Un sportiv nu poate functiona fara acele proteine, oricat sparanghel si soia ar manca. Dar nu vorbim de sportivi, vorbim de oamenii ''normali'' si obisnuiti.
    Da, stiu si ca anumite ''pauze'' sau posturi sau cum vreti sa le numiti sunt foarte bine venite pentru organism, fiind detoxifiante, dar eliminarea totala pe termen lung este mai degraba daunatoare.
    Stiti cu ce tinde omul sa inlocuiasca lipsa de carne? Cu fainoasele! Ceea ce e un obicei nesanatos si periculos, pentru ca senzatia de satietate se va instala, dar este o senzatie inselatoare.
    Sa revin la ce am inceput, e bine sau nu sa fii vegetarian?
    Evident ca e obtiunea fiecaruia, in functie de circumstante, credinte, etc.
    Dar, repet, un organism santos are nevoie SI de proteinele din carne, nu excesiv, nu exclusiv, nu abuziv, dar are nevoie.

    Pofta buna:P

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-e mila si mie de mieii, de iepurii sacrificati, asiaticii mananca si caini si pisici, mi se rupe sufletul de mila, dar asta este mersul lucrurilor. Organismul lor ''urla'' dupa carne, ei fug cu cutitul dupa dragalasele animale..Nu putem sa luptam impotriva mersului firesc al naturii, care pe care mananca.
    :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Iulia,tu nu mai consumi carne de 6 ani,nu?
    Dar ne scrii ca eliminarea sa pe termen lung este mai degraba daunatoare...Inteleg ca nu poti manca insa simti ca iti lipseste?! Ti-e mai bine acum decat in perioada in care mancai?
    Daca lipsa sa ar fi daunatoare,asta ar insemna sa ai probleme dupa 6 ani de neconsum...,nu?Iertare,dar n-am prea inteles...

    Seara frumoasa,Iulia!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca trebuie sa :
    le Multumim celor care se sacrifica pt. ca noi sa traim !!!
    Asa ca multumesc legumelor , puilor , purceilor ,
    vacutelor ...

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu mananc pentru ca nu pot manca, nu pentru ca nu vreau. M-am obisnuit asa, dar am anemie si uneori trebuie sa iau tratament cu vitamina B12 prin preparate injectabile si acid folic.
    Este o situatie neplacuta, si se manifesta prin moleseala, lipsa de putere si capacitate redusa de a face sport.

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc mult pentru raspuns,Iulia! Acum am inteles la ce te refereai!
    Iti doresc muuuuulta,multa sanatate si nu uita ca in anemii Laptisorul de matca face minuni!! Incearca daca doresti! Chiar e bun!!

    S-auzim de bine!!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc si eu!
    O seara frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu nu mă declar "carnivoră", dar recunosc faptul că îmi satisfac nevoia de proteine animale. Când simt nevoia să mănânc carne, o fac (de 2-3 ori pe săptămână).
    Sora mea nu mai mănâncă de trei ani carne. Ea se laudă că se simte foarte bine, dar... sincer, mie nu mi se pare... lipsa proteinelor i se citeşte pe faţă. E stilul ei de viaţă şi fiecare face ce vrea...
    Cât despre "crima" pe care o provocăm... să nu uităm că acesta este mersul naturii de când lumea. În peşteri mâncau carne, creştinii sacrificau mieii... poate că totuşi ăsta este mersul vieţii.
    În ceea ce priveşte legumele şi fructele... nu mă simt absolut niciodată vinovată că le consum. Din contră! Nu le las să se strice degeaba! :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Fetelor stiu ca asta e natura lucrurilor, eu ma intrebam cum ar fi fost daca situatia s-ar schimba, nu cum este acum.
    Sincer eu inclin sa renunt la carne in viitor, acum mananc pentru ca tata este carnivor si mama gateste pentru toti, nu pot eu sa fac figuri. In posturi sunt mai norocoasa, ca mama gateste separat pentru ea..dar intotdeauna ma simt mai bine atunci cand nu mananc carne cateva luni..decat atunci cand mananc. Iar cand ma gandesc ca de fapt mancam mai multi hormoni decat carne de pui (asta fiind doar un exemplu)..mi se ia de tot sa pun in gura asa ceva. As manca, daca ar fi crescuti de mine sau adusi de la tara..dar nu cumparati de aici de la noi.

    RăspundețiȘtergere