Pagini

marți, 22 septembrie 2009

Uitatul in curtea vecinului

Pentru ca s-a terminat cu luxul de a veni dimineata cu masina, am revenit la obiceiurile mele vechi, acelea de a ma deplasa cu metroul. Inainte alegeam RATB-ul, dar tot distractia aia era..acum macar mai merg un pic pe jos inainte de a intra "sub pamant".

De cele mai multe ori cand ma deplasez cu mijloacele de transport in comun, citesc..asta daca nu am bagaj si ma pot sustine si de bara, iar in mana cealalta sa-mi tin cartea. Totul ar fi perfect daca persoanele care stau langa mine nu isi intind privirea si citesc din materialul pe care eu il tin in mana.

Cand mergeam cu RATB-ul spre facultate, si stateam jos..nu aveam nici macar o data fericirea, ca persoana care statea langa mine sa nu isi intoarca un pic capul si sa se holbeze in ceea ce citeam. De cele mai multe ori aveam cursuri, dar nu conteaza ceea ce citeam..atata timp cat lumea e interesata de ce fac eu. Urasc sa vad pe cineva ca sta si citeste in acelasi timp cu mine din ceea ce am in mana...indiferent ca e revista, ziar, carte, orice..mi se pare urat sa-ti "bagi nasul" acolo unde nu e cazul...nu poti privi pe geam, sau sa-ti vezi de drum fara alte "activitati"? In momentul in care imi dau seama ca se intampla asta, inchid frumos totul si mi le pun in geanta..poate se simte prost persoana de langa mine, dar nu pot sa continui sa citesc in aceste conditii.

Asa mi s-a intamplat si azi, cand in metrou fiind..stateam rezemata de una dintre usi (nu mergeam decat doua statii si nu se deschidea deloc inainte, decat exact unde trebuia sa cobor), iar o tipa de langa mine dupa ce si-a terminat de scris sms-ul (iar daca eu as fi procedat ca ea, ar fi trebuit sa ma uit sa vad ce scrie..dar nici nu ma interesa, si nici nu imi place sa fac asta) statea si citea din cartea mea. Normal ca instant m-a enervat, si am inchis cartea punand-o inapoi in geanta, fara sa intorc capul deloc s-o vad..auzeam doar cum "flencane" o guma de parca manca ceva extraordinar de bun si toata lumea trebuia sa stie. Inainte sa cobor, a trebuit sa ma intorc cu fata spre usa si m-am uitat la ea, sa vad ce specimen de om mesteca guma in asemenea hal..ca de faza cu uitatu-l "in curtea mea" am trecut. Era o tipa, mai mare ca mine..dar cu o vestimentatie urata, murdara, neingrijita, etc. Am zis ca da, ce pretentii poti sa ai de la cei din jurul tau..asta e realitatea in care traim si trebuie s-o acceptam, sau s-o ignoram.

Uneori chiar cred ca eu sunt un om ciudat si mult prea pretentios, dar nu am pretentii si asteptari de la cei de langa mine decat sa primesc ceea ce eu ofer. Adica cum nu se pare okay sa intarzii atunci cand ai stabilit o intalnire (decat Doamne Fereste a intervenit ceva, dar atunci anunt), cum nu mi se pare sa stau sa ascult convorbirea unor oameni..sa stau asa gura casca sa ma uit in "gura lor", cum nu urmaresc miscarile sau sa cercetez ceea ce face persoana de langa mine..nu mi se pare ca eu sa primesc astfel de lucruri. Oare vreau prea mult?

13 comentarii:

  1. Eh...daca te consideri pretentioasa,ma alatur "clubului" tau...mi se pare o prostie sa stai sa "casti gura" la ce zice X sau Y...Sa stai seara la poarta curtii si sa vezi...la ce ora vine X acasa?...cu cine vine X acasa?...ce face X?...Vai!a venit cu o fata/un baiat...e grav...Si apoi sa imprastie tot felul de informatii eronate,ca alte discutii cu vecinii nu au...Vad gunoiul din ochiul altora,dar nu vad barna din ochii lor..."

    RăspundețiȘtergere
  2. Firea omului este să fie curios. Asta, chiar dacă implică intratul cu tancul în curtea alcuiva. E deranjant întradevăr. Porbabil, că unii doar se plictisesc şi în lipsă de ocupaţie, îşi bagă nasul... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Printre Ganduri pai cred ca viata nu ar mai avea rost pentru unii daca nu ar cunoaste situatia altora :) Totul trebuie stiut, nu poti sa-ti "faci de cap", fara sa fii sub supraveghere atenta :)

    Marius Toti suntem curiosi, dar curiozitatea poate sa fie situata in limita bunului simt..ca sa invadezi intimitatea altora, e deja mai mult decat o curiozitate din punctul meu de vedere :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevarul e ca m-as cam fi intins si eu putin sa vad titlul cartii...Dat stii de ce?! Ca sa-mi dau seama langa cine stau! Asta spune multe despre cineva! De obicei,am vazut ca se citesc tot felul de prostioare siropoase...

    Zi frumoasa,draga mea!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea, dar nu e nimic in neregula sa vezi ce citeste..titlul, dar nu sa stai sa citesti din cartea mea.Eu ma uit de obicei in metrou, la distanta..si vad ce scrie pe coperta cartilor..pentru a mai afla ceva nou, si apoi vin acasa si dau search pe net :P Dar doar atat.
    Numai bine draga mea! TE pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiu ca nu te-ai referit la asta,scumpa,dar am vrut sa nu se creada ca ar fi si asta o impolitete...Cand vine vorba de carti,imediat ma uit la titlu si-apoi la om! Si mi-e suficient!

    La fel!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  7. Tu esti oricum o fiinta foarte speciala draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiu care dintre noi....
    Glumesc! Stiu! Tu!

    Alaturi,
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  9. Prea le pui si tu pe toate la suflet. Fii mai intelegatoare, poate nu toti oamenii au bani sa-si cumpere o carte, dar de citit ar vrea sa citeasca si ei.

    RăspundețiȘtergere
  10. Geocer mare lucru nu reusesc sa citeasca in cateva minute cat stau cu ochii la mine-n "traista" :(

    RăspundețiȘtergere
  11. well.. firea romanului e mai curioasa de fel...


    de ce strainii nu se comporta ca noi ?

    de ce noi tot timpul tre sa ne comparam cu alte natii mai bananiere in loc sa luam ce este mai bun de la alte popoare...

    Stiti cum vad eu tara noastra...

    ca o parada de moda...la care nu asisti... ci participi...

    eu unul m-am saturat ca lumea sa se uite dupa mine de la inceputul pana la sfarsitul strazii....

    like what the fuck....ce pana mea... esti venit cu pluta?? nu ai mai vazut oameni!!!

    un om civilizat se uita ce-i drept... dar iti si zambeste.. si trece mai departe...

    am trait 2 zile in alta lume.... inconjurat de oameni care ma salutau... eu nefacand altceva decat sa trec pe langa masa lor!!!

    oameni calzi.... cu privirea senina ... nu CA NOI... IMBATRANITA DE RAUTATE SI INVIDIE!!!


    TREZITI-VA OAMENI BUNI.... CACI DK NOI ASTIA CARE INCA MAI REZISTAM PRINTRE VOI NE LUAM ZBORUL DIN TARA.... O SA RAMANETI SI O SA VA MANANCE CAINII!!

    RăspundețiȘtergere