Pagini

sâmbătă, 26 septembrie 2009

Ultima carte citita

Am terminat "Scrisoare de dragoste" de Mihail Drumes, cartea aparut in colectia "Biblioteca pentru Toti" de la Jurnalul National.

Ma asteptam la o carte siropoasa de dragoste, poate si datorita titlului acesti carti, dar nu..eram altfel fata de asteptarile mele. Era un caz concret, aplicabil si oamenilor din ziua de astazi din care putem invata multe.

Ideea e ca uneori renuntam la iubirea "adevarata" pentru bani..cautam, sau alegem persoana care este mai instarita chiar daca nu aceasta este cea care ne face fericiti.
Asta a fost si situatia personajelor ce fac parte din actiunea desfasurata in aceasta carte. Se casatoresc din dragoste, cu toate ca nu-si dau seama de asta decat atunci cand se despart si fiecare se recasatoreste. De fapt, totul porneste de la dorinta barbatului de a ajunge sus, de a avea bani si pentru asta alege sa-si schimbe tactica, decat sa aiba alaturi persoana care o iubeste si care nu are asa multi bani (astepta sa-si ia un post in invatamant), alege sa divorteze si sa se insoare cu o fata bogata, facand efortul asta doar pentru a putea creste ierarhic. Si realizeaza ce isi propune, ajunge pana la urma Ministru de Externe, are tot ce isi doreste..bani fara numar, avere, de toate..dar realizeaza ca ii lipseste cel mai de pret lucru, persoana iubita ale carei amintiri il rascolesc mereu si nu o poate uita.

Incep problemele pentru ca de fapt nici iubirea ei pentru fostul sot nu a trecut, chiar daca acum amandoi s-au recasatorit, iar in urma revederii dupa multi ani totul se rascoreste. Insa realizeaza ca nu mai poate face nimic, raul a fost deja facut..ea este acum insarcinata, casatorita cu fostul lui coleg, rival din scoala si verisorul actualei sotii, el este insurat si neimplinit. Sotia lui cand afla de suferinta datorata lipsei dragostei lui (fosta sotie) se sinucide, urmand ca la scurt timp sa faca si el la fel...considerand ca nu mai are pentru ce sa traiasca, nimic nu-l mai poate face fericit.

Concluzia este ca s-a aruncat dupa bani, renuntand la persoana iubita, ca in sfarsit sa realizeze ca nimic nu conteaza decat sa fii fericit. Insa este mult prea tarziu..si-a gasit "fericirea sub pamant"


5 comentarii:

  1. eu am terminat "La raul Piedra am sezut si-am plans" de Coelho. Mi-a placut mult cartea si chiar mi-a atras atentia asupra ceva la care nu m-am gandit pana acum. e foarte interesanta, merita citita.

    RăspundețiȘtergere
  2. cartea asta e in plan...momentan citesc o carte a lui Mircea Marian...pe care o sa o termin in cateva ore...mie mi-a placut "Invitatia la vals" a lui Drumes...poate o sa-ti placa si tie.

    RăspundețiȘtergere
  3. AM citi si Scrisoare de dragoste, si Invitatie la Vals! Ultima - mult mai interesanta!
    Cat despre coelho, am citit tot ce-a aparut semnat de el!
    merita!
    Zahir - de coelho, e geniala!

    RăspundețiȘtergere
  4. SunLoVer am citit-o si eu cu ceva vreme in urma, e intr-adevar frumoasa. Multumesc

    Printre Ganduri am citit si Invitatie la Vals, imi place si aia :)
    Tre sa vad de ce ma apuc acum :)

    Orianda ai citit si ultima carte a lui? Daca da, sa ne spui daca ti-a placut..eu inca nu am citit-o, dar cu siguranta nu o voi citi in viitorul apropiat..insa e bine de stiut

    RăspundețiȘtergere
  5. Citesc "Lupul de stepa" de Hesse. Coelho e ok, dar parca se repeta in fiecare carte.

    RăspundețiȘtergere