Pagini

miercuri, 16 septembrie 2009

Vesti proaste pentru fumatori

Preţul minim al unui pachet de ţigări va ajunge anul viitor, după creşterea accizelor, la 7,1 lei, faţă de 6,4 lei în prezent, şi la 12,4 lei în 2016, a declarat, miercuri, Philip Gambaccini, director fiscal affairs la producătorul de ţigarate Philip Morris International.

Gambaccini a afirmat, la un seminar privind impozitarea produselor din tutun, că accizele cresc cu un ritm prea accelerat, în acest an având deja loc două majorări, în
aprilie şi septembrie. Potrivit reprezentantului Philip Morris, creşterea accizelor încurajează dezvoltarea pieţei negre, mai ales dacă în ţările din zonă ţigările sunt cu mult mai ieftine.

"Estimăm o creştere a volumului vânzărilor de ţigări ilicite, pentru care nu se plătesc taxe", a spus Gambaccini.

El a menţionat că majorarea accizelor în mai multe state europene nu a condus nici la creşterea încasărilor bugetare, dar nici la scăderea incidenţei fumatului, ci la dezvoltarea pieţei negre.

Peter Imre, director corporate affairs la Philip Morris România, a declarat că orice
majorare de preţ la ţigări afectează inflaţia


Valoarea de 1,5 - 1,6 miliarde de euro, reprezentând accizele la ţigări plătite într-un an, sunt plătite de cei şapte milioane de fumători, din bugetele familiilor. Cred că banii aceştia ar trebui trataţi cu mai mult respect", a spus Imre.

Sursa: Mediafax

Ce bine-mi pare ca pe mine nu ma afecteaza sub nicio forma aceste cresteri ale accizelor, nu am nicio treaba legata de asta.

Dar voi ce faceti, veti renunta la fumat..sau veti plati contravalorea acestora indiferent de pret?

13 comentarii:

  1. E perfect! O veste buna! Stii,e o vorba:n-a fumat neam de neamul meu,din nicio parte! Asa si eu!Doar n-o sa stric eu buna traditie...
    Toti vor incepe sa se planga de noua scumpire dar oare cati vor renunta la acest prost obicei?!? Ma tem ca prea putini dar s-ar putea sa fiu optimista...De fapt,cred ca vor fuma in continuare si vor renunta la cele care conteaza pt viata lor...O fi mai bine asa?!
    E un subiect care nu ma fascineaza!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu cred la fel, ca vor renunta la altele pentru a fuma..sunt doar banii fiecaruia, nu?
    Eu sunt curioasa daca si la aceasta crestere, multi fumatori aleg sa mearga mai departe..poate macar pretul sa-i determine sa se opreasca.
    Te pup cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  3. initial imi spusesem ca in momentul in care un pachet ajunge la 10 lei ma las, din alte motive de aproximativ cateva zile incerc sa ma abtin si sa ma las definitiv...sa vad dc am vointa necesara sa ma las :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu n-o sa ma las in niciun caz de fumat, indiferent cat de mare ar deveni pretul. Si asta dintr-un motiv foarte simplu : pentru ca nici nu m-am apucat !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ah, ce bine ca nu fumez !
    Am intalnit oameni care-si dau si ultimii bani pe tigari, asa ca scumpirile n-o sa-i determine niciodata sa renunte. Asta e, mai rau pentru ei...
    O seara buna, Anne !

    RăspundețiȘtergere
  6. accize maxime pentru otrava !
    si vor fi destui care vor fuma indiferent de pret!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte bine Geocer , nici sa nu te apuci ca nu-i nicio pierdere :)

    Leo Multumesc, la fel si tie!

    kis speram ca totusi sa mai renunte unii, macar cei care nu-si vor mai permite..mai ales acum ca e cam complicata situatia cu locurile de munca

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunata veste!Poate asa vor mai renunta unii la tigarile astea....stiu ca rade ciob de oala sparta,insa ma bucur ca am renuntat si de ceva vreme incerc sa-mi conving prietenii sa renunte si ei,insa e greu...ca trebuie vorba mestesugite,se supara....

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu renunţ la ţigări.
    Domnul de la Philip Moris are dreptate.
    Prefer să cumpăr de la piaţa neagră pentru că Republica Moldova e la doi paşi şi Ucraina la 4-5 paşi şi deci sunt afectat într-o prea mică măsură de creşterea aceasta.
    De drogat nu mă droghez, de dat în cap la oameni nu dau, apoi ce pelicanul Mariei, nici să fumez n-am voie?
    Numărul de fumători în România este mai mare decât cel al nefumătorilor. Asta e clar. Oficial 47% din populaţie fumează însă am o presimţire că în studiu nu sunt incluşi o grămadă de minori şi cei care nu au cetăţenie română dar stau în România de ani buni (din Republica Moldova) şi care sunt toţi sau aproape toţi fumători.
    Fumatul este un viciu dar nimeni nu a putut demonstra în clar că măcar o persoană a murit exclusiv din cauza fumatului.
    Ah, că a murit ŞI DIN cauza fumatului... eh... şi din cauza respiratului se poate muri dar şi din cauza mersului pe stradă. Acu' ce? Ne băgăm în cutie?!

    Ar trebui să fie alegerea fiecăruia dacă fumează sau nu şi să fie respectată. Eu le respect alegerea(cu toate că nu sunt de acord cu ea) celor care nu fumează dar îi dispreţuiesc la maxim pe cei care se bucură de aşa-zisele "veşti proaste" pentru fumători.

    Campaniile astea anti-fumat cheltuie mai mulţi bani decât fumătorii pe tutun şi este doar o altă metodă a Uniunii Europene de a controla vieţile oamenilor până în cel mai mic detaliu, lăsându-le totuşi impresia că sunt liberi.

    Fapt: Am renunţat trei luni la fumat (fiindu-mi greu doar 24 de ore) şi m-am reapucat pentru că am vrut. A nu putea renunţa la fumat = a nu vrea.
    Eu NU VREAU.

    Sănătate.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Villo: un cunoscut de al meu este internat in spital fara prea multe sanse. Diagnostic: Tuberculoza Tabacica...se moare sin cauza exclusiva a fumatului

    RăspundețiȘtergere
  11. Pe cât punem pariu că suferea şi de o deficienţă a sistemului imunitar înainte de a contacta TBC-ul tabacic ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt sigura ca fumatorii nu vor renunta la tigari din cauza pretului. Si pe undeva pot sa inteleg si pozitia lui vilo13. Vicii avem toti. Fumatorii sunt foarte numerosi in tara asta - chiar daca eu nu fumez si nimeni din familia mea extinsa nu fumeaza asta nu inseamna ca nu sunt mai multi fumatori decat nefumatori. Si este o alegere. Nu prea inghit galusca cu a nu putea. Pentru mine cam inseamna a nu vrea cu adevarat, a nu vrea suficient de tare.

    Nu pot sa ma bucur de cresterea pretului dintr-un motiv foarte simplu: lunea asta la supermarket o babeta n-a vrut sa-i ia copchilei pe care o tarase dupa ea o punga de dropsuri cu menta ca "sunt scumpe, mama, sunt 2 lei", in schimb ea si-a luat un pachet de Marlboro de 7.9 lei. Las' ca-i bine, nu? De-abia nu-si mai strica dintii cu dropsuri. Da, dar cand va creste pretul la tigari n-o sa-i mai ia nici lapte.

    RăspundețiȘtergere