Pagini

marți, 15 septembrie 2009

Vreau sa cumpar..fericirea

Am inceput ziua destul de prost, pe langa faptul ca m-am trezit destul de trista..s-a mai adaugat si o discutie avuta cu mama finutei mele. Incerc sa-i arat un alt punct de vedere de a percepe lucrurile, pentru ca ea sa poata alege varianta care ii este cea mai buna..dar..doare..


De ce suntem noi femeile atat de "sufletiste"? De ce nu vedem lucrurile mai detasat, asa cum le vad barbatii?


Dupa 2 ani jumate de singuratate, timp in care a tinut o sarcina si a dat nastere unui copil, dupa ce persoana iubita i-a intors spatele atunci cand a aflat ca este insarcinata, fugind catre o alta femeie cu care avea o relatie de 8 ani (a mers in paralel cu amandoua, iar ulterior s-a insurat ) si nedorind sa stie nimic de acel suflet, evident nici sa-si recunoasca "dreptul de parinte", exista speranta de impacare din partea mamei.


Stiu ca este greu sa uiti o persoana pe care o iubesti, mai ales fiind tatal copilului tau, dar consider ca e bine sa gandesti un pic pentru a decide ce vrei sa faci cu viata ta si a acelei fiinte de langa tine, care nu are nicio vina pentru cele intamplate si merita sa fie fericita.

E greu sa tragi de o persoana, casatorita fiind, atunci cand a ales pe altcineva..atunci cand a aratat ce fel de suflet are (acceptarea de a nu-si vadea copilul timp de un an jumatate si de a nu-l recunoaste cred ca nu este chiar bine).


Daca ne gandim un pic..suntem intr-un cerc viciios in care, poate, majoritatea sufera..si acea femeie, sotia tipului sufera pentru cele intamplate, probabil si sotul (tatal copilului), mama si acea fiinta mica ce nu stie inca multe, decat il striga pe tati tot timpul, cu siguranta simt acelasi lucru.


Si pentru ca tot suferi, nu e mai bine sa ai un pic de vointa si sa-ti doresti sa lupti pentru a lasa trecutul in urma si a-ti dori ceva bun de la viata? Acea relatie clar nu a mers, eu nici o pot numi relatie..mi se pare cam bataie de joc sa accepti ca prietenul tau sa mai fie si cu altcineva, si in urma tuturor acestor lucruri sa ai un copil.


De ce ar fi bine sa-ti doresti si sa faci totul pentru a redescoperi trecutul, cand situatia s-a complicat si mai mult..acum el este insurat..si daca atunci nu a mers, acum nu cred ca s-ar putea schimba in vreun fel datele problemei.


Lucrurile privite dinafara sunt mult mai usoare, este drept..dar totul depinde de felul de a gandi, si de accepta lucrurile in viata. Suntem diferiti, nu reactionam la fel si nu avem aceleasi dorinte..dar uneori e bine sa dam dovada de maturitate, sa avem curajul de a infrunta suferinta si de a nu accepta lucrurile asa cum sunt..trebuie sa ne dorim sa depasim momentul. Avem o singura viata care este destul de grea, dar asa cum este ea trebuie s-o ducem la capat si sa mergem inainte..macar de dragul unui suflet, al propriului tau copil, daca nu pentru tine.


Ce bine ar fi daca am putea gasi de cumparat totul pe lumea asta,nu?

11 comentarii:

  1. Anne chiar tu ai spus ceva important, din afara totul arata altfel si simplu. De acolo din interior lucrurile se vad probabil extrem de complicate si cu multe semne de intrebare. Cine da teorii si lucruri sigure in viata se inseala. Da, mama trebuie sa fie mandra de copilul ei si sa-l uite pe lasul care a facut asemenea gest, dar pana la urma cine sunt sa dau sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
  2. alboosh..eu nu dau sfaturi, nu-i spun ce sa faca..am incercat doar sa-i spun parerea mea legata de anumite chestii pentru a le vedea si daca ea considera ca sunt okay, sa tina cont de ele. In rest..nu ma bag in viata nimanui, fiecare alege ce vrea sa faca.. am facut asta, pentru ca de multe ori si eu as vrea ca cineva sa-mi spuna un punct de vedere pentru a auzi o parere si a vedea daca eu gandesc bine sau nu..imi este mai usor sa percep lucrurile intamplate

    RăspundețiȘtergere
  3. Rusine sa le fie acestor barbati....pardon.. am spus barabti... nici macar carpe nu se pot numi ;)

    Sfatul meu pentru a lasa in urma totul este , atunci cand ii va fi dor, sau isi va aminti de el, sa se gandeasca inainte la raul care a putut sa i-l provoace... si doar asa... vei putea trece de la sentimental la rational.

    Toate cele bune ii doresc ei si copilului!!!
    Timpul le va rezolva pe toate ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Petrut din pacate ea nu vrea sa lase nimic in urma si de aici traieste intr-o suferinta continua. Este alegerea ei..daca as putea s-o ajut cumva, as face-o..dar nu-mi sta in putere nimic.

    Multumesc mult!
    O zi superba iti doresc si insanatosire grabnica :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc de comentariu. Referitor la aceste lucruri, cred ca uneori refuzam voit sa gandim destul de serios referitor la viata pe care o traim. Iar atunci cand ne vedem in fata faptului implinit, nu ne vine sa credem ochilor prin ce trecem. Suntem oameni, si trecem prin ceea ce nu ne asteptam, important e daca reusesti sa te adaptezi sau nu, depinde de fiecare :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Sar-na... chiar am nevoie...nu-mi place sa zac asa..ma simt useless:P

    RăspundețiȘtergere
  7. Anne nu ma intelege gresit este foarte frumos ca iti pasa. Apreciez astfel de oameni.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu te inteleg gresit, stai linistit..doar ti-am zis care e parerea mea :)
    O zi splendida iti doresc, si nu uita ca asteptam data de 6 feb :D

    RăspundețiȘtergere
  9. asa este Dragos , ce bine ar fi daca am avea un buton pe care sa apasam si sa schimbe situatia instant..sau poate nu ar fi asa bine, ca nu am mai depune niciun efort pentru obtinerea rezultatelor

    Petrut Lasa ca trece ea raceala asta, si o sa intri in forta ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Iubire,minciuna,deznadejde...Observ scandalul Dolanescu.Copii din relatii diferite.Tristete,umilinta.De ce? Pentru ce?
    Maracinii vietii sunt neiertatori! Ranesc si mai tarziu...

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga mea, fratii Dolanescu nu se multumesc datorita faptului ca e vorba de foarte multi bani la mijloc..si probabil intotdeauna cand o sa fie vorba de bani, asta va fi situatia

    RăspundețiȘtergere