Pagini

joi, 10 septembrie 2009

Zilele Bucurestiului

Cu ocazia aniversarii a 550 de ani de atestare a Bucurestiului. Manifestarile vor incepe sambata, la ora 10.00, cu Carnavalul Copiilor, in Parcul Herastrau, si se vor desfasura in fiecare zi a saptamanii viitoare, pana la orele 16.00

Sambata seara, in Piata Constitutiei, la ora 20.30 va fi organizat spectacolul care va prezenta, "in termeni metaforici, geneza Bucurestiului", evenimentul fiind organizat in colaborare cu ARCUB.

Tot de sambata, Muzeul Literaturii Romane gazduieste o expozitie de pictura si grafica, iar Galeria Municipiului Bucuresti prezinta o expozitie de pictura, decoratiuni interioare si arta fotografica.

De asemenea, luni, de la ora 20.00, la Muzeul Taranului Roman, bucurestenii vor putea urmari filmul "Bucurestiul Interzis".

Simpozionul cu tema "550 de ani de la atestarea documentara a orasului Bucuresti" va fi gazduit, joi, de Muzeul Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), iar vineri institutia va lansa, in Parcul Herastrau, colita filatelica aniversara "Bucuresti 550".

Expozitia "Ctitorii ale domnitorilor romani in Cetatea de Scaun a Bucurestilor" va putea fi vizionata in Pasajul Universitatii, in 18 septembrie, in timp ce, duminica, 20 septembrie, Biblioteca Metropolitana va gazdui simpozionul international "Cartea - Romania - Europa".
Timp de doua seri, pe 19 si 20 septembrie, teatrele bucurestene vor pune in scena spectacole la care accesul va fi gratuit.
Mai multe aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu