Pagini

duminică, 25 octombrie 2009

Adevarat?

Citesc o carte destul de interesanat si am gasit cateva citate in care eu gasesc un sambure de adevar. Acestea sunt:

"Exemplele preluate din vietile celorlalti ne sunt date pentru a ne intelege mai bine propria viata; ele ilustreaza ce inseamna o viata implinita sau neimplinita si reprezinta pentru noi deopotriva un ghid si un avertisment"

"Noi ne cream singuri mediul. Obtinem intotdeauna exact ceea ce meritam sa primim. Cum putem respinge viata pe care ne-am modelat-o singuri? Cine altcineva decat noi este vinovat pentru ea? Cine nu merita sa isi primeasca rasplata cuvenita? Cine altcineva o poate schimba, oricand doreste, decat numai noi insine?"

Voi ce parere aveti, ma insel cand spun ca in ele se regaseste un adevar?

9 comentarii:

  1. Exemplele sunt bune pana la punctul lor de sfarsit, le citesti si incerci sa intelegi si atat. Restul e propria noastra viata pusa in propriile maini, cu propriile exemple (pt altii) si cu asumarile ce ni le cere, ea, Viata sau noi ne cerem/dorim sa ne asumam sa traim!
    noi ne realizam scenariul vietii, chiar daca e greu sa porti raspunderea acestei intelegeri, asta e adevarul..

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine te-am regasit draga Anne!
    Daca ne-ar analiza cineva viata si ne-ar spune ca gresim sau vom esua nu ar fi prea placut.Mai usor poate fi atunci cand citim despre vietile altora analizam in comparatie si propriile noastre alegeri,meditam si poate schimbam ceva.
    Doar ganduri bune!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Viaţa pentru fiecare dintre noi se află în propriile mâini(fapte, gânduri, sentimente). Exemplele vieţii altora ne pot da de gândit în modul prin care ne înţelegem propriile trăiri. Şi, ne va schimba optica, în bine sau în rău. În funcţie, de ceea ce vrem şi puterea noastră de înţelegere. Toate cele bune:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Greselile altora sunt doar avertismente si raman la acest statut. Altfel privim un accident al unui prieten si altfel il interpretam cand noi suntem in Seat-ul ala ce tocmai a intrat pe contrasens si s-a lovit brutat de autoturismul ce venea din fata.
    Numai propriile greseli ne dau lectii. Numai din ele invatam. Din ale altora doar primim advertismente.

    Cat despre al doilea extras din carte, DA! Platim fiecare rau pe care-l facem si ne bucuram de fiecare bine. Desi, prin natura noastra, numaram doar relele nu si situatiile bune pe care le intalnim.

    RăspundețiȘtergere
  5. cel mai bine ,Anna draga,spune ce carte citesti,pare genul de carte "de temelie"

    RăspundețiȘtergere
  6. "Exemplele preluate din vietile celorlalti ne sunt date pentru a ne intelege mai bine propria viata; ele ilustreaza ce inseamna o viata implinita sau neimplinita si reprezinta pentru noi deopotriva un ghid si un avertisment"
    este foarte adevarat, sunt exemple pentru comparatii si sti cum se spune pana nu dai cu capul nu intelegi pe deplin

    RăspundețiȘtergere
  7. suntem ceea ce gandim...tot ceea ce avem este ceea ce noi creem...tot ceea ce primim este raspunsul la ceea ce oferim...cat despre exemple cred ca ceea ce traiesti pe propria piele ...este mult mai real ...iar implinirea sau esecul personal fac diferenta

    RăspundețiȘtergere