Pagini

marți, 27 octombrie 2009

Alt stil de abordare

Am ajuns si eu acasa, dupa inca o zi plina..dupa inca un sfarsit de zi petrecut in bancile facultatii. Dar de data asta ce credeti? A fost super tare! Este singurul curs care mi s-a parut fantastic din intreaga mea perioada de invatat (adica de vreo 17 ani) si asta nu pentru ca as studia o materie noua, nici vorba..am studiat un "hibrid" prin facultate si cunosc destul de multe lucruri din ceea ce ni se va preda.

Poate va intrebati de ce spun ca mi s-a parut fantastic, tinand cont ca in perioada trecuta ma plangeam de modul de predare al unor profesori din ASE...pai e foarte simplu. Profesorul care preda noua materie ce se va termina dupa inca 5 intalniri, este super tare! Este o persoana foarte desteapta, cu o experienta vasta in spate, are un mod special de prezentare al lucrurilor, si vorbeste foarte mult din experienta proprie..fara a incepe cu definitiile datele de X, Y, si de a continua cu teoria pe care oricum nu o retine nimeni, ci vorbind lucruri de actualitate..lucruri practice.

Nici pot sa descriu prea bine ceea ce se petrece, pentru ca e prima oara cand pot spune ca este uimitor de incantator modul de predare si prezentare a unor informatii expuse de catre un profesor.

In felul asta mergi de drag, cu toate ca e tare obositor si la un moment chiar nu iti mai poti tine ochii deschisi..dar daca-ti place, treci mai usor peste toate, nu?

Cand am plecat de la facultate spre casa, ma gandeam cat de bine este sa poti vorbi cu un om deschis..nu ramas la stagiul de dictare si la anumite prejudecati legate de multe lucruri care se petrec, care incearca sa-ti expuna un alt mod de predare si de a te invata din experienta proprie ( a fost director de marketing, director de vanzari, director de sucursala, director regional pe Romania, a adus cateva banci din Olanda sa activeze pe piata romaneasca, dar inca nu sunt inscrise la BNR, etc. si nici nu este batran, cred ca are 30 si ceva de ani..asa arata cel putin).

Ce pot sa va spun decat ca mi-ar placea sa avem cat mai multi profesori de acest gen, sa vezi cum e sa mergi de drag la scoala si sa nu fii constrans de nimic!

Poate voi aveti mai mult noroc, ca eu in curand voi termina si cu siguranta printre profesorii ceilalti care ii voi avea pana la finalizare, nu voi mai gasi pe cineva nici macar aproape de acesta..iar mai departe, nu stiu daca ma voi inscrie la doctorat.

5 comentarii:

  1. Nu toţi profesorii sunt pedagogi. Este o lemă:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Niciodata nu este tarziu sa inveti.Ma bucur sa aud ca mai exista si astfel de profesori.Si mie mi-au placut intotdeuna profesorii care nu s-au limitat strict la a dicta.Cand persoana de la catedra iti capteaza atentia cu informatii deosebite ca elev/student devii interesat iar gandurile tale nu o iau razna de plictiseala.
    Si mai cred un lucru:cei care sunt profesori deosebiti sunt si oameni cu caractere frumoase.
    Doar ganduri bune draga Anne!

    RăspundețiȘtergere
  3. Marius Buna lema, multumim :)

    Darry multumesc, sa ai parte de o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. of.sa vezi ce e la litere,ai zice ca la ase e floare la ureche.cel mai mult depinde de varsta profesorului

    RăspundețiȘtergere
  5. Off,draga mea,tocmai mi-ai amintit de unul dintre cei mai deosebiti profesori pe care i-am avut...Sambata am fost si la dumnealui sa-i aprindem o lumanare...Avea doar 34 de ani! Ce-am gasit acolo,nu se poate descrie in cuvinte. Pot spune doar atat: o mare de prieteni si-o sotie strivita de durere...Trecusera 6 saptamani de la trecerea dincolo!
    Oamenii buni...ard mai repede decat altii...

    Te sarut,copil scump!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere