Pagini

miercuri, 21 octombrie 2009

Bicarbonatul de sodiu

Este eficient in problemele de digestie, trateaza aftele bucale, inalbeste dintii, curata pielea in profunzime, totul 100% natural si la un pret foarte mic!

1. Inalbeste dintii
Daca ai ramas in pana de pasta de dinti, poti sa te folosesti cu incredere de bicarbonatul de sodiu. Pe langa faptul ca ti-i curata foarte bine, are si un efect de inalbire, datorita particulelor sale abrazive care lustruiesc si netezesc smaltul si inlatura petele. In plus, intrucat elimina bacteriile din gura, previne si aparitia cariilor. Asta nu inseamna ca poate fi folosit zilnic. O data la 7-10 zile este de ajuns!

2. Curata parul si pielea
Bicarbonatul absoarbe excesul de sebum si curata parul la fel de bine ca un sampon. Este la fel de eficient si in cazul pielii, asa ca il poti folosi si pe post de gomaj. Amesteca putina apa cu putin bicarbonat si intinde-ti pasta obtinuta pe fata sau pe corp. Dupa un minut poti sa te clatesti si sa te minunezi : pielea ta va straluci ca in zilele insorite!

3. Te scapa de arsurile stomacale
Pentru ca este alcalin, bicarbonatul de sodiu calmeaza arsurile stomacale si balonarile. O lingurita de bicarbonat diluat intr-un pahar de apa te scapa de toate aceste neplaceri intrucat are un efect foarte benefic asupra digestiei.

4. Vindeca aftele bucale
Bicarbonatul de sodiu este foarte eficace in tratarea aftelor bucale.
Pentru asta, poti sa iti clatesti pur si simplu gura cu apa si bicarbonat saupoti sa il aplici direct pe afta.

Veste buna: iti vei trata astfel si eventualele rani bucale si vei scapa de mirosul urat mirositor. Daca totusi aftele persista, este recomandat sa vorbesti cu medicul de familie, pentru a identifica motivul pentru care acestea continua sa apara.

4. Te scapa de tuse
Printre leacurile babesti anti tuse se numara si bicarbonatul de sodiu, de asta data dizolvat in lapte fierbinte si baut sau printr-o simpla clatire a gatului (gargara). In cazul intolerantei la lactoza, laptele poate fi inlocuit cu apa
Sursa: Csid

7 comentarii:

  1. Foarte bune informatiile,draga mea! Ce bine ca te-ai oprit la el,face minuni! Asa este,am folosit de multe ori acest "leac" si am vazut efectele. In plus,este indicat si pt infectiile in gat(se face gargara de mai multe ori pe zi cu apa rece sau calduta in care am dizolvat bicarbonat),pt intepaturi de insecte,chiar si pt curatarea anumitor pete de pe tesaturi! Are multiple intrebuintari pt ca e simplu,eficient si la indemana!
    Multumim frumos,iubita!
    Sarutari de dimineata,extrem de insorite!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  2. multumim pentru completari scumpa, cred ca ar mai fi si bun pentru curatarea argintariei..eu imi curat cerceii de argint cu el, si e tare bun.
    Milioane de sarutari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte utile informatiile tale. Si eu mi-am printat la un moment dat niste sfaturi legate de utilitatea bicarbonatului de sodiu, si tin minte ca erau multe si cele legate de partea de curatenie. Chiar imi facusem un soi de solutie cu bicarbonat, zeama de lamaie si nu stiu ce mai era in ea, dar era excelenta pentru curatarea multor suprafete. Intre timp chestia s-a terminat, din lipsa de timp tot la chimicale am apelat, insa cred ca am sa mai scotocesc si am sa revin la ea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,da,da,exact! Si eu curat argintul cu el. Imi scapase din vedere asta si sunt convinsa ca mai sunt si altele.
    Pupicei!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant, habar n-aveam ca poate face atatea un simplu bicaronat ! Daca n-am fost buna la chimie... :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Leo,ai niste desene absolut minunate!!
    Bravo! A fost o placere sa le descopar!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  7. Adevarat...in mare parte stiam aceste lucruri de la chimie, dar au fost foarte utile:)...multumesc Anne:)

    RăspundețiȘtergere