Pagini

sâmbătă, 17 octombrie 2009

Ceaiul verde reduce riscul de pneumonie

Ceaiul verde băut zilnic are efecte benefice, mai ales pentru femei, arată un studiu japonez publicat de Reuters Health.

Primul dintre aceste efecte este acela că, prin numai o ceaşcă de ceai verde se reduce, în proporţie de 41%, riscul de pneumonie şi chiar de deces cauzat de bolile de plămâni.

Potrivit realizatorilor studiului, o explicaţie pentru aceasta ar putea fi reprezentată de faptul că ceaiul verde conţine elemente care au capacitatea de a distruge sau de a inhiba dezvoltarea virusurilor şi microorganismelor.

Profesorul Watanabe şi colegii săi care au participat la realizarea cercetării au urmărit modul în care consumul de ceai verde afectează riscul de deces a 19.079 de bărbaţi şi 21.493 de femei cu vârste cuprinse între 40 şi 79 de ani, care beneficiază de Programul Naţional de Asigurări de Sănătate din Japonia. Aceştia nu au avut, la debutul studiului, antecedente majore de sănătate, cum ar fi cancer, infarct sau atac cerebral.

În cei 12 ani cât a durat studiul, 406 dintre cei 85% de participanţi rămaşi (6.033 s-au retras) au murit de pneumonie. În plus, cercetătorii au observat că efectele benefice ale consumului de ceai verde au fost evidente mai ales în cazul femeilor şi au concluzionat că, pe lângă un regim de viaţă sănătos şi un regim alimentar adecvat, ceaiul verde este un factor important în prevenirea pneumoniei.

Sursa: Evenimentul zilei

11 comentarii:

  1. Ceaiul verde este bun pentru mai multe chestii. Ce frumos m`am exprimat, off !
    Eu il beau seara ... inainte sa ma pun in pat. E linistitor, dorm bine. De vreo 2 saptamani beau ceai verde, mi`a fost putin mai greu, mai ales ca eu nu beam ceai deloc.

    O sambata cat mai frumoasa Anne ! :* >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred că o să beau şi eu un ceai, că pe ţeava de la calorifer vine pneumonia cu îmbunătăţiri:)

    RăspundețiȘtergere
  3. AndreeEA la fel si tie!

    Marius pai ai grija, ca nu e bine asa. Multa multa sanatate iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Inseamna ca e foarte bun pentru sanatate:)...multumesc de informatii Anne:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant!
    Multa sanatate cu ceai sau fara...numai sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multa multa sanatate si voua dragii mei!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mdap,pe langa faptul ca ceaiul verde este un antioxidant al celulelor corpului uman,ajuta in curele de slabire si la eliminarea surplusului de apa retinuta de organism.Pe langa acestea mai adaug si faptul ca este un bun laxativ,nu doar diuretic:))
    Unii zic ca ceaiul verde poate inlocui cu mult succes cofeina si nu il recomanda a fi baut seara,inainte de culcare.Insa si mie,ca si Andreei,nu imi provoaca insomnii,din contra...Baut in cantitati mari,insemnand undeva de la jumatate de litru in sus pe zi,provoaca agitatie si stare de disconfort.Baut cu moderatie,2,maxim 3 cani pe zi....este benefic pentru toate cele scrise pana acum.
    Asa ca beti ceai...:))
    Anne,foarte fain articol!

    RăspundețiȘtergere
  8. Super interesant...multumesc pt. commentul tau pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere
  9. ce bine de voi Ana-Maria, eu am baut o vreme pana am comis-o rau si am "dormit pe la baie"..de atunci nu mai am curaj sa beau nici macar o cana :D

    Vioricaghe nu ai pt ce sa-mi multumesti, stai linistita :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ceaiul verde este indicat doar pt cine-l tolereaza!! Cam atat! Stiu despre toate proprietatile sale antioxidante dar....toti cei care nu suporta cafeaua,nu pot folosi nici acest ceai nici macar in doze moderate! Da aceleasi reactii adverse!
    Pt bautorii de cafea...e ok!
    Noi trebuie sa avem grija,Anicika! Nu prea e de noi mai deloc...

    Pupicei cu papucei de duminica dimineata!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  11. atunci e explicabil de ce la mine nu merge consumul de ceai verde, ca nici cafea nu beau..nu-mi place :)
    Pupicei si multe imbratisari!

    RăspundețiȘtergere