Pagini

luni, 19 octombrie 2009

E mai usor sa judecam

..pe altii, decat fie sa incercam sa-i gasim motivele pentru care procedeaza asa sau cel mai simplu, sa-i ignoram.

Cata rabdare sa ai pentru a putea primi jignirile celor in jur? Eu nu prea mai am, dar nu am ce sa fac..trebuie sa merg mai departe, nu?

Atunci cand cineva refuza sa faca ceva, ne gandim ca vai ce terminat e ala..nu e in stare sa faca nimic, corect? Dar ce ne pasa noua de actiunile pe care le intreprinde? Nu ne putem vedea lungul nasului si atat?

7 comentarii:

  1. suntem obisnuiti sa judecam oamnii doar la suprafata, fara a ne gandi macar o secuda ca un refuz ascunde in spate o motiv foarte bine intemeiat. oamnii ar trebui sa se obisnuiasca sa priveasca dincolo de aparente... poate asa ne vom ridica si noi putin... trag sperante ca poate stranepotii nostri vor fi mai educati si mai UMANI!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Scumpa mea,sunt destui care procedeaza "asa" fara sa aiba motive,nici macar unul!! Poti fi jignit pe nedrept cat cuprinde,numai pt ca te-ai oferit sa fii OM,dar daca n-ai cu cine...tot degeaba! Timp pierdut,suflet pus si critici primite! Fain! Sunt oameni carora le-ar placea sa fie mai degraba rai decat buni,au alte principii de viata;li se pare ca ar evolua mai rapid asa,calcand peste altii! De ce sa ne culpabilizam noi pt prostia lor?! De judecat? Nici vorba! Ce-ar fi de judecat? Prostia? Chestia e ca nu mai stii cine e om si cine nu! Pt ca n-ai cum! Si-atunci nu ne ramane decat sa fim mai rezervati. Nici omenia si nici prietenia nu mai sunt pretuite,si-atunci la ce bun atata suflet irosit??

    Iti doresc prieteni buni,draga mea! Merita sa pretuim ce avem!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  3. Multi se intreaba daca "e bine sa fii rau sau e rau sa fii bun". Neavand un raspuns, incearca marea cu degetul.

    Referitor la ce a spus Lucian, ma indoiesc sa fie asa. Noile generatii sunt din ce in ce mai rele. Spre exemplu, acum copiii de 10 ani vorbesc precum cei de 13-14, iar cei de 15 ani vorbesc precum cei de 19, gandindu-se ca vocabularul sau nesimtirea ii face sa fie mai "smecheri" sau mai "cool". Si sunt atatea reviste pentru tineri care le canta in struna. Si site-uri dedicate varstei lor care nu fac decat sa puna paie pe foc. In circumstantele astea, slabe sanse ca viitoarele generatii sa devina mai umane. Cu parere de rau o spun.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da Terra, ai dreptate... nu te contrazic... insa cea mai mare vina aici e a parintilor! nu poti condamna un copil... Pentru ca nu are ratiune... in capul copiilor exista doar cauza si efect. Daca parintii nu ar mai sufla in fundul copiilor cu pompa sunt sigur ca ar fi mai putine sinucideri in randul acestora si totodata am trai si noi intr-o societate mai acceptabila. parerea mea..

    RăspundețiȘtergere
  5. Terra are mare dreptate! Ma gandesc la vremea in care,copil fiind,ma uitam cu respect si admiratie la cei mai mari decat noi! Ce sa mai zic de vocabular?! Nu se cadea sa fi vorbit altfel decat ar fi trebuit la varsta aia...Da,sunt si incurajati sa fie rai si grosolani. Se poate observa cu usurinta! E ca o scoala tocmai buna pt mofturile lor. Azi,cu cat esti mai smintit,cu-atat esti mai "interesant"!
    Si-atunci...ce pretentii sa mai avem acum sau pe viitor?!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  6. Avem prejudecati legate de oameni. Ii etichetam in primele 2 secunde. Nu le dam ocazia sa se deschida inaintea noastra, si sa ii cunoastem.

    Insa ne suparam cand suntem tratati cu aceasi moneda. Ar trebui deci sa invatam ceva din supararea asta, si sa ne schimbam

    RăspundețiȘtergere
  7. Si asta e destul de adevarat...nu prea suntem noi in masura sa judecam, desi o cam facem...

    RăspundețiȘtergere