Pagini

joi, 8 octombrie 2009

Legat de angajare

Cum sa poti fii motivat sa faci ceva cand vezi ca totul merge pe pile si relatii?
Nu conteaza ca daca esti intr-adevar bun, daca iti dai interesul si vrei sa obtii performante, daca nu ai cunostinte care sa te ajute sa te angajezi, sa avansezi esti egal cu zero. Corect?

De multe ori job-urile care se scot la concurs sunt facute publice doar pentru ca asta este obligatie, de fapt ele fiind ocupate inainte de a se face cunoscute. Nici de job-urile de pe bestjobs, ejobs,etc. parca nu as mai avea incredere..pentru ca mi s-a intamplat, de multe ori sa aud din surse interne ale companiilor ca se fac angajari..iar dupa ce s-a ales persoana, a aparut si anuntul pe net..urmand ca pana la sfarsitul zilei sa aiba mii de aplicanti, deci..sunt puse doar asa ca sa fie..nu sunt chiar reale toate.

Acum cateva luni citeam pe blogul lui arhi de faptul ca o persoana cunoscuta a optat pentru varianta "CV Premium" la bestjobs si intr-o saptamana s-a si angajat. Asta pentru ca in urma achizitionarii acestei solutii de angajare, cv-urile transmise sunt plasate pe primele pozitii catre angajatori...aparitia fiind distincta si in favoarea celor care au optat pentru asta. Nu stiu daca e chiar asa, pentru ca de exemplu, am optat si eu pentru asta, dar nicio modificare. Acum poate se datoreaza si faptului ca exista un numar mare de aplicanti, dar oricum..parca devii demoralizat cand vezi ca fara pile nu reusesti sa faci prea multe..nu-i asa?

6 comentarii:

  1. Situatia este 50/50. Depinde de multe lucruri. De postul pentru care aplici, de aptitudinile tale, de aspectul CV-ului daca il rimiti personalizat. Depinde de "greutatea" CV-ului. Depinde desigur si de relatii si chiar de noroc. Sigur nu ti-am spus nimic nou. Este o perioada grea pentru angajari este adevarat dar nu trebuie sa-ti pierzi speranta si mai ales trebuie sa aplici constant nu sa o faci sporadic. Cand vrei sa schimbi locul de munca trebuie sa fii hoatarat si sa treci la treaba nu sa o faci in dorul lelii. Mai este un aspect, cautarea trebuie demarata din timp si fara graba. Cam atat, iar daca iti cauti intr-adevar de lucru succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. depinde probabil si de experienta.din cele 2 joburi pe care le-am avut pana acum,ambele au fost de pe bestjobs,dar stiu si cazuri de job-uri scoase la concurs,iar eu stiam om din firma respectiva care-mi zisese ca jobul e deja dat

    RăspundețiȘtergere
  3. PCR-ul nu a murit. Trăiască PCR (pile, cunoştiinţe şi realţii)!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pilele au valoare!!! N-ai loc? Ti se va face! N-ai cap? Vei fi cel mai bun! Se va putea tot! Fara ele...suntem nimic! Cel putin in provincie....e jalea de pe lume! Orase mici,concurenta mare dar ce mai conteaza! Pilele au trecere,calca tot!
    In norocul chior...n-as prea mai crede,de unde-atat??

    Bafta cu carul!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  5. eu cred ca o mare parte tine de PCR, cum bine zice Marius, si apoi..daca ai un pic de bafta, depinde daca-i place celui de HR de tine..poti sa fii batut in cap, daca rezonezi cu persoana care ai interviul..esti ales.
    Va doresc o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca e un loc in care esti meritat....nu ai de ce sa-ti faci griji...vei fi ales...trebuie doar sa demonstrezi de ce esti capabil...Afacerile in care totul merge pe pile nu dau roade...si e normal asta...

    RăspundețiȘtergere