Pagini

sâmbătă, 17 octombrie 2009

Multi oameni nesimtiti

Nu va zic ceva nou, nu-i asa? Stim cu totii in ce lume traim, si pe cine avem in jurul nostru. Eu sincer ma ingrozesc pe zi ce trece, vreau si eu sa pot sta de vorba cu niste oameni macar un putin bun simt..de ce este asa imposibil?

Aseara am fost la ziua unui vecin de scara, mai mare decat mine cu un an. Am ajuns mai tarziu pentru ca am avut ceva treaba, si am gasit niste colegi de munca d-ai lui care erau preocupati de sticlele de vin de prin preajma lor. Ulterior a venit un alt fost vecin, care a stat cu noi in scara..dar acum s-a mutat cu chirie si sta la cateva blocuri distanta. Stiam despre acest tip ca sta mai prost la capitolul bune maniere, de cand era mai mic..ca vorba aia am crescut aici impreuna si ieseam seara afara inainte, dar credeam ca poate trecerea timpului a adus ceva bun si pentru el..speram sa se fi maturizat. Nu il mai vazusem de multi ani, decat luna trecuta in trecere, cand ne-am salutat si atat, aseara in schimb am avut bucuria de a-l avea aproape mai mult timp.

Si ce as putea sa va spun, decat ca si el era aniversat tot in aceeasi zi..dar a venit la saracul baiat care incerca sa faca si el cinste prietenilor, cu mana "undeva"? Nu zic ca ar fi putut sa aduca ceva pentru ca era si ziua lui, dar nici macar aniversatului sa nu ii dai nimic? Sa suni ca vin la tine, si sa te prezinti ca si cum erai in trecere pe acolo? Si daca mergi in vizita la cineva, tot iei macar o sticla de ceva..dar el..a luat niste aer din buzunare.

La un moment dat oamenii, colegii aniversatului, s-au simtit si au plecat pentru ca a doua zi era o zi de munca pentru gazda, insa doar ei au facut asta..pentru ca fostul vecin, a sunat pe un alt prieten (tot de aici din cartier, pe care il stie toata lumea) sa vina acolo. M-am uitat asa la el si nu-mi venea sa cred, pe cuvant. De unde frate atat de mult tupeu, invita oameni la tine acasa..nu la altii, mai ales ca era deja ora 1 fara ceva..iar gazda la 8 jumate pleca la munca. Dar nu ai treaba, nesimtirea e la ea acasa..corect?

Mi se pare atat de urat, nu dau doi bani pe oamenii astia...chiar daca vor ei sa para mari "specimene" incercand sa se laude cu planurile de viitor, cu intentia de a-si deschide nu stiu ce afaceri, bla bla. Oricum pot sa pun pariu ca lui nu-i pasa, conteaza sa ii fie bine si atat...nu se tine cont de absolut nimic in rest, ce e ala deranj? bun simt? politete? Unii am lipsit de la scoala cand s-a predat asta...

7 comentarii:

  1. Ai mare dreptate, trebuie sa ai tupeu, dar unul din ala jegos ca sa stai pe capul omului stiind ca acesta are un job la care trebuie sa ajunga a doua zi. Si daca tot nu ai bani de cadouri/ s afaci cinste stai dracu in banca ta si nu te intinde pe banii altora. Mi se mai intampla sa fie ziua cuiva, sa ma invite si in buzunarul meu sa sufle vantul dar totusi nu ma duc cu mana in fund.

    RăspundețiȘtergere
  2. mi se pare de 3 ori magar tipul respectiv,in primul rand pt k nu i-a luat gazdei nimic,in al doilea rand pentru ca s-a intins ca nesimtitul la petrecere si in ultimul rand pt ca e clar ca a vrut sa faca cinste pe buzunarul celuilalt aniversat.

    RăspundețiȘtergere
  3. din pacate sint si din acestia ....e mare gradina lui Dumnezeu ....
    dar uite e bine caii vezi ....ca poti face diferenta si stii pe urma ....pe cine sa alegi !!!
    Si cine stie ....poate el asta a primit cind era mic ...si daca e asa ....imi pare rau ...pt. el !!Pupici !!!si sa-ntilnesti mai putini ....din acestia !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Uratica treaba...si eu sunt la fel de "uimit"(ca sa nu zic altfel) de oamenii astia majoritari..,asta e viata...

    RăspundețiȘtergere
  5. E ca în vorba aia, voi nu mă vreţi, dar eu vă vreau. Probabil că e de compătimit faptul că doar atît îl duce capul, nici prietenii nu se înghesuie să îl caute şi atunci el se bagă în viaţa altora cu forţa. Iar vorba multă-i sărăcia omului. Cînd te lauzi şi te umfli în pene că faci şi dregi realitatea nu stă tocmai aşa.
    Un week-end plăcut îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. trist este ca pe mine nu ma vede cu ochi buni, eu sunt aia depasita si exagerata (prin comportamentul meu), am fost si asa o sa fiu mereu. Sincer, prefer sa raman asa..sa raman in continuare in dizgratia unor astfel de persoane..
    Un weekend cat mai frumos va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nesimtitii ne inconjoara la tot pasul! Lipsa de educatie e la ea acasa oriunde ne aruncam privirile! E greu sa ne ferim de ei! Sunt prea multi!!!

    RăspundețiȘtergere