Pagini

marți, 20 octombrie 2009

Nu ne grabim?

Deja au inceput sa apara cadourile cu Mos Craciun, bradutii, ornamentele specifice sarbatorilor de iarna. Nu e oare un pic prea devreme? Suntem d-abia in 20 octombrie, mai sunt doar doua luni pana la Craciun..

Oricat de nerabdatoare sunt, si oricat de mult imi doresc sa vina zapada ca sa-l aduca pe Mos Nicolae si pe Mos Craciun, parca isi pierd din farmec sarbatorile cand vezi ca deja apar pe piata produsele specifice sarbatorilor de iarna. Mie mi se pare ca se grabesc foarte tare, stim ca este criza si ca firmele au nevoie de bani, dar totusi..au tot timpul din lume la dispozitie.

Voi ce credeti, e bine asa ca le gasim de acolo..incepeti cumparaturile asa de devreme?

10 comentarii:

  1. Duminica am scos si eu capul la cumparaturi,am avut o mare mirare cand am vazut un ditamai standul cu mosi craciuni si braduti de ciocolata...oricum sarbatorile nu mai sunt ce au fost...nu am mai simtit bucuria lor de ceva timp.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai nu e normal,insa e marketingul de piata!Pe mine ma afecteaza...ca si parinte,intelegi tu ce zic,Anne draga!:)Daca nu stiai la noi Mosu ar trebui sa vina cu vrei TIR-uri,la cate doleante are Luana!:)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze,am vrut sa scriu 3 TIR-uri :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. nu mi se pare chiar normal ... insa si in tarile mai civilizate, se intampla treaba asta, inclusiv US.

    RăspundețiȘtergere
  5. Păi tocmai pentru că e criză ideea comercianţilor este ca pînă la sărbători oamenii să reuşească să cumpere cîte puţin din ce au nevoie. Dacă marfa ar apărea pe rafturi doar atunci fiecare s-ar rezuma la bugetul din acel moment. Aşa mai cumperi ceva luna asta, altceva salariul viitor etc. Acelaşi lucru se practică şi în SUA, Italia, Canada etc. Iar românii stabiliţi în străinătate sunt familiarizaţi cu aceste practici comerciale.
    Pînă la urmă ţine şi de magia sărbătorilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. P.S. Vroiam să adaug că cineva care lucrează într-un supermarket povestea cum produsele de acum sunt şi stocuri de iarna trecută, rămase în termenul de valabilitate. Iar după epuizare vin şi cu produse noi.

    RăspundețiȘtergere
  7. in prima zi de facultate am vazut pentru prima data dulciuri de Craciun intr-un supermarket... deci cu aproape 3 luni inainte.

    se dilueaza sarbatorile in felul asta.

    pentru mine personal nu e un lucru rau sa nu le mai simt asa intense. intensitatea lor parca ma omoara uneori...

    RăspundețiȘtergere
  8. sadd poate va veni si bucuria asteptata

    Ana-Maria pai atunci ce sa-ti zic decat la cat mai multi banuti pentru ca Mosul sa fie darnic :)

    Bianca dar omul nu poate sa faca economii din timp, adica pui niste banuti deoparte azi, maine, luna viitoare si tocmai bine, inainte de sarbatori cumpara tot ce are nevoie? Pentru ca oricum pana la sarbatori vor mai iesi alti comercianti cu produse pe piata, iar preturile vor mai scadea atunci.

    Orianda Stiu ca se practica, dar mie mi se pare devreme..mi se pare ca strica tot farmecul. Cel putin eu asta am simtit azi cand am vazut acele produse..era un fel de amageala.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mie imi place sa imi fac cumparaturile de sarbatori atunci cand e frig afara si imi ingheata mainile, si intru intr-un magazin plin de culoare, unde e cald si bine, pentru a cumpara ce imi doresc pentru cei dragi... Pentru mine si asta e magia sarbatorilor :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Comercializarea asta...se pierde tot farmecul sarbatorilor...Craciunul, Pastile ar trebui sa fie adevarate minuni pentru noi, in schimb ce facem ?...cumparaturi...e si asta o treaba:D

    RăspundețiȘtergere