Pagini

joi, 29 octombrie 2009

Nu stim..dar dam "lectii"

Asta pot afirma dupa ce m-am plimbat doua zile pe la chioscurile de ziare in cautarea unei carti de la Cosmopolitan.
E rau sa nu te poti abtine, sa constientizezi ca daca ai avea rabdare ai putea sa cumperi ceva mai ieftin..cel putin in cazul cartilor este valabil, pentru ca pana acum de doua ori pe an era targul Kilipirim la Sala Dalles, unde se gaseau in permanenta reduceri substantiale..mai ales la cei de la Editura Nemira. Am zis pana acum, pentru ca de obicei era o editie pe la sfarsitul primaverii si una pe la mijlocul lunii noiembrie, deci ar trebui sa urmeze si acum..insa din ce am citit eu pe net, nu prea se stie daca va avea loc. Cert e ca daca nu ai rabdare..platesti, cu timp si nervi consumati fara niciun folos.

Citind cateva din titlurile cartilor care vin cadou la Cosmopolitan, mi s-a pus pata pe una dintre ele..mi-a placut cum suna, si am decis sa merg in cautarea ei. Ieri, am intrebat la chioscurile de ziare din drumul spre munca/facultate si bineinteles ca m-am lovit de "bunavointa" vanzatorilor, pe care am ignorat-o si mi-am vazut in continuare de ceea ce imi propusesem si ce ma interesa de fapt.

Azi, a trebuit sa merg sa cumpar ceva si am continuat cautarile. Probabil unii oameni nu au dormit aseara bine, sau poate chiar au o perioada proasta, sau poate asa sunt in general..nu stiu exact motivele, cert este ca am primit cateva raspunsuri foarte hotarate care voiau sa scoata in evidenta ca sunt plecata cu pluta de acasa...despre ce carti vorbesc eu, nu a aparut decat una la Cosmopolitan..asta in cel mai bun, ca am primit si replici de genul ca nu exista nicio carte. O singura data am incercat sa-i explic, frumos, unei tanti, ca ultimul numar al revistei (aparut pe 27 octombrie) vine cu diverse carti de la Editura Nemira. S-a uitat la mine asa ciudat, si nu mi-a zis nimic..nici eu nu am mai continuat, ci doar am multumit..dar nu stiu pentru ce.. si am plecat mai departe. In rest, am zis ca ei..okay, aveti dreptate (iertati-ma ca am indraznit sa intreb), si mi-am vazut de drum fara a incerca sa-mi mai bat capul..nu ai cu cine.

Nu mai zic ca uneori imi era si teama sa intreb daca mai au si alte carti, inafara de cea care se regaseste in revista expusa in geam. Pentru ca unii se uitau sa vada, si imi spuneau titlurile (de obicei maxim doua aveau, insa majoritatea chioscurilor primisera doar un singur titlu, in mai multe exemplare) asteptau sa cumpar si cum nu se intampla asta, imi raspundeau foarte urat dupa ce le multumeam si vedeau ca nu intentionez s-o iau.

Ce tupeu am si eu, cum imi permit sa intreb asemenea bazaconii fara ca nici macar sa am habar despre ce vorbesc. Te pui cu omu'? Daca el "stie", inseamna ca STIE..off..ce ne facem cu tineretul asta, a luat-o razna inainte de termen

14 comentarii:

  1. Chiar asa... Mai, Anne, daca tot vroiai o carte, de ce nu o luai pe aia pe care o aveau ei, ca doar tot carte era. Ce atatea fitze pe capul tau?

    RăspundețiȘtergere
  2. Groaznici sunt cei de la chioscuri si nu inteleg de ce, mai intresant era cand intrebam de carte "nu avem" si peste o saptamana era expusa in geam da la pret de 30 ron nu 12ron cat trebuia..da atunci nu or avut-o...nu inteleg de ce trebuie sa fie asa neprietenosi..ca doar tot ei pierd clienti :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Iulia ai dreptate..am intrecut orice masura, merit sa fiu pedepsita :))

    Adizzy Dupa o saptamana? Slab..eu am intrebat dimineata de o carte, si la cateva ore era expusa in geam..mai puteam sa zic ceva?

    RăspundețiȘtergere
  4. Un alt exemplu de romanisme care ne arata de ce nu evoluam pentru ca majoritatea sunt atotstiutori si se comporta de parca ei au pus coada la pruna si au inventat mersul pe jos.
    Chiar asa, de ce nu ai luat ce aveau ca daca tot vroiai sa dai banii pe ceva ei erau dispusi sa ti ia :), ce mai conteaza doleantele tale de consumator informat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am un chiosc preferat in care nenea de acolo scoate si 100 de reviste doar ca sa ma uit. La un moment dat i-am zis ca este un specimen pe cale de disparitie ca ma ajuta si a spus " e in interesul meu sa vand marfa ce o am, merg pe principiul clientul nostru stapanul nostru"

    Sunt unii oameni care pur si simplu le este greu sa scoata inca 2 exemplare sa vezi ce e acolo! La urma urmei le cumperi nu e ca si cum ti le-ar da pe gratis.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu merg mai mult pe cartile autobiografice acum. Tocmai s-a lansat "Supleantul",autor Petru Popescu. Este vorba despre o parte din viata fostului iubit al Zoiei Ceausescu si implicit povestea de iubire traita de cei doi!
    Mi se pare o carte f interesanta,nu beletristica aiuritoare din care nu ramai cu nimic...Mi-au lasat gust amar unele carti in ultima perioada,multe nu merita!

    Pupicei literari!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  7. ieri ai postat articolul despre cartile de la Cosmopolitan si mi s-a pus pata pe 3 dintre ele dua ce am citit cate ceva despre fiecare pe google...

    Chestia este la fel. Am intrebat la mai multe chioscuri de ziare despre cartile respective si toti imi spuneau "E doar una. Dar ia-o pe asta ca e frumoasa."

    Imi venea sa-i injur ca nu pricepeau niciunul ca eu am in mana o lista cu 3 titluri pe care le caut. Scurt si la obiect. Si pana la urma, de ce imi spuneau "Ia-o pe asta ca e frumoasa.". Ce e frumoasa? Coperta? Ca sigur cartea nu au citit-o.
    Niste idioti.
    Maine ma duc sa o caut si la mine in oras. Azi am ajuns tarziu din cauza ca am avut cursuri pana dupamiaza si cand a ajuns trenul in oraselul din care sunt eu, deja erau toate chioscurile de ziare inchise.
    :(
    Sper sa gasesc maine macar una dintre cele 3 titluri pe care mi s-a pus pata.

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga mea L'automne mie imi place sa citesc beletristica, poate si pentru ca nu am timp atat de mult incat sa citesc carti "proaste"..si de obicei aleg cele despre care am auzit multe recomandari :)

    Terra ce carti intentionezi sa-ti iei? :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Boala romaneasca deh....Cum spuneai, nu trebuie bagati in seama, mai ales ca fenomenul se manifesta la toti / toate vanzatoarele de prin magazinasele din Romanica...Deh, ne conservam si rezistam.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Anna
    Pai cautam una din urmatoarele 3:
    1. "Singura si nu regret"
    2. "Plagiatul"
    3. "Anti-Lolita"


    P.S.: Intr-un final, azi, am gasit una din ele. "Anti-Lolita". Asta dupa ce am luat toate stradutele orasului, toate chioscurile sitoti vanzatorii de ziare, care mai de care maiconvins de ideea ca exista o singura carte luna aceasta si poate ca restul vor fi distribuite in numerele viitoare ale revistei. Oooooh!!! Ma bucur totusi ca am fost insistenta si ca nu mi-am pierdut speranta in a gasi una dintre cele 3.
    :D:D

    Tu, ai gasit pana la urma ce vroiai? Si pe care din ele o cautai? Sau pe care le cautai? Zi-mi ca poate dau eu de cartea respectiva pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc pentru ajutor Terra, eu am gasit ceea ce cautam..adica "Viata scurta" de Juan Carlos Onetti (din care am citit jumate si sunt cam dezamagita, dar mi-a placut titlul ei si d-asta am vrut-o) si Calatoria Feliciei de William Trevor..despre asta am citit ca e super tare, nu m-am apucat de ea, dar urmeaza :)

    "Singura si nu regret" nu am vazut pe nicaieri si am fost la zeci de chioscuri, insa "Plagiatul" si "Anti-Lolia" am tot vazut saptamana trecuta..daca vrei, ma pot uita poate mai gasesc.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma multumesc ca am gasit una din ele.
    Momentan nu m-am apucat de ea, astept sa citesc cartea pe care am inceput-o, "Luni de fiere" de Pascal Bruckner.

    RăspundețiȘtergere
  13. Lectura placuta in continuare iti doresc :)

    RăspundețiȘtergere
  14. of.nu ma mir ca reactioneaza asa vanzatori,,pentru ca e o problema generala,greu gasesti un om amabil pe gratis.pacat ca nu poti gasi cartile si la librarie,eu am facut potca catre libraria Adevarul

    RăspundețiȘtergere