Pagini

miercuri, 14 octombrie 2009

Timpul trece si banii vin

Asta pot spune despre unii profesori din ASE pentru cred ca nu mai conteaza altceva decat banii..de aici poate interesul pentru publicarea cartilor si participarea la conferinte, etc.

Noroc ca nu am mers decat luni cand am stat mai mult sa-l asteptam, ca apoi ne-a vorbit 10 minute si ne-a dat drumul. Ieri nu am mers, dar am auzit ca dicteaza ca o moara stricata si trebuie sa-ti pregatesti mana serios. Azi am zis ca trebuie sa merg, si prost am gandit..dar macar am vazut cum stau lucrurile. Intr-adevar domnul profesor, care este o persoana de varsta a treia, deci nu este la inceput de drum si nu stie sa-si pregateasca un discurs liber, are pretentia de a scrie dupa dictare timp de 2 ore si ceva (ar trebui sa stam 3 ore, dar e prea tarziu..tre sa mearga acasa). Asta am facut intr-o ora jumate..am scris fara oprire, simtind ca imi intepeneste mana (dupa 3 luni in care nu am scris mai deloc..traiasca tastatura)..ca ulterior sa am o foarte buna inspiratie, aceea de a ma uita in materialul pus pe internet pentru a-l invata pentru examen si a descoperi ca el de fapt dicteaza in totalitate de acolo. Ce surpriza placuta..

Uite asa am descoperit ca de fapt am fost degeaba, ca e pierdere de vreme sa mergi la facultate. De obicei profesorii vin la curs cu alte informatii decat cele pe care le gasim in material, vin cu explicatii, cu noutati..dar nu e si cazul acestui profesor.
Mi se pare cam bataie de joc..dau o gramada de bani ca sa scriu dupa dictare cand am in carte aceleasi informatii? Nu mai zic de timp pierdut pe drum, de orele petrecute acolo noaptea. Dar ce conteaza, dumnealui vine "sa predea"..tu scrii, si in felul asta timpul trece, iar dansul incaseaza banii pentru activitatea desfasurata..corect?

6 comentarii:

  1. .......Ia la tine cursul si vezi daca spune ceva nou.....
    Dar are si cursul publicat sau nu-l are si vrea sa cereti asta ?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu pot sa cred ca mai sunt profesori care stau sa dicteze ore intregi - mai ales ceva ce se gaseste scris in materialul pus la dispozitia studentilor!
    ei nu se simt penibil? nu isi dau seama ca studentii nu-s prosti si nu vor sta sa scrie dupa dictare la cursuri?

    RăspundețiȘtergere
  3. asta e urat..cat timp iei parte la curs...esti in "juristictia" lor...brontozauri ce sunt ei :))

    RăspundețiȘtergere
  4. cherie are cursul pus pe net (am specificat asta), iar eu il aveam printat la mine..asa am descoperit ca este exact ca acolo

    natty eu cred ca nu-l intereseaza, e obligat sa vina acolo sa-si tina cursul..si asta face, isi gaseste ceva de facut sa treaca timpul..adica ne dicteaza ca la gradinita :)

    Lilu dar asta pentru cine mai merge la cursul lui :D

    RăspundețiȘtergere
  5. la noi ...copii inregisreaza unele cursuri ....
    avem la materiale multimedia ...consultatii ...
    inregistrate video ...
    am fost si eu luni la cursuri ...
    primul ...profa bolnava ...
    profa buna tinara ca am vazut la tvrm ...
    dar am batut atita drum
    al 2-lea curs ...profa un pic ciufuta ca a prins-o ploaia ....dar pe urma ok ...
    si mie imi plac mult mai mult profii tineri ...
    care te trateaza cu prietenie ...
    care sint pasionati de ceea ce fac ...
    bafta ...si la noi profii mai in virsta ...
    mai uita ...mai ...te privesc de sus ...
    ehhh batrinete haine crete ...poate si noi ar trebui sa fim mai intelegatori cu ....ciufutzeniile lor !!!
    ha ha ha !!!
    pupici si spor la invatat !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si mie mi s-a intamplat acelasi lucru...
    A fost foarte amuzant atunci cand o "doamna" profesoara,dupa ce ne-a dictat cuvant cu cuvant din carte,a lasat-o,crezand ca este capabila sa ne dicteze fara ajutorul ei...nereusind asta,a ridicat cartea de pe catedra si a inceput sa caute randul la care a ramas...

    RăspundețiȘtergere