Pagini

marți, 20 octombrie 2009

Unora le place sa vorbeasca

...chiar daca nu ii asculta nimeni. Nu stiu de unde atata rabdare si putere de a explica, chef de a vorbi atunci cand vezi ca nu captezi atentia nimanui si nu esti ascultat.

Am avut in aceasta dimineata o vizita, foarte placuta..un unchi venit din provincie, care a studiat la viata lui fizica, matematica si nu mai stiu ce stiinte exacte, incerca sa-mi explice el niste fenomene care au loc in momentul unei convorbiri telefonice. Nu intereseaza pe nimeni ceea ce incearca el sa spuna, dar persevereaza..vorbeste cu orele acelasi lucru, el intreaba si el raspunde cu toate ca nu e ascultat. Faza aiurea este ca eu il bag in seama, ca mi-e jena sa-i spun ceva..cu toate ca se vede pe fata mea ce interesata sunt de ceea ce incearca el sa-mi comunice, dar tata nu are rabdare si ii spune ca e frumos gestul lui, dar pentru el nu prezinta interes.

Va dati seama ca nu are nicio treaba, nu? Continua cu aceeasi atitudine, ignorand faptul ca isi bate gura degeaba si la un moment dat chiar iti creeaza o stare de nervozitate..vorbeste singur si-ti face capul calendar, ori tu nu poti spune nimic pentru ca nu-i frumos sa-l intrerupi, nu?

Cand termina cu astea o da pe bancuri seci, lungi de o jumatate de ora cel putin, bancuri pe care le-ai mai auzit de 10 ori pana acum si de care te-ai super saturat.

Eu nu inteleg cum poti sa ai atata vointa de a vorbi, atunci cand vezi ca nimeni nu te asculta si chiar provoci o stare de nervi la un moment dat. Si asta se intampla de fiecare data, toata lumea fuge de el, stiind ca nu mai scapa daca incepe sa vorbeasca..si femeile vorbesc mult, dar cred ca omul asta pune in cap cel putin cateva femei la un loc.

7 comentarii:

  1. e clar ca nu-si da seama ca lumea nu e interesata,stiu si eu oameni de acelasi gen,probabil ca este mai singur si simte nevoia sa vorbeasca cu cineva,iar cand prinde pe cineva,nu-l lasa sa scape usor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Anne...eu numai peste astfel de persoane dau...:))La inceput ma plictiseau de moarte,ajungeam sa privesc prin ei...eram fizic acolo,insa cu gandul eram tare departe...O data cu varsta,cred eu ...hehehehe...am invatat sa fiu atenta la ce spun oamenii astia si mi-a prins bine,am aflat chestii importante si interesante,care de multe ori mi-au prins bine...nu numai in plan personal,ci si in medii in care nu m-as descurca fara un bagaj de informatii cat de cat bogat...:)
    Is plictisitori,dar in acelasi timp poti invata multe,mai ales ca informatia este gratuita.In alte domenii si locuri informatia costa bani si atunci de ce sa nu profitam???:))
    Iti doresc rabdare cat China,cu unchiul tau cel invatat!:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Omul traieste in lumea lui cred:),ar fi un profesor bun...sau televizor.

    RăspundețiȘtergere
  4. camy eu sunt sigura ca el stie ca lumea nu e interesata, am auzit de multe ori cand i s-a spus sa inceteze ca nimeni nu e interesat de ce spune, dar nu-i pasa..continua cu treburile lui :)

    Ana-Maria pai ajung la batranete pana termina de vorbit :)

    sadd cred ca in televiziune ar fi mai bun, ca la scoala ma indoiesc ca nu ar facea lumea misto de el..ca de ascultat..nici vorba

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand este vorba despre ceva cat de cat interesant...mai merge,chiar imi place sa ascult oricat dar sa vezi cum e cand ai un unchi care face politica! Sa vezi alergii si saturatie la maxim!

    Pupicei luminosi!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  6. Faza urata este ca are un mod ciudat asa de a prezenta lucrurile si in detaliu, chiar nu pot sa-l ascult..ma oboseste :)
    Pupicei multi draga mea..si sa stii, ca am aceeasi problema de care iti ziceam ieri, nu pot sa-ti scriu decat de acasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmmm...nashpa...mai patesc si eu cateodata...eu stau destul de prost cu rabdarea, si in astfel de situatii prefer daca se poate sa plec din zona...

    RăspundețiȘtergere