Pagini

marți, 13 octombrie 2009

Viata e ca o cafea buna

Un grup de oameni de succes in apogeul carierei lor, toti avand joburi si pozitii de vis, masini si case au facut o vizita unui fost profesor din facultate. Discutia a alunecat treptat spre cat de stresanta si obositoare e viata zi de zi.

Profesorul i-a intrebat daca vor sa bea o cafea buna si s-a intors din bucatarie cu vas mare plin cu cafea si o multime de cesti. Unele erau din portelan fin, altele din sticla, plastic, unele aratand normal, altele foarte delicate si scumpe, unele cu insertii aurite, altele cu toarta ciobita, si i-a rugat pe fiecare sa se serveasca.

Cand toti aveau cate o ceasca de cafea in mana profesorul le-a zis : Daca ati observat fiecare dintre voi a pus cafea in cate o ceasca scumpa si fina lasand cestile simple si ieftine goale pe masa. E normal sa vreti ceea ce e mai bun in viata, dar tocmai asta e sursa problemelor si a stresului pe care il aveti zi de zi.
Nu conteaza ce ceasca ai ales, cafeaua are acelasi gust. Ceasca nu adauga nici o calitate cafelei. In cele mai multe cazuri o face doar sa fie mai scumpa sau in alte cazuri nu putem vedea ce e de fapt inauntru. Ceea ce ati vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceasca si totusi inconstient ati ales cele mai scumpe si bune cesti. Si apoi ati inceput sa va uitati la ceasca celuilalt gandindu-va ca e mai frumoasa decat a voastra.

Viata e ca o cafea buna : jobul, banii, cariera, masina, casa, hainele, pozitia in societate sunt cestile. Doar ne ajuta sa ne traim viata, dar nu sunt VIATA. Hainele pe care le avem, pozitia in societate si banii nu inseamna viata. Doar ne ajuta sa traim viata. Nu definesc ceea ce inseamna viata. Din contra majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidiosi pe altii care au mai mult si nu reusesc sa se bucure de ceea ce au.

Cateodata concentrandu-ne doar pe ceasca, uitam sa savuram cafeaua.
Savurati cafeaua, nu cestile! cei mai fericiti oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai feiricit oameni stiu sa se bucure cat mai mult de ceea ce au, acolo unde au, in momentul prezent. Ei fac viata sa fie frumoasa.
Sursa: mail

9 comentarii:

 1. exact la asta ma gandeam si eu,ca strangem atatea lucruri si ele nu ne fac fericiti,ci chiar ne streseaza,pentru ca vrem alte lucruri si ne ingrijoram ca ni le-ar putea fura cineva...cei mai fericiti sunt budistii pentru ca ei sunt invatati sa nu puna pret pe lucruri

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte bine punctat...adevarata povestea:)...o zi buna Anne:)

  RăspundețiȘtergere
 3. mie nu-mi place cafeaua...cum imi dau seama cum e viata mea?:D
  vreau un pahar de plastic...

  RăspundețiȘtergere
 4. asa este camelcutza Si daca ne gandim ca totul e trecator si atunci cand mergem pe lumea cealalta nu luam nimic din ce am agonisit aici..dar ne chinuim atat, facem totul pentru avere si bani..

  O zi frumoasa si tie Rapp

  RăspundețiȘtergere
 5. adevarat,cea mai buna cafea e tot cafeaua cu lapte maro-caramel, restul e zatz..

  RăspundețiȘtergere
 6. Buna morala ! Si la cafea ...... prefer NES, are vreo importanta ?
  Glumesc si eu bineinteles.

  RăspundețiȘtergere
 7. am inteles povestea si sunt de acord cu ideea principala; pe de alta parte mie mi se pare minunat sa beau o cafea buna intr-o ceasca buna; fara sa ma cramponez de calitatea cestii mi se pare ca si frumusetea acesteia completeaza savoarea cafelei; reveninand la morala povestii tale eu spun sa nu cadem dintr-o extrema in alta: sa traiesti VIATA fara sa pui pret deloc pe bunuri poate fi o cale buna pentru un calugar dar pentru un om obisnuit cu familie si responsabilitati e cam greu;

  RăspundețiȘtergere
 8. foarte frumoasa povestioara...plina de inteles...ah,si coincidenta sau nu,chiar acum ascult o piesa care se numeste "Eu,tu si-o mie de cafenele"...

  RăspundețiȘtergere