Pagini

vineri, 23 octombrie 2009

Vom spala haine fara apa


90% din apa folosita azi in masinile de spalat va putea fi economisita gratie unei tehnologii care foloseste granule de plastic ce inlatura murdaria.

In scurt timp vom putea sa spalam rufe fara sa le mai trecem prin uscator sau sa ne luam cu mainile de cap atunci cand vedem facturile de la utilitati. Prototipul de masina de spalat realizat de Xeros foloseste cu 90% mai putina apa decat modelele normale, lucru care reduce totodata consumul de energie produs in cursul rotirilor repetate si in procesul de uscare.

Modelul realizat de compania Xeros economiseste si 2/3 din detergentul folosit in mod normal datorita unor granule de plastic cu dimensiunea de 0,2 centimetri, care pot fi reutilizate de sute de ori, relateaza Pop Science. Moleculele polarizate ale acestor granule atrag murdaria si umiditatea creata de cantitatea mica de apa folosita.

Xeros intentioneaza sa lanseze prototipul oficial pe piata anul viitor.

Sursa: Banknews

Oare ajungem noi vremurile astea? Unii oameni nu au nici masini de spalat, d-alea cu consum mare de apa si energie, asa cum or fi ele..dar nu le au..ce sa mai zic sa ajungem sa spalam fara apa, poate peste sute de ani..cine stie?

4 comentarii:

  1. Alte masini de spalat? Si cu astea ce facem? De fapt...pana cand vor aparea...o sa mai treaca ceva vreme! Cine stie?! Asta sa fie singura noastra problema! Restul...

    Sarutari de seara frumoasa!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ar fi rau sa fie si la noi masini din astea,poate asa pe viitor se va evita criza apei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai mă... ce naiba. Sunt ele multe probleme ale planetei dar chiar aşa trepanaţi să fim să credem că nu este APĂ?!?!
    Total inutile şi doar pentru a diversifica afacerile !

    RăspundețiȘtergere