Pagini

marți, 17 noiembrie 2009

Cica suntem cei mai pesimisti din lume, alaturi de mexicani si islandezi

Când vine vorba de opinia românilor în cea ce priveşte evoluţia situaţiie economice, un studiu publicat astăzi arată că suntem cei mai pesimişti din lume, alături de islandezi şi mexicani.

Studiul BVA a fost publicat astăzi şi cuprinde un sondaj realizat în 24 de ţări din toate zonele geografice ale lumii: Argentina, Australia, Austria, Brazilia, Bulgaria, Canada, China, Franţa, Islanda, India, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Kuweit, Mexic, Olanda, România, Rusia, Arabia Saudită, Spania, Elveţia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie şi Statele Unite.

La întrebarea "Credeţi că situaţia economică din ţara voastră se va deteriora în următoarele 3 luni?", 7% dintre cei aproximativ 1.000 de români au răspuns că se va îmbunătăţi şi 24% au declarat că va rămâne la fel.

Aproximativ 60% dintre respondenţi au afirmat că situaţia se va deteriora, procent regăsit doar în rândul islandezilor.

Cei mai optimişti, conform sondajului publicat azi, sunt australienii şi arabii. Astfel, doar 9% dintre australieni au declarat că situaţia se va înrăutăţi, în timp ce în Emiratele Arabe Unite, procentul celor care consideră că situaşia se va îmbunătăţi este cel mai ridicat (36%).
Sursa: Capital
Cred ca nu ar trebui sa ne mire cu nimic rezultatele acestui studiu realizat, cel putin pe mine nu ma surprinde..dupa modul in care se desfasoara lucrurile in tara noastra, este evident. Ma numar printre cei care ar fi raspuns la fel, in cazul in care eram intrebata de evolutia situatiei economice a tarii noastre..oricat as incerca sa gandesc optimist, practic e vorba de bunastarea populatiei in care traiesc si nu ar trebui sa fiu nepasatoare, nu vad nimic bun..nici persoanele de la conducere, dar nici cetatenii acestei tari nu pot oferi prea multe.

Voi ce parere aveti?

6 comentarii:

  1. păi.....am o părere asemănătoare cu a ta.Având în vedere situaţia care este la ora actuală,pare de domeniul fantasticului să avem o economie bine pusă la punct

    RăspundețiȘtergere
  2. Aş vrea să ştiu şi varinta optimistă. Suntem şi acolo în top:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce tare! Uite ca pana acum stiam ca suntem...cei mai optimisti din lume(dupa sondajele lor!). Asa de repede am cazut dintr-o extrema intr-alta?! E tare,ce sa mai! Uite-o,nu e,cam asa! Oameni indecisi ce suntem....

    Pupicei!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonimule si eu cred la fel...noi romanii stim sa facem haz de necaz...hehehe!!!!ce tare era si bancul cu pioneza"daca trebe...trebe..."deci cum adica pesimisti?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu sunt optimista. Nici pesimista.
    Sper!!
    Ceea ce va doresc si voua!

    RăspundețiȘtergere
  6. Asta nu este o atitudine pesimista ci foarte optimista caci desi romanii sunt convinsi ca situatia economica a tarii se va inrautati nu se consuma nimeni si nu se cauta solutii... Toti sunt convinsi ca "se vor descurca !"

    RăspundețiȘtergere