Pagini

duminică, 15 noiembrie 2009

Conditii de vis

Va vine sa credeti ca traim in Romania, tara membra a Uniunii Europene si noi nu avem mijloace de transport in unele parti ale tarii? Ar trebui sa nu ne mire nimic, e drept.. faptul ca traim in tara asta spune tot, insa parca mie tot mi se pare ciudat atunci cand aud/vad asemenea situatii.

Cum sa poti locui intr-un sat in care exista un singur autobuz care vine dimineata la 5, si atunci nu se stie daca vine? Nu ma intreb altceva, decat cum se pot deplasa acei oameni in cazul in care au nevoie urgenta de a se deplasa la un spital..cred ca asta este cea mai grea problema. Pe celalalte le poti rezolva, poti merge cu caruta dupa alimente, haine si pentru a-ti satisface alte nevoi..dar daca e ceva urgent, ce faci..cu ce mergi? Daca ai norocul de a detine o caruta cu cai, poti spune ca poate mai ai o mica mica sansa. Spun o mica mica sansa, deoarece distanta pana la comuna este destul de mare, iar deplasarea in acest mod nu este una tocmai rapida..asa ca ai sanse mari sa ajungi la destinatie cand este prea tarziu.

Trist este ca nimeni nu acorda atentie acelor oameni izolati, spun ca nu este rentabil sa introduca autobuze pe acel traseu, deoarece nu sunt calatori multi cu care sa-si acopere costurile. Pai bine si ce faci, ii lasi sa moara acolo fara sa-ti pese?(doar nu-s rude/neamuri cu tine sa te doara) Macar de ar avea strictul necesar, sa existe macar un medic in tot satul ala..de farmacie, nu mai vorbesc ca asta deja este prea mult.

Sunt doar intrebari fara raspuns, stiu...sau poate fara rezolvare..traim in Romania.

5 comentarii:

  1. Trist, dar adevărat. Moooaamă, ce clişeu am folosit... În judeţul Braşov, există sate de unde copii fac naveta până la şcoală câte 5-10 kilometri pe jos în condiţiile astea de iarnă. Deh, există bani de campanii, referendumuri dar pentru aştia micii... nu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Romania, in asemenea circumstante, se mai poate numi tara? Sau doar pamant uitat.

    RăspundețiȘtergere
  3. In caz de urgente medicale vine salvarea. Ca oricum, asa e normal, nu te duci cu autobuzul daca ai o urgenta medicala.
    Si poti chema salvarea si pentru orice deplasare la spital, gen analize, dializa, consultatii. Mai ales daca e vorba de batrani ci copii.

    Problema adevarata e ca daca e vorba de un sat departat, pana vine salvarea...

    RăspundețiȘtergere
  4. copiiiiubirii ce bine ar fi daca lucrurile ar fi chiar normale, adica daca ar veni salvarea :) Face foarte mult pe drum, si apoi..nu sunt medici suficienti..deci e chiar complicata treaba

    RăspundețiȘtergere
  5. Lucrurile sunt mult mai complicate,iubita! Mult!
    Dumnezeu cu mila! Atat!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere