Pagini

marți, 10 noiembrie 2009

E adevarat?

Ca uneori invatam, si fara sa vrem, de la persoanele care ne comunica un mesaj intr-un mod placut noua?

Ati avut profesori de la care ati invatat o materie care ati fi zis ca nu va place? Va amintiti de experiente de acest gen din anii de scoala?

Eu acum traiesc, din nou, aceasta experienta..neplacuta de a face ceva fiortat.
Am inceput azi o materie aiurea..e si grea dar si profu' e cam nasol. Nu are nimic saracul om, vrea sa para de treaba. si sa explice..dar mie nu-mi place stilul lui si nici cum isi expune informatiile. Preda o materie care momentan, o urmaresc mai greu (azi fiind prima intalnire)..am mai uitat din statistica si evaluarea portofoliilor bancare, facute prin facultate, dar asta nu e o problema ca o rezolvam usor..urat este nu-mi capteaza deloc atentia..nu se face placut si se exprima greu. Stie omu "meserie", dar are probleme cu exprimarea..isi gaseste greu cuvintele si in felul asta pe mine ma pierde pe drum.

Facand comparatie cu materia trecuta, e mai urat (nu ca infatisare, ci ca mod de lucru)..si pe cat ma bate gandul sa nu merg la cursuri, pe atat imi e teama ca nu ma voi descurca sa invat singura..deci, cum o dai tot nu e bine.
Nu putea sa fie si el, ca profesorul trecut..sa invat fara sa-mi dau seama, sa fie mersul la facultate o placere? Nu, nu se putea..clar..nu poate fi totul perfect..din pacate

6 comentarii:

  1. Eu in clasa a 8-a, desi iubeam geografia, am ales sa dau istorie la capacitate, pentru simplul motiv ca profesoara de istorie ma motiva mult mai mult prin stilul ei placut de predare si mai apropiat de elev.
    Plus ca in generala iubeam matematica si eram foarte tare si incantata, vroiam sa ajung profesoara de matematica. Profa ma acapara efectiv. Ei bine, din pacate la liceu treburile s-au schimbat, pentru ca profesorul nu ma atragea deloc, nu se facea placut ci mai mult enervant si uite-asa am renuntat la visul meu de matematician.

    Din pacate, indrumatorul are un rol extrem de important si daca nu stie sa se faca inteles si placut, e degeaba!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stilul de predare contează foarte mult. Eu am început să iubesc lb. română în liceu, datorită unui profesor extraordinar care ştie cum să facă lecţiile să fie interesante; am ales mai departe să urmez facultatea de Litere (română-engleză).

    Am întâlnit foarte mulţi profesori care, deşi sunt foarte bine pregătiţi, nu ştiu să facă materiile să fie plăcute. Eu sunt în această situaţie acum în ceea ce priveşte latina. :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu tot datorita profesoarei de lb romana din liceu am ajuns sa iubesc literatura.

    Nu avea cum sa nu iti placa ora ei, stia sa te motiveze, sa te faca sa iti doresti sa fii cel mai bun...

    RăspundețiȘtergere
  4. eu in liceu am avut o experienta de acest gen la istorie, cu toate ca urmam profilul real-mate info..am ajuns olimpica la istorie, doar pentru ca-mi placea profesorul..era tanar si pe langa faptul ca arata foarte bine, avea un stil interesant de a preda.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru mine conteaza doar materia in sine, daca imi place sau nu, pentru ca indiferent de calitatile unui profesor, ceea ce ma intereseaza ma face sa ma documentez, sa citesc, sa invat si singura mai mult din domeniu.

    De la profesorii mei cu talent de predare dar care aveau materii care nu ma atrageau am invatat... doar ce am prins. Intr-adevar, prindeam mai usor chetsii de la ei si mi-au ramas multe chestii ca si cultura generala. Dar mai mult nu. Nu m-au facut sa simt o atractie mai mare spre acea materie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai greu cu lucrurile facute din placere...uite ca totusi exista oameni care fac lucrurile sa devina o placere, la fel de bine cum exista si oameni care fac toal inversul medaliei...asta e:D

    RăspundețiȘtergere