Pagini

miercuri, 4 noiembrie 2009

Iphone-ul conduce masina

Era prea greu "meseria" de sofer? Hai ca in curand o rezolvam si pe asta, vom conduce masina cu o aplicatie de la Iphone..care normal, are si anumite dezavantaje..nimic nu-i perfect, nu? (inafara de unii oameni care se cred asa, normal)

"Putem conduce aceasta masina prin intermediul retelei de telefonie mobila. Trebuie sa acceptam intarzierea semnalului care se transmite computerului, dar in principiu este posibil ca aceasta masina sa poata fi condusa din orice apartament de aici, din Berlin."

Specialistii au aratat cum semnalul este transferat de la telefon spre masina prin intermediul unei retele locale wireless. Computerele din interiorul masinii proceseaza informatiile primite de la sistemul de navigatie, senzorii laser si camerele video instalate la bord. Asftel, masina poate vira, frana sau accelera.

Mai mult, cu ajutorul senzorilor, sistemul masinii poate recunoaste pietonii sau alte masini si motociclete aflate in trafic. Sistemul poate determina si distanta la care se afla masina de diferite obiecte.

Potrivit oamenilor de stiinta, computerul este dotat si cu o harta a obiectelor mobile si imobile, aflate de-a lungul drumului. Exista insa si cateva probleme:

"Principala problema in a aduce astfel de masini pe sosele nu este de natura tehnica. Tehnica este bine dezvoltata. Problemele sunt ridicate de infrastructura si de aspectul legal. Pentru ca, daca o astfel de masina produce un accident auto, sau cand doua astfel de masini se ciocnesc, cine este considerat vinovat?".
Sursa: Banknews


Un comentariu:

  1. 'Neata,iubita! Da,am vazut stirea asta la tv aseara dar trebuie sa asteptam masinile create pt astfel de chestii...Pana atunci...
    Ai fost pe faza cu informatia asta pt ca e proaspata! Ma bucur ca esti mai libera!!!!

    Te imbratisez ca de obicei!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere