Pagini

marți, 3 noiembrie 2009

Legat de dorinte

Tocmai am auzit la radio ca au cazut primii fulgi de nea, pe care eu nu i-am vazut, evident. Realizatorul respectivei emisiuni spunea ca el isi pune o dorinta cand vede primii fulgi de nea..asa stie de cand era copil.

De asta nu stiam, insa mi-am amintit ca tineam si eu cont de unele chestii cand eram mica pentru ca imi spunea mama ca asa se face, iar eu nu prea intelegeam si nici nu voiam sa stiu prea multe..o luam ca atare si aia era. Ma refer aici la a-ti pune o dorinta atunci cand mananci ceva pentru prima oara in an si de curand mi-am amintit ca imi mai puneam dorinta si atunci cand intram intr-un pasaj, trebuia sa-mi tin respiratia pana la iesire si sa-mi pun o dorinta. Insa pe atunci nu m-am intrebat ce as fi facut daca era un pasaj foarte lung, cum mi-as fi tinut respiratia?

Probabil mai erau multe lucruri pe care le asociam eu cu punerea unor dorinte, dar nu imi mai amintesc. Voi stiti daca va puneai dorinte asa "aiurea"?

6 comentarii:

  1. Ehe... eu imi puneam de fiecare data dorinte cand mancam prima data ceva in noul an... asta insemna un inceput de an plin de dorinte, si in acelasi timp frumos :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Iubita mea iubita...De tunel nu stiam nimic,doar de ceea ce spune Iulia. De fapt,asta era demult,odata. Mai nou imbatranim si ne cam pierdem din inocenta cu care faceam lucrurile alea...Ceva-ceva tot mai persista! Si inca mai cred ca la caderea unei stele,trebuie sa-ti pui o dorinta!
    Sarutari speciale pt sufletel!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  3. Fulgii sunt de Bucuresti nu? Ca la Brasov a nins deja de vreo 3 ori:P

    Cand eram mic imi puneam dorinte ori de cate ori prindeam cate un puf deala de papadie. Sau cand vedeam o stea cazatoare. Si acum imi pun, insa nu mai cred in ele, o fac doar de dragul zilelor trecute!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu ştiam că trebuie să îţi pui o dorinţă cînd mănînci un fruct pentru prima dată în acel an, dacă vezi o stea căzătoare sau la trecerea dintre ani. Mai ştiam şi treaba cu puful zburător pe care îl pui la piept dacă îl prinzi. Cred că sunt obiceiuri comune nouă românilor.
    Altele nu îmi vin în minte, mai degrabă doar superstiţii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu si acum imi pun o dorinta cand imi cade o geana...e destul de amuzant. Dar am prietene care isi pun cand vad un avion/sufla in papadie etc etc... e destul de amuzant.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am tinut cont de lucrurile astea...stiam si eu cateva "traditii",dar nu am tinut cont de ele...

    RăspundețiȘtergere