Pagini

luni, 16 noiembrie 2009

Lumea citeste..uneori.. aceeasi carte

Astazi in metrou incercam sa citesc o carte inceputa in cursul acestei dimineti. Era un pic mai greu sa fiu atenta, deoarece langa mine erau doua tipe care probabil credeau ca sunt singure in tot metroul respectiv si vorbeau "sa se inteleaga", sau poate pur si simplu nu le interesa altceva decat discutia pe care o purtau..oricare varianta ar fi, pe mine ma deranjau dar am incerat sa-mi vad de ale mele si de a le ignora. Nu poti avea pretentii de la toti oamenii..


La un moment dat a urcat o tipa care nici nu clipea, "rumega" fiecare pagina in cateva clipe si trecea mai departe. Mi-a atras atentia si mi-am ridicat privirea sa vad ce citeste, si cand mi-a sarit in ochi "Petru Popescu"..doar atat. Acum ma gandeam oare care este titlul cartii, "Prins" sau "Supleantul"? Imi era rusine sa ma holbez in cartea ei pentru a vedea exact ce citeste, am vazut doar coperta de pe spatele cartii si cand ma uit mai bine, era fix aceeasi carte pe care eu o aveam in mana si pe care incercam s-o citesc.


Tipa respectiva, care de fapt era o femeie matura, nu o pustoaica, citise mult mai mult fata de mine..insa mi s-a parut foarte haioasa intamplarea. Ce probabilitate exista ca sa gasesc pe cineva, printre toate persoanele existente in metrou, care sa citeasca exact ceea ce citeam eu? Cred ca foarte foarte redusa, dar uite ca s-a intamplat.


Asa, per ansamblu..erau foarte putine persoane care citeau..nici macar ziare sau orice altceva, cum se intampla sa vad in alte dimineti.
Voi cititi in mijloacele de transport in comun?

6 comentarii:

  1. Faceam referire la carte mai sus, sigur citesc!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. The world is so little. ;)) E mai mica decat ne inchipuim. ;))


    Eu personal nu citesc in metrou si nici nu inteleg cum pot unii sa citeasca in metrou. :-? "Nu inteleg" ala a se citi in sensul propriu-zis al sintagmei, nu "ma deranjeaza" (cum pare la prima vedere). :)) I mean, de exemplu, pentru mine personal e destul de enervant sa citesc doar doua pagini dintr-o carte care probabil ma captiveaza foarte mult, dupa care sa o pun la loc in ghiozdan fiindca am ajuns deja in statie. :-? Ma rog, sunt mai multe chestii pe care le iau in calcul.

    Oricum, chestia cu cititul in metrou poate avea consecinte foarte bune pentru tine sau altii. Exact cum ai facut si tu, mai vezi la X in metrou ca citeste o carte si fie iti vine cheful sa citesti si tu o carte, fie iti vine cheful sa citesti cartea aia. :-?


    Aaaa....si ca sa nu primesc commenturi de genul "si care ti-e ma problema cu cei care citesc in metrou?"....:))....nu, nu am absolut nici o problema cu cititul in metrou. :P I salute those people.

    Great post. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. eu sunt curios ..ce pricepeati fiecare din carte :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Iubita,"Supleantul" este o carte foarte proaspata,de-asta o citesc multi in perioada asta! Asa imi explic! Si chiar de-ar fi vb despre o alta carte de-a lui PP,tot asa ar sta lucrurile pt ca a starnit curiozitati cu noua carte. Important e ca lumea citeste!
    Nu,eu n-as putea citi in timp ce calatoresc pt ca nu m-as putea concentra. Am facut-o de nenumarate ori dar greu...Si-apoi imi place enorm sa savurez cartile!!
    Sarutari mii!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  5. Uite imi amintesc ca citeam mereu cand eram eleva de liceu.Luam troleibuzul aproape de la capat si ori citeam,ori imi mai faceam din teme.La intoarcere citeam precis si stiu ca lumina era f slaba,aproape bezna,iar eu acolo,cu ochii in carte.

    RăspundețiȘtergere