Pagini

marți, 3 noiembrie 2009

Motorul de cautare okidoki

Media Pro Interactiv a lansat oficial primul motor de cautare romanesc, okidoki.ro, in prezent fiind peste 50 de milioane de pagini indexate iar obiectivul este ca pana la finele anului viitor sa fie indexate toate paginile web relevante in limba romana.

Un atu important pentru care utilizatorii ar alege Okidoki in locul altor motoare tine de accentul pe care motorul il va pune pe cautarea instant (cautare in timp real pe Twitter, bloguri si mass-media). Totusi, pentru ca motorul sa fie mai atractiv, trebuie lucrat in continuare la relevanta rezultatelor, a admis Orlando Nicoara.
Sursa:Hotnews

Ma intreb daca vor reusi sa obtina o cota de piata asa cum isi doresc, daca lumea va renunta la motorul de cautate Google care are o cota de 95% in favoarea acestuia. Voi ce credeti?

2 comentarii:

  1. in primul rand e cam cusuta cu ata alba stirea, mai sunt si alte motoare de cautare romanesti iar la aproape un an de la lansarea versiunii beta era si cazul sa si functioneze :),
    poate va avea succes ca am intrat si eu de curiozitate acum pe el si la cautari populare apare cuvantul sex, deci majoritatea romanilor care mai toti cauta acest lucru pe net o sa fie fericiti ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmm nu cred ca o sa fie la fel de popular precum Google. Deja e un reflex sa tastezi "google"... nu stiu. Eu personal... nu l-as folosi si nu pentru ca este sub nivelul Google, dar pentru ca... nu sunt obisnuita.

    RăspundețiȘtergere