Pagini

vineri, 20 noiembrie 2009

Munca multa nu face bine

Managerii unei edituri incearca sa afle cum de nimeni nu a observat ca unul din angajati a stat la birou, mort, timp de 5 zile, inainte sa-l intrebe cineva daca se simte bine.
George Turkelbaum, 51 de ani, angajat de 30 de ani la societatea respectiva, a suferit un atac de cord in biroul pe care il impartea cu alti 23 de angajati (e vorba despre acele "cubicule" tipic americane, spatii largi de lucru impartite in birouri cu ajutorul unor pereti din gipscarton sau sticla).
Desi a murit luni, nimeni nu a observat asta pana sambata dimineata, cand ingrijitorul l-a intrebat de ce lucreaza si in weekend.
Seful lui Turkelbaum,Elliot Wachiaski, a declarat pentru The New York Times:

"George era intotdeauna primul la birou primul dimineata si ultimul care pleca seara, asa ca nimanui nu i-a parut neobisnuit ca sta in aceeasi pozitie si ca nu vorbeste. Era mereu absorbit de munca sa si interiorizat."
Un examen medico-legal a relevat ca murise deja de cinci zile la data gasirii lui. George citea manuscrisul unei lucrari medicale cand si-a gasit sfarsitul.

Poate n-ar fi rau sa le mai dati colegilor de birou cate un ghiont din cand in cand !

Morala povestirii: Nu va omorati muncind ! Oricum nu baga nimeni de seama!

Sursa: mail

8 comentarii:

  1. fiecare cu treaba lui, lucru valabil din ce in ce mai mult si la noi

    RăspundețiȘtergere
  2. In biroul unde lucram eu, (ca acum sunt la pensie)chestia asta ar fi fost imposibila....
    La un moment dat mi-am intors biroul cu fata la perete (am spus ca nu ma pot concentra din cauza lor)si tot colectivul s-a revoltat si m-a batut la cap pana l-am intors la loc.

    RăspundețiȘtergere
  3. La mine la birou s-ar observa imediat ... din 5 în 5 minute suntem întrebaţi dacă am terminat ce aveam de făcut, cât la sută mai avem, cât estimăm că mai durează etc etc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca tot mai mult se aplica aceasta morala in petecul nostru de tara...
    Sau se munceste in salturi: cand e varf maxim, cand e acalmie.
    Care o fi formula optima in privinta intensitatii muncii?
    Inca mai experimentam.

    RăspundețiȘtergere
  5. Este de-a dreptul trist sa nu observe nimeni ca ai murit. Chiar asa sa nu mearga nimeni sa il intrebe de lucru?Trist..

    RăspundețiȘtergere
  6. offtopic:
    Nu te-ai intins cu scrisul. Cerintele concursului erau altele initial, scrierea unei jumatati de pagina intr-un document word. Apoi am modificat, cerand doar cateva idei, doar doar s-or razgandii degetele lenese ale unor cititori si poate or vrea o carte totusi. Am primit si mail-uri de trei randuri. Sunt bune si acelea, au consistenta. Am deja 3 mail-uri care imi plac foarte mult si e greu ca trebuie sa aleg doar doua. Ma simt prost fata de acel cititor al carui mail il voi exclude de pe lista castigatorilor.
    Sper ca urmatoarele mail-uri care se vor inscrie in concurs sa fie mai slabe, ca sa nu-mi ingreuneze si mai tare situatia de a alege.

    RăspundețiȘtergere
  7. Faină, treabă să te speteşti muncit, dar să şi mori. Era o vorbă că de muncă nu a murit nimeni, dar se pare că nu mai e valabilă.
    Morbid sau nu, mi-am adus aminte de un banc. Cum scapă lumea criză economică?
    Chinezii să nu mai mănânce o zi sau...
    ruşii să nu mai bea o zi sau...
    românii să muncească o zi:)

    RăspundețiȘtergere