Pagini

vineri, 13 noiembrie 2009

Pentru persoanele dependente de alcool

Site-ul www.alcohelp.ro conţine informaţii despre ce înseamnă consum abuziv de alcool, instrumente de creştere a motivaţiei pentru a renunţa la alcool, de conştien tizare a problemelor şi de autocontrol, sprijin profesionist prin e-mail şi forum. „Site-ul poate fi un prim pas, care aduce beneficii uriaşe”, consideră psihiatrul Eugen Hriscu.

Medicii care se ocupă de tratarea dependenţelor au observat că mulţi dintre cei cu probleme ajung să ceară ajutor doar în stadii avansate de dependenţă cronică, atunci când şansele de vindecare sunt minime. Aceasta se întâmplă atât din lipsă de informare, dar şi pentru că la noi lipsesc centrele, care oferă tratament specializat

Utilizatorii vor primi sfaturi prin intermediul e-mailului, dar şi pe forum. Tot ce trebuie să facă cei care au nevoie de sprijin este să se înscrie, completând câteva date personale (vârstă, sex, stare civilă), date care rămân confidenţiale. După înregistrare, se poate face un test care evaluează problemele cu alcoolul şi, ulterior, utilizatorul poate trece prin zece şedinţe de terapie on-line. „După parcurgerea unei şedinţe, următoarea va fi accesată după 12 ore”, mai explică psihiatrul Eugen Hriscu.
Alcool test aici
Sursa: Evz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu