Pagini

miercuri, 11 noiembrie 2009

Picaturile de nas creeaza dependenta


Medicii recomandă ca, înainte de a începe tratamentecu picături de desfundat nasul, să citiţi prospectul pentru a şti cât timp să le luaţi astfel încât să nu deveniţi dependenţi. Picăturile nazale au rolul de a dezinfecta cavitatea nazală, reducând numărul microbilor sau al virusurilor care îngreunează respiraţia.

Dacă le folosiţi mai mult de o săptămână veţi deveni dependenţi şi, cu cât le folosiţi mai mult, cu atât îşi vor face efectul mai puţin. „Trebuie să evitaţi medicamentele care conţin efedrină, printre care bixtonim, vibrocil sau olynth”, recomandă medicul ORL Andrei Tudor. Din cauza faptului că ajungeţi să respiraţi mai mult pe gură, apar complicaţii, precum otite, bronşite, traheite sau faringite.

„Picăturile folosite în exces scad nivelul vascularizării mucoasei nazale şi puteţi avea chiar palpitaţii”, mai spune medicul Andrei Tudor. Cele mai expuse sunt persoanele cu imunitatea
scăzută, cum ar fi copiii şi bătrânii (pot ajunge să-şi piardă mirosul).

„Pentru a nu mai folosi picăturile de nas ca un refugiu, cei cu deviaţii de sept sau cu sinuzite cronice trebuie să apeleze la un specialist”, mai recomandă medicul orelist Andrei Tudor.
Sursa: Evenimentul zilei


Cunosc si eu o tipa care a ajuns dependenta de picaturi, folosea ea Bixtonim pe vremea aceea si nu putea sa adoarma daca nu-si lua "doza"..asta nu pentru ca avea nasul infundant, ci din cauza dependentei.
Eu folosesc Olinth, asta pentru ca atunci cand sunt racita nu pot respira altfel..iar ca sa-l schimb, nu merge.. am incercat, dar nu functioneaza. Voi ce folositi?

2 comentarii: